PDA

View Full Version : Un acumulator revolutionar ...

MihaiP
07-06-11, 08:19
Un nou tip de acumulator inventat de un grup de profesori si studenti de la MIT pare
a fi speranta viitorului automobil electric ... AICI (http://web.mit.edu/newsoffice/2011/flow-batteries-0606.html)

sorin8m
08-06-11, 08:03
Nu am citit chiar tot articolul ca trebuie sa plec la serviciu, dar pare interesant.

zildan
09-06-11, 01:33
The work was carried out by Mihai Duduta ’10 and graduate student Bryan Ho, under the leadership of professors of materials science W. Craig Carter and Yet-Ming Chiang. It is described in a paper published May 20 in the journal Advanced Energy Materials. The paper was co-authored by visiting research scientist Pimpa Limthongkul ’02, postdoc Vanessa Wood ’10 and graduate student Victor Brunini ’08.
oare e "turc" asta?

XVanish
09-06-11, 03:02
Interesant... am citit aproape tot articolul, e super ok descoperirea, ideea.

liviusky
12-06-11, 18:03
prin 2000 eram ultimul an la Politehnica si lucrau niste baieti la un acumulator auto...incarcarea se facea prin ionizare iar timpul de incarcare ajunsese la 20 de minute.....

delta2k2
12-06-11, 21:06
Ionizarea cui ?

liviusky
12-06-11, 21:57
a electrozilor bateriei...Se folosea un dispozitiv ceramic care genera un camp de ioni negativi mai intens la extremitatile bateriei... si asta direct prin carcasa bateriei. Nu numai ca crestea viteza de incarcare dar in final am inteles ca se si autoregenera...

delta2k2
12-06-11, 23:15
... Se folosea un dispozitiv ceramic care genera un camp de ioni negativi mai intens la extremitatile bateriei... si asta direct prin carcasa bateriei. ..

Direct prin carcasa bateriei ar trece doar un camp electromagnetic. Presupun ca variabil.

Si ceramica din acel dispozitiv ce rol ar avea ? Izolator electric ?

- daca da, nu vad cum ar mai genera un camp de ioni
- in caz contrar, ar ma fi varianta ceramicii speciale , care ar putea conduce curentul electric (in anumite conditii), dar vorbim de instalatii speciale de frig, care nu ar fi disponibile oricui

liviusky
12-06-11, 23:30
exact...se cheama nanoceramica...

delta2k2
12-06-11, 23:43
Eu stiam ca nanoceramica se foloseste in stomatologie.

Revenind la ceramica "speciala" despre care vorbeam, tehnologia nu este accesibila oricui, cu atat mai mult unor tineri entuziasti. Un simplu calcul ar arata ca nu este eficient si practic sa incarci ceva mai repede un acumulator auto in raport cu materialele si energia consumata.

Randamentul dispozitivului ar fi ceva ... cu multi de 0 dupa virgula. Probabil din acest motiv nu s-a finalizat aceasta "inventie"

liviusky
13-06-11, 00:34
probabil..dar din ce am vazut eu intr-o baza aeriana in Israel, acumulatorii de pe F16 erau "regenerati" cu un device pe baza de nanoceramica...asa mi-am adus aminte de laboratorul cu pricina...multe ideei romanesti au plecat din laboratoarele politehnicii..cu tot cu asistenti...