PDA

View Full Version : S-a modificat taxa auto

zappa
30-05-11, 13:39
Astia au inebunit de tot!!!

http://0-100.hotnews.ro/2011/05/30/coalitia-este-de-acord-cu-extinderea-taxei-auto-la-masinile-inmatriculate-in-romania-inainte-de-2007/

Ce inteleg eu din aberatia asta; daca ai o masina veche de 20 de ani si vrei sa o vinzi atunci cumparataorul va plati taxa de inmatriculare? Pai din cate stiu masinile nu se mai radiaza, ci se schimba doar proprietarul din acte. Si atunci?

qwess
30-05-11, 14:09
cei ce au masini inmatriculate inainte de 01.01.1900 inca nu va bucurati...!

zildan
30-05-11, 15:22
Deci samsarii care au dus procesele cu taxa auto pana la infinit, au rezolvat problema:
Se va generaliza taxa auto la toate masinile.

zappa
30-05-11, 15:47
Problema e ca nu poti acoperi o ilegalitate cu o lege care sa aiba acoperire juridica retroactiva.

zmeura
30-05-11, 16:03
Ce tare e guvernul asta!:)
Imi aduc aminte de vremurile cand http://www.ziare.com/buzau/presa/pd-l-vede-eliminarea-taxei-auto-sau-caderea-guvernului-388583

delta2k2
30-05-11, 17:14
Ehe .. vremuri de mult apuse.
Pixelul albastru era doar un proiect ...

zmeura
30-05-11, 17:29
Zildan asa e in democratie.Cand un stat adera la UE si e de acord cu libera circulatie a marfurilor,dar totusi pune in vigoare o lege care incalca acest principiu,mi se pare normal ca un cetatean sa dea statul in judecata si sa castige.
Statul poate sa desfinteze legea aceea,pentru ca legea e de vina,nu cetatenii.

franta
30-05-11, 19:24
problema din punctu meu de vedere e ca nu poti sa faci o lege cu efect retroactiv

zmeura
30-05-11, 19:42
....precum si extinderea platii acestei taxe si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, la prima vanzare a acestora.Nu se aplica o taxa retroactiv,ci se va aplica de acum inainte la toate masinile inmatriculate inainte de 2007 LA PRIMA VANZARE.Cred ca inca si lor le e neclar ce vor sa faca exact,dar vor sa elimine discriminarea intre masinile aduse din alta tara si cele cumparate de aici.A doua critica a Curtii de Justitie Europene a fost ca taxele sunt mult prea mari,deci fac si o scadere a taxelor asa de ochii lor.:)

PS: Cum spunea cineva la comentarii:

E interesant rau: "acele masini, la prima vanzare, vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare‘" cum ar veni, kisr daca e deja inmatriculata, platesti taxa de prima inmatriculare (care de fapt e a doua inmatriculare!)

zildan
30-05-11, 20:07
Mie cine imi da inapoi 400 euro + TVA platiti la leasing (pt masina noua) taxa de prima inmatriculare.