View Full Version : S-a modificat taxa auto
Astia au inebunit de tot!!!
http://0-100.hotnews.ro/2011/05/30/coalitia-este-de-acord-cu-extinderea-taxei-auto-la-masinile-inmatriculate-in-romania-inainte-de-2007/
Ce inteleg eu din aberatia asta; daca ai o masina veche de 20 de ani si vrei sa o vinzi atunci cumparataorul va plati taxa de inmatriculare? Pai din cate stiu masinile nu se mai radiaza, ci se schimba doar proprietarul din acte. Si atunci?
cei ce au masini inmatriculate inainte de 01.01.1900 inca nu va bucurati...!
Deci samsarii care au dus procesele cu taxa auto pana la infinit, au rezolvat problema:
Se va generaliza taxa auto la toate masinile.
Problema e ca nu poti acoperi o ilegalitate cu o lege care sa aiba acoperire juridica retroactiva.
Ce tare e guvernul asta!:)
Imi aduc aminte de vremurile cand http://www.ziare.com/buzau/presa/pd-l-vede-eliminarea-taxei-auto-sau-caderea-guvernului-388583
Ehe .. vremuri de mult apuse.
Pixelul albastru era doar un proiect ...
Zildan asa e in democratie.Cand un stat adera la UE si e de acord cu libera circulatie a marfurilor,dar totusi pune in vigoare o lege care incalca acest principiu,mi se pare normal ca un cetatean sa dea statul in judecata si sa castige.
Statul poate sa desfinteze legea aceea,pentru ca legea e de vina,nu cetatenii.
problema din punctu meu de vedere e ca nu poti sa faci o lege cu efect retroactiv
....precum si extinderea platii acestei taxe si pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, la prima vanzare a acestora.Nu se aplica o taxa retroactiv,ci se va aplica de acum inainte la toate masinile inmatriculate inainte de 2007 LA PRIMA VANZARE.Cred ca inca si lor le e neclar ce vor sa faca exact,dar vor sa elimine discriminarea intre masinile aduse din alta tara si cele cumparate de aici.A doua critica a Curtii de Justitie Europene a fost ca taxele sunt mult prea mari,deci fac si o scadere a taxelor asa de ochii lor.:)
PS: Cum spunea cineva la comentarii:
E interesant rau: "acele masini, la prima vanzare, vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare‘" cum ar veni, kisr daca e deja inmatriculata, platesti taxa de prima inmatriculare (care de fapt e a doua inmatriculare!)
Mie cine imi da inapoi 400 euro + TVA platiti la leasing (pt masina noua) taxa de prima inmatriculare.