Log in

View Full Version : logan cu programu rabla

franta
13-05-11, 21:34
vreau sa intreb ca poate aveti mai multe informatii, cam cati bani trebuie sa dai pe un logan cu dotari standard, luat prin programu rabla, folosind 3 cupoane
soccru meau vrea sasi ia masina noua si vreau savad cam la ce sa se astepte.
daca aveti alte recomandari care sa se inscrie intr-un buget asemanator cu al loganului, care poate sa aiba intretinerea mai ieftina va rog recomandati aici.
multumesc

techcenter
13-05-11, 22:42
sa-si ia orice altceva. iti dau un exemplu: eu am o mazda 3 diesel 1.6 si un logan mcv de 1.5. aceleasi operatiuni de service si piese/consumabile sunt mai ieftine la mazda decat la renault (service-uri autorizate/reprezentanta). loganul ieftin este o iluzie! cheltuiesti mai putin la achizitie (cost initial mai mic) si te usuca la service. ca sa nu mai pomenesc de fiabilitate.

succesuri! :drinks:

SuperSonic
13-05-11, 23:44
Intradevăr, cei de la Dacia/Renault te jupoaie de bani cand vine vorba de piese.
La Loganul de serviciu mi-au ruginit la instalaţia electrică 2 mufe de contact care intrau in motoraşul de servodirectie, şi au spus că trebuie să schimbe toată instalaţia electrică de pe faţă, pentru că fabrica nu face mufe separat ci numai set intreg cu instalaţie cu tot.
Vreo 25 milioane pentru 2 mufe mancate de rugină ( maşina nu mai era in garanţie ). Dacă ar fi să-mi iau maşină personală, aş lua orice in afară de Logan/Renault.

techcenter
13-05-11, 23:55
mda... "mor" de dragul lor! cand am avut probleme cu rezervorul de motorina (din punctul meu de vedere - defect de fabricatie!!!) mi-au cerut 2800 de lei pe el, fara montaj (un bidond e plastic cu dop si senzor de nivel)! evident ca asigurarea m-a "invitat" sa ma "tiganesc" cu vanzatorul! [...]
asa ca, eu m-as gandi de mai multe ori ce masina cumpar! mai ales, ca va fi o achizitie pe termen mediu-lung!

succesuri! :drinks:

zappa
14-05-11, 08:30
La banii pe care ii dai pe un logan nu ai comparatie. E cea mai ieftina masina pe care o poti lua. In privinta intretinerii e normal sa fie scumpa; loganul nu este o masina produsa 100% in Romania.

Sustineti economia nationala.

franta
14-05-11, 11:54
ok , multumesc de sfaturi , dar nimeni nu a spus cam cati bani mai tre sa dea pe langa cele 3 cupoane ,
care e diferenta e bani intre un logan si u fiat sau hyundai , care stiu cas cele mai ieftine
da personal fiatu nu ma incanta ca e cam aceiasi treaba ca si loganu

zappa
14-05-11, 13:40
Fiatul (banuiesc ca Albea) e turcesc. Hyundai - masina coreana (cu alte cuvinte clona). Macar loganul (nu ca as fi fan) are service peste tot. De ce nu intri pe site (www.dacia.ro) sau intreaba la un dealer?

delta2k2
14-05-11, 13:45
Hyundai - masina coreana (cu alte cuvinte clona)

A cui clonă ?

gabrield
14-05-11, 16:20
Fiatul (banuiesc ca Albea) e turcesc. Hyundai - masina coreana (cu alte cuvinte clona). Macar loganul (nu ca as fi fan) are service peste tot. De ce nu intri pe site (www.dacia.ro) sau intreaba la un dealer?

Sigur, cautati masini cu service peste tot, de parca sinteti siguri ca se va strica...

Fiat e mai buna ca Logan, asa turceasca cum e...
La Logan, se zapaceste calculatorul, incep sa se aprinda semnalele in loc de frina, etc.

marcghi
14-05-11, 16:29
La Logan, se zapaceste calculatorul, incep sa se aprinda semnalele in loc de frina, etc.

vorbesti din auzite sau ai patit tu asta ? intreb pentru ca multi vorbesc fara sa stie despre ce este vorba.

despre pret se vede destul de clar aici http://www.dacia.ro/oferte-speciale/promotii-autovehicule/noua-dacia-logan.html

expression
15-05-11, 00:18

De ce nu vorbesti in cunostinta de cauza? Treaba aia cu semnalele in loc de frana ... e un contact de masa imperfect. Intr-adevar am vazut multe taxi logan cu problema asta, dar de aici pana la "calculator" e distanta mare. Dar asa ne place noua romanilor sa comentam pe marginea santului. Nu contest ca gama Renault e scumpa la intretinere, insa de cele mai multe ori masina "tine" asa cum mergi cu ea. Am avut logan si in 4 ani si 80.000 km n-am schimbat decat consumabile. Apropos de fiat stii cum pica: amortizoare, casete de directie, pomepe de ulei? Hyundai de asemenea are probleme cu amortizoare si directie si asta pana in 20.000 km. Acum fiecare e liber sa aleaga ... dar evitati "romanismele"!

gabrield
15-05-11, 08:14
Contact de masa imperfect ?

Pai daca nu era masa, nu se aprindea deloc, de ce vorbesti ?

In fine, am uitat sa specific, ca era doar o parere personala, cine vrea masina buna si ieftina sa ia Logan nou, care tine mai putin decit un Opel vechi si e dublu la pret si la consumabile.

Sa nu mai pun si confortul la socoteala, la Logan, cind dai cu spatele, mergi pe ghicite, nu vezi mai aproape de 30 de metri...

Singurul lucru bun la Logan este motorul, restul, tabla, scaunele, vizibilitatea in unghi, etc sint nule.

zappa
15-05-11, 09:27
A cui clonă ?

Clona japoneza.

Te mai poti uita si la skoda tour. Asta daca ai in jur de 10000 euro + TVA. Numai sa nu alegi motorul de 1.4. De fapt, nu poti alege decat 2 motoare pe benzina: 1.4 si 1.6.

shadowman
15-05-11, 10:29
Contact de masa imperfect ?
Pai daca nu era masa, nu se aprindea deloc, de ce vorbesti ?

Sa nu mai pun si confortul la socoteala, la Logan, cind dai cu spatele, mergi pe ghicite, nu vezi mai aproape de 30 de metri...

Da e contact imperfect legata de masa si uneori,din pacate la tabloul de sigurante.Iti spun asta deoarece am patit-o si nu la Logan ci la un Ford, in urma cu 2 ani.Cand franam sau semnalizam,la lampile din spate era "festival"se aprindeau ce nu trebuia,era un pom de craciun.
In 30 minute si un electrician s-a rezolvat problema.

Pentru mersul cu spatele se mai folosesc si oglinzile retovizoare,asta pentru cine stie sa conduca.;)

Din pacate noua,romanilor,unora ce e drept ne place sa ne denigram produsele,indiferent cum sunt,bune sau mai putin bune si proaste sau mai putin proaste.
Uitati-va la francezi,(politia dotata cuu Renault si Citroen)italieni( Fiat,Alfa Romeo)Suedezi(Volvo)si multi altii....eadevarat si faptul ca deocamdata,nu ne putem pune cu ei,la produse,se stie suntem cu vreo 70 de ani in urma lor,50 din timpul comunistilor si 20 cu post comunistii de azi.....

Acum sa trecem la topic.......@franta,nu stiu cat de pretentios e socrul tau,insa daca nu e un fan al unei marci,daca se multumeste cu ceva util,si nu cu "figuri de Dorobant"eu zic ca Loganul e ok.Dar e parerea mea personala.La banii astia ce sa cumperi?!Aston Martin?
Mai e o alternativa si Toyota cu ceva in plus,Yaris sau Auris.Iti spun asta deoarece am un amic,are o Yaris de vreo 4 ani si nu a facut nimic la ea,decat consumabile.Si o conduce doar nevasta-sa...:D:oops::lol:.Si daca ai sti cum conduce......mama,mama.Mai e si Renault si Citroen,insa la astea e prea multa electronica si e cam nasol,orice siguranta se duce,trebuie "expertul"..
Fiaturile se stie,sunt cam "gingase"
Singura problema legat de Dacia e ca Service-ul din garantie e foarte scump.Au aceleasi produse ca in magazine,insa la preturi mult mai mari la care se adauga manopera.Intr-adevar Renault are piese scumpe,insa cele de origine isi merita toti banii,crede-ma am avut Renault si daca nu puneam piese originale,nu tineau.
Cat despre stricat,se mai strica si alte marci,nu doar Loganul,sa fim realisti.
In fond si la urma urmei snt parerile noastre,dar decizia finala apartine socrului tau si familiei,nu noua.Nu putem hotari noi ptr el.
Bafta in alegerea facuta.

franta
15-05-11, 16:33
calitatea masinilor logan nu o pun la indoiala,daca se vand in toata europa probabil e ceva de capu ei, stiu ca service-ul e mai scump comparativ cu alte masini,
ma gandesc ca daca o masina e vreo 6-7 mii de euro scazi 3 cupoana ( cam 3 mii de euro) ar mai fi de plata vreo 3-4 mii de euro
masina va fi condusa prin dorohoi deci drumurile vor fi o incercare pt masina , e nevoie de o masina mai rigida.

zmeura
15-05-11, 18:30
Pe un coleg l-a costat 23500 ron plus cupoanele.Astea inseamna si taxa de prima inmatriculare,asigurarea,trusa si diverse alte maruntisuri.

sorin8m
15-05-11, 21:52
Va salut,
dau si eu cu parerea, posibil sa fiu un pc offtopic,
Eu anul trecut am cautat sa cumpar masina, am avut noroc in 2 persoane care mau ajutat foarte mult la informatii despre modele.
Si eu la inceput mam gandit la un logan nout dar pana la urma am renuntat. Motivele erau ca eu cvautam o masina de familie, avand o fetita de 2 ani si jumate imi trebuie o masina spatioasa, pe vremea respectiva am renuntat la logan findca un logan diesel si cu clima ma ajungea undeva pe al 10800euro, varianta fara inbunatatiri. Pana la urma am luat o masina din germania, un opel astra H, diesel cu consum foarte rezonabil. Sa nu zic dotarile ce are opel si avea logan din oferta si la pret mult mai mare. Eu opelul lam cumparat cu 5300euro iar cu taxa de mediu si toate actele (inamtriculare, verificare,....) am ajuns la 6000euro. Dupa parerea mea foarte buna masina. Mare atentie si la consumabile cand cumparati masina (uleiul, filtru de ulei, filtru de motorina, benzina, filtru de aer,...).

franta
15-05-11, 23:12
ok, multumesc pt sfaturi, cred ca pt bugetu disponibil si nevoile lu socramiu , o sa ia o un WV, dar deja inmatriculata ca sa nu se mai bata la cap cu taxa asta,