Log in

View Full Version : Taxa de inmatriculare - episodul X

zmeura
08-04-11, 10:53
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene dă dreptate unui sibian care a cerut restituirea taxei de primă inmatriculare.
Persoanele care se vor adresa justiţiei solicitand restituirea taxei de primă inmatriculare la autovehicule importate din alte ţări vor avea caştig de cauză, după ce ieri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJCE) a dat dreptate unui roman ce a solicitat restituirea taxei.

http://www.romanialibera.ro/tehnologie/auto/revolutia-taxei-de-inmatriculare-221890.html

suporter
08-04-11, 11:12
Crezi ca vor da banii inapoi?

Diablo1
08-04-11, 11:50
Cu siguranta dar fara dobändä

zmeura
08-04-11, 11:53
Nu cobi,am proces cu ei.Trebuie sa aflu daca au facut recurs nenorocitii,ca la fond au luat-o deja.
Banii ii vad probabil in 2020,daca o sa mai traiesc.:D

zappa
08-04-11, 13:14
Daca i-ai dat in judecata sigur castigi. Problema e cand vei primi banii inapoi. Taxa nu are nimic de-a face cu poluarea; e doar o metoda de protectie a industriei autohtone de automobile.

zmeura
08-04-11, 13:47
Banuiesc ca dupa asta urmeaza o hotarare de guvern care sa esaloneze returnarile astea in secolul urmator.:)
Fratele meu are doua procese deschise,de fapt el mi-a facut tot prin avocat,eu habar nu am exact ce se intampla ca s-a judecat luna trecuta,dupa 9 luni de cand au fost depuse actele.Acum cu recurs ajungi in toamna,ca din iunie nu mai lucreaza nimeni la judecatorii.Tara ca asta nu gasesti.
Cu un drum s-a scumpit (iar) si benzina.Hai noroc.

zildan
08-04-11, 15:33
Nu va bucurati de asta. Daca nu se va mai putea pastra taxa in aceasta forma o sa platiti alta anual si ..... tot bani inseamna.
Oricum statu daca vrea pune taxa la RAR (taxa de omologare individuala) o face 500 de euro si gata, masinile noi nu fac omologare pt ca se face omologare de tip, la masinile SH se face individuala.
Eu am luat masina noua (euro 4) in 2008 si am dat 450 euro taxa de prima inmatriculare !

qwess
08-04-11, 16:59
Atata timp cat statul roman ne baga pe gat norme europene, cred ca e cazul ca si el sa se supuna, cat despre bani, sunt bine veniti, nu mai conteaza cand.Pe de alta parte si CE e mai hoata decat noi, nu numai ca isi golesc cimitirele si soselele de harburi dar o fac si pe profit.
Aici e si vina statului roman, daca puneau taxa doar pe aceste harburi, nu zicea nimeni nimic, dar ei au ajuns pana la E5, ca cica ne poluaza si astea un pic orasele noastre atat de curate si minunate.
Dar au si dreptate, acum o jumatate de ora a trecut unul cu una E3 pe strada si a facut o poluareee...tot praful la ridicat in aer-asfaltul fiind dintr-un material mai pamantean asa!
Cred ca si noi la randu-ne suntem indreptatiti sa cerem statului roman sa ne plateasca o taxa, cea de poluare la care suntem supusi zilnic.