Log in

View Full Version : sharing pe stick

octavi
06-03-11, 17:53
vreau un ajutor, rog sa ma iertati daca sa postat undeva
sunt curios daca merge dreamul in share pe stick de la cosmote si care sunt configurarile si ce mai am nevoie router pe usb dreambox etc
multumesc

franta
06-03-11, 17:59
din cate stiu toti providerii de internet mobil din romania ai porturile blocate, verifica asta .
daca intradevar sant blocate poti fi doar client in sharing,
intradevar o sa ai nevoie de un router daca vrei sa faci o treaba, care sa fie compatibil cu sticu , nu e indicat sa bagi netu direct in dreambox
prima data vreifica porturile daca se pot deskide (nu cred) , dupa aia mai vedem.

zsokos
06-03-11, 20:37
salut! eu am pe vodafone si mbox..merge bine porturile nu sant blocate, trebuie sa cumperi cu 3 euro lunar un ip real..

octavi
06-03-11, 22:38
e ok si fara porturi sa fie doar client pentru ca e vb de un vecin care ar folosi doar la sfarsit de saptamana boxul si as putea sa-i dau de la mine o linie pentru 2zile pe sapt cat e acasa
inca o intrebare cred ca de 2 ani deloc nu mai folosesc ss2 si o tin degeaba in pc vreau sa o mut in calc din birou, e posibil sa dau o linie din boxul meu pentru aceasta unde pot citi ceva despre cum se procedeaza

malefycu
07-03-11, 01:48
Ti-ai montat cumva si o antena la biroul tau,ca altfel te chinui de geaba.....

octavi
08-03-11, 21:31
[/COLOR]aaaa nuuu
treaba e in felul urmator
vecinul meu este vinerea si sambata acasa in rest e la timisoara si s-ar uita la sky it, are net la stik si de aia am intrebat cum merge treaba pe stick , sa se poata uita de la mine.
iar problema urmatoare e a mea personala cu biroul care e la 25m si are cablu de retea din casa si ma gandeam daca tot rugineste la mine un ss2 de vreo 10 ani sa o pun in birou daca este posibil sa vina o linie din dream pentru aceasta daca nu nu e nimic oricum prea mult nu va fi exploatata

franta
08-03-11, 21:32
tre sa folosesti hadu ca emu o sa functioneze client, si daca ai cablu de antena la care sa legi ss2 nare de ce sa nu mearga

octavi
19-03-11, 15:23
bun am ajuns aici
se da un laptop cu stickul pe cosmome (pana gasim un router) intra net in laptop se face sharing la net prin placa de retea de aici intra in optibox
problema este ce setari se fac in box la network? ip/.....etc?ca sa fie vazut de pc si sa iasa la net

oare ip la stick este fix? sau trebuie facut un cont dyndns?
shareul trebuia sa mearga la vecinu sa-i fac linie in ccamcfg si sa fie doar client deocamdata si el are stickul pe cosmote

dMd
19-03-11, 16:35
Incearca asa:

Setare Modem USB
Netwok connection ->View Netork Connection ->Click dreapta pe iconul [Nume_Modem].....->Properties -> Advanced ->In fereastra deschisa la Internet Connection Sharing bifezi cele 3 casute( Allow other...+Establish...+Allow...) apoi tot aici langa Learn more... apesi SETTINGS. Iti apare fereastra ADVANCED SETTINGS, aici apesi ADD si la Description of serv. scrii dreambox..sau ce vrei -. la Name of... treci 192.168.0.1 ( acesta va fi IP -ul receptorului)-> la External port scrii 80, la fel si la Internal port, apoi bifezi UDP si dai OK.
La receptor setezi la MENU->SETUP->EXPERT INSTALL->COMUNICATION SETUP
IP. 192.168.0.1
Netmask 255.255.255.0 (asa setezi si la calculator)
Nameserver 192.168.0.xx (IP setat la placa retea de la calc)
Gateway 192.168.0.xx (IP setat la placa retea de la calc)
vezi sa ai bifat Enable network. port 80 SALVEZI
La MENU->SETUP->EXPERT INSTALL->NGRAB STREAMING SETUP setezi:
SRV IP : 192.168.0.xx (IP setat la placa retea de la calc)
SRV PORT 4000 apoi apesi DETECT MAC ADRESS si dupa ce vede calculatorul salvezi (daca nu iti va vedea MAC-ul la DM, opreste windows firewall ).
trebuie cont la dyndns sau no-ip ... dar, daca nu ai IP routabil nu poti fi decat client

octavi
19-03-11, 16:52
trebuie cablu crossover intre optibox si pc daca nu gresesc

dMd
19-03-11, 17:29
Exact ...

http://1.bp.blogspot.com/_o5vtFqt1guE/SdcyuPl_8bI/AAAAAAAAAEw/Z2Ja4bgTU3U/s400/3.gif

octavi
19-03-11, 17:37
aveti idee de ceva router pe usb unde gasesc la mine in oras nimeni nu are la magazine sau ceva recomandare pentru cosmote

Florynsv
19-03-11, 20:07
Salut, eu il am pe asta (http://www.edimax.ro/en/produce_detail.php?pd_id=308&pl1_id=3&pl2_id=18) si merge destul de bine! Singura chestie care ma deranjeaza la el sunt ledurile albastre de la wan si 3g, mult prea puternice, noaptea am o luminatie in casa... :angry:

R3al.dx
19-03-11, 20:38
Eu folosesc pentru clicknet mobile de la romtelefon un router : edimax 6200n 3g, cumparat de pe net(magazinele online) , am mai vazut un tp-link intr-un hyper la cca 180 ron care oferea suport 3 g/cdma .
Romtelecom ofera direct ip-ul routabil( ceea ce vodafone si orange nu fac decat cu costuri suplimentare), deci pot fi lejer si client si server .
Nu stiu care este situatia la cosmote , insa poti suna la ei sa afli precis .

edit: pentru a ma debarasa de cabluri utilizez un adaptor wi-fi (tp-link tl wn7200nd ) pentru receiver .

octavi
19-03-11, 20:45
am sunat la cosmote sa intreb
au zis ca nu stiu despre ce vorbesc si ca nu poate sa dea informatii despre ce router se poate folosii pentru a fi compatibil cu sticku lor
eu am ramas gura'casca

cred ca sunt mai in ceata decat la inceput deja nu mai pricep nimic
daca are careva chef sa ma ajute un pic prin recapitulare

problema 1 dreambox la mine si 1optibox la 70-90m distanta de mine la 1vecin
trebuie sa primeasca share din localul meu
el are 2stickuri de cosmote daca avea net prin cablu era demult uitata problema dar nu e din pacate
sa zicem 3 variante
1 varianta router pentru stick si cablu retea din router in optibox dar inca nu am gasit router asa ca cade varianta deocamdata momentan cauta us astfel de router in toata oradea dar inca nu a gasit
2 varianta ar fi cablu de retea dar parca nu vreau asta inestetic pe strada poate nici nu merge la dist asta plus probabil multi curiosi
3 varianta si aici rog sa ma dezghetati
pun stickul in laptopul lui dau sharing la net prin placa lan a laptopului normal trebuie sa iasa net dar totusi nu vede optiboxul imi da la acesta network is not ok

R3al.dx
19-03-11, 21:37
Este simplu !
Indiferent ce internet foloseste poate fi client !
Trebuie doar sa cumpere un router : face o comanda pe internet
http://www.shopmania.ro/magazin~online-routere~produs-edimax-3g-6200n~p-6559482.html

Evident, sunt si alte modele care suporta 3g , doar trebuie sa cauti .
Cred ca este mai comod sa foloseasca un router, poate laptopul il utilizeaza si in alta locatie .
Succes !

lao
19-03-11, 21:39
Sa incercam sa recapitulam. Ca nu prea se intelege care e situatia
2 box
2 stick cosmote
nu exista alt net
Eu zic asa:
daca nu gasesti ruter care sa stie sa lucreze cu stickul trebuie sa-l bagi in pc tau si prin placa ta de retea sa te conectezi la dreamul server.
Pe pc-ul server sa faci un cont no-ip si sa iti forwardezi un port catre dream (asta pe windows nu-mi dau seama cum se face)

Iar dincolo la client la fel, fara sa forwardezi portul si fara cont dns ca e doar client

octavi
19-03-11, 22:13
da sunt 2 box unde 1dream cu care eu as fi server la mine nu este problema este net rtc si merge in sharing pentru ca il folosesc
si al doilea este un optibox in vecini care are net pe stick el este suficient daca merge doar ca client

lao
19-03-11, 22:37
Pai atunci clientul pune un stick in pc lui, isi sharuieste netul din pc catre optibox prin placa de retea , ii pui linie de la tine si gata

daradici
19-03-11, 22:41
Cea mai buna solutie: :clap:

Vecinul sa-si cumpere un cablu de retea si sa-l conectezi in routerul tau si mai contribuie si el la net-ul de la rtc, si asa se elimina tot felul de routere compatibile cu stick-uri...incompatibile (dupa reactia celor de la relatii clienti !!!)

Merita sa investiti in echipamente sau intr-un cablu ? Analizeaza situatia si doar dupa aceea sa te hotaresti.

Bafta la teste ! :dance:

octavi
19-03-11, 23:07
da cred ca cel mai usor ar fi cu cablu dar am retineri fata de distanta asa sigur merge ca am incercat dar boxurile erau ambele la mine
ceea ce ma enerveaza este ca am incercat varianta stick -pc net sharuit prin placa catre box si nu am reusit sa vad boxul si sa-l scot pe net

lao
19-03-11, 23:13
Cu cablu FTP merge pina la 140m intre ruterul tau si vecin, in cel mai rau caz mai pui un switch la el daca optiboxu are placa de retea proasta si merge. Am conexiuni intre 2 SW si de 160m pe ftp si nu e nicio problema. Deci cablu FTP nu UTP. Eu am inteles ca nu vrei pe fir....

octavi
19-03-11, 23:38
hmmm da pe utp am avut pe vremuri cand inca nu era la noi tehnica un fir de 70m daca retin eu bine de jucam age of empire si mergea bine
si daca ar fi sa inlocuim cablul cu wireless? ce si cum ar fi

lao
19-03-11, 23:50
Daca ai numai 70m merge si utp. Oricum hotaraste-te ce solutie vrei sa adopti , ca asa... ba fir ba wireless.... sau zi cit esti dispus sa bagi. Cascaval!
Daca ai bani destui poti s-o iei pe ocolite si prin satelit!
Cea mai ieftina e cu ce ai acum, mai bine mai sapa ca trebuie sa mearga. Apoi fir, apoi wireless.

Am revenit.
Trage fir si gata, nu te doare capu'! E si cea mai stabila solutie.

octavi
20-03-11, 00:03
bani are italianu(vecinu) :)) dar sunt chestii care merita altele mai putina investitie de asta va intreb si pe voi sa gasesc varianta optima nu vreau sa il coste o gramada si nici sa nu mearga pana la urma
eu incerc sa-l ajut cumva pentru ca totusi suntem vecini, oricum maine mai discutam ca asta s-a enervat si iesit in oras

daradici
20-03-11, 08:46
Cu un cablu UTP poti sa "mergi" lejer pana in 100m, am testat si pe la 110-120m, a functionat si asa. La 70 de metri cred ca e cea mai simpla varianta, atat ca investitie cat si stabilitate. Ce rost are sa incurci treburile simple ?

Clock
20-03-11, 12:49
Daca totusi nu vrei sa intinzi o sarma si ai vedere directa poti folosi doua kit-uri de genul asta http://www.worldnet.ro/produse/339-Kit-uri-client-/948-Kit--Tenda-W54A---Ant-Panel-8-dbi--cablu-5-m.html .Dar sa nu ai nimic in cale,nicio cladire si niciun copac,vedere directa.

octavi
20-03-11, 15:47
s-a hotarat sa cumpere un router 3g.
enervant a fost faptul ca am reusit sa ma conectez din laptop la box prin swich a mers pingul interfata boxului dccontrolu dar nu am reusit sa-l scot pe net cu stickul in laptop, asa ca ramane sa incercam cu routerul sper cu asta sa nu fie asa greu

dMd
20-03-11, 16:23
De ce nu il conectezi la modemul tau RTC (eventual cu ajutorul unui swich, daca nu ai porturi suficiente) asa cum ai fost sfatuit intr-o postare anterioara ? va fi share in reteaua ta interna si cred ca iesi mult mai ieftin, practic iti trebuie doar cablul de conexiune si daca este nevoie un swich ieftin.

R3al.dx
20-03-11, 16:37
s-a hotarat sa cumpere un router 3g.
enervant a fost faptul ca am reusit sa ma conectez din laptop la box prin swich a mers pingul interfata boxului dccontrolu dar nu am reusit sa-l scot pe net cu stickul in laptop, asa ca ramane sa incercam cu routerul sper cu asta sa nu fie asa greu

Daca isi cumpara router 3g va fi mult mai usor de configurat !
Revin-o cand il are(chiar si cu pm) .

octavi
20-03-11, 16:54
acuma ce sa zic daca el vrea sa cumpere router asta e loc mai aveam in swich dar............poate e mai bine asa macar nu o sa stea cu sticku dupa el prin casa si va avea wifi in plus daca revine la rtc are un si un router la indemana poate se viruseaza si el cu virusul dreambox!!!si aduna pe ele

daradici
20-03-11, 18:46
Cu legatura prin cablu ar fi avut ping 1 ms cu tine, asa o sa aiba ping mult mai mare. Acesta va duce la cresterea ECM time + probabila instabilitate a retelei din cauze meteo, etc...

Cred ca asemenea solutii nu se rezolva prin ambitii ci prin analizarea corecta a tuturor problemelor ce pot interveni.