View Full Version : Canon MP210 - Erorr 5
Discutiile ce le-am gasit pe diferite forumuri in legatura cu aceasta problema se refereau la resetarea imprimantei dupa reumplerea cartuselor.
Respectiva multifunctionala vreau sa o folosesc numai pt. scanare, cauza pentru acest tip de eroare se pare ca este defect fizic al cartusului color. In afara de inlocuierea cartusului color cu unul nou, daca cunoasteti o posibila metoda de remediere a erorii va raman recunoscator.
Explicare coduri de eroare la Canon MP140, MP160, MP180, MP210, MP220, MP460, MP470, MP500, MP510, MP530, MP600, MP610, MP800, MP820, MP810, MP830, MP960, MP970.
E2-2 No paper (ASF)
E3-3 Paper jam
E4 No ink
E5-5 The ink cartridges are not installed or a non-supported ink cartridge is installed ,
or the ink cartridges are not installed properly
E8 Waste ink absorber full, or platen waste ink absorber full
E9 The connected digital camera / video camera does not support Camera
Direct Printing
E14 The Ink cartridges whose destination are wrong
E15 Ink cartridge is not installed E16 – Ink remaining is unknown
E16 -E19 Failed to scan head alignment sheet
E22 Carriage error
E23 Paper feed error
E24 Purge unit error
E25 ASF(cam) sensor error
E26 Internal temperature rise error
E27 Waste ink absorber full or platen waste ink absorber full
E28 Ink cartridge temperature rise error -
E29 EEPROM error
E33 Paper feed position error
E35 15 USB Host VBUD over current error – USB
E37 17 Abnormal motor driver error
E40 20 Other hardware error
E42 22 Scanner error
Incarcarea cartusului se va face cu o seringa cu ac si operatiunea de incarcare se va face in
5 minute ,
Se va incarca f. lent cartusul ptr evita spargerea membranei ce este in spatele
circuitului de scriere al cartusului .
Aceasta operatiune se va face de cel mult 2 ori la un cartus fie el alb-negru sau color.
Ptr eroare 5 se inlocuieste cartusul
un cartus este setat la un anumit numar de pagini care pot fii inprimate de acel cartus, adica un chip (contor cartus) care il gasesti pe cartus acesta poate fii resetat el find setat la un numar mai mic de iprimari decat capacitatea realaa cartusului, acest chip poate fi resetat cu un chip reset, din pacate in cazul tau nu poate fi resetat chipul fid de unica folosita , in cosecinta nu poti sa faci nimic cu reset de oare ce resetezi iprimata nu si cartusul, se poate umbla la hardwe cu un micro chip care va inlocui contorul (chip) cartusu-lui respecti ca , acesta sa apara mereu plin.
Mie mi-a dat saptamina trecuta ERR 4, 0 un Pixma MP160 - "other hardware error" , am tot cautat pe net si am gasit manual de service si procedurile de resetare, stergere eeprom.... m-am jucat un pic cu ele si a iesit fum din ea, saraca. Cred ca cel mai sigur e un cartus nou de cerneala, te scuteste de alte batai de cap.