Log in

View Full Version : Internet Explorer 9 - versiunea de pre-producţie

gigelsat
12-02-11, 08:57
Versiunea de pre-producţie a browserului Internet Explorer 9 a fost făcută disponibilă de Microsoft tuturor utilizatorilor de internet.

IE 9 poate fi descărcat de aici: http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/products/ie-9/home
Microsoft spune că noul său browser e mai rapid, are funcţionalitate sporită, fiind totodată mai sigur.

Ce imbunătăţiri aduce IE 9

• Pentru inceput, un motor Java Script imbunătăţit - Chakra, o interfaţă nouă şi suport HTML 5. Microsoft spune că browserul rulează clipuri video HD mai uşor, afişează culori mai vii, iar viteza de răspuns a site-urilor este mai mare.

•Site-urile preferate pot fi introduse in taskbar-ul Windows, pentru acces mai rapid. Tab-urile pot fi amplasate pe un rand separat de bara de adrese.

•Sistemul de notificări a fost modificat: in loc să deschidă ferestre noi in cazul unor notificări, acestea apar in josul ferestrei browserului. Cele importante vor fi scoase in evidenţă, iar cele mai puţin importante vor fi lăsate in background, iar ulterior eliminate după o scurtă perioadă de timp.

•Bară de adresă a fost imbunătăţită: utilizatorul trebuie doar să introducă in bară cuvintele cheie ale site-ului pe care il caută, iar automat ii vor apărea cele mai pertinente rezultate, alături de pictograme.

•Totodată, sistemul Tracking Protection protejează utilizatorii. Pe internet, anumite imagini şi reclame sunt furnizate de site-uri care au capacitatea de a urmări comportamentul unui utilizator. Tracking Protection blochează conţinutul care poate fi utilizat pentru a urmări activitatea pe internet.

In septembrie 2010, Microsoft a lansat versiunea beta a IE 9. Aceasta a fost descarcată de 25 de milioane de utilizatori.

ecokey
12-02-11, 10:28
Am instalat si eu IE9.

Cu toate ca nu credeam vreodata sa laud Internet Explorer ... va zic sincer ca am ramas foarte placut surprins.

1. Se misca foarte bine.
2. Suportul pentru HTML5 : un nou inceput pentru WEB.
Vedeti aici cateva exemple : http://ie.microsoft.com/testdrive/Default.html
Merita deschis fiecare link din acea pagina.

3. Securitatea pare sa se fi imbunatatit .. asta ramane de testat in timp totusi.

4. Designul este bine realizat.

Cred ca va redeveni browserul meu preferat. Il recomand oricui.

MihaiP
12-02-11, 10:54
Mi-am instalat versiunea publica Beta , lansata la sfaristul lu Decembrie 2010 , mare greseala !
am avut tot felul de mai mici s-au mai mari ciudatenii ! doua mai importante :

- daca vizualizezi o pagina de text , un articol de ziar , si faci una doua miscati in pagina , la un
moment dat fragmente de text se suprapun peste parti din pagina ... uneori un click in afara
paginii rezolva problema
- obisnuiam sa-mi platest factura Vodafon , pe NET , online .... dupa ce am instalat IE9 , la prima
tentativa de a ma loga pe pagina Vodafon ... facea login , ma anunta ca sint logat si ca ma va
redirecta pe pagina de plata online ... si cu asta gata ! acolo ramineam ....

L-am dat jos ! am revenit de curand la IE8 si totul este OK ! uneori ...mai binele este dusmanul binelui !

ecokey
12-02-11, 11:07
Totusi asta e si semnificatia lui "Beta"

mondo
12-02-11, 13:53
Nu am mai folosit de mult IE. Din curiozitate am instalat aceasta vesiune. Din primele 15 min. de test pot sa spun ca este mult peste ce foloseam inainte ca si viteza la deschiderea paginilor web. Merita incercat.

delta2k2
14-02-11, 00:41
Zbarnaie noua versiune.
Merita ...

XVanish
14-02-11, 16:12
Hai ca o iau si eu la test... am mai luat-o odata in decembrie parca insa nu mi-a placut... multe buguri.

kilowatt
14-02-11, 18:41
Salut, eu am windows xp sp3 si nu o pot instala ...i-mi da o eroare ca pentru versiunea mea de windows nu este proiectata .Chiar asa o fi sau am gresit eu undeva?

laleauaneagra
14-02-11, 18:43
asa este.......

delta2k2
14-02-11, 18:46
Nu merge pe XP.
Am testat pe Windows 7

qwess
14-02-11, 18:50
da...incet incet dispare suportul pentru xp:!:

gelu_dh
14-02-11, 19:44
Merge pe windows 7 ultimate....zbarnie il am de 2 zile,e nemaipomenit.

franta
14-02-11, 21:46
am pus si eu pe windows 7 si sant multumit de faptul ca m-a lasat sa instalez niste certificate de siguranta pe care nu leam putut instala anterior
de mers merge bine, dar eu m-am obisnuit cu opera, imi displace ca locul unde tre sa bagi adresa de net e foarte inghesuit.
cum am zis opera e ok pt mine si nu ma mut asa usor la alt browser, mai ales ca are speed dial :)

MihaiP
16-02-11, 09:40
Evident IE9 a devenit un subiect major de discutie ! in bine ... si in rau !
si daca vrei sa-ti faci o imagine corecta ... trebuie sa cunosti ambele
aspecte ! iata ce zice despre IE9 concurenta ...Mozilla ... AICI (http://people.mozilla.com/~prouget/ie9/)
Evident asta nu ma a face sa-mi schimb browserul ...in general nu agreez
solutiile hibride ! ele mereu rezolva o problema inlocuind-o cu alta !

sorin8m
16-02-11, 11:55
Da, interesant.
Eu pentru moment inca sunt fidel la XP, am si win7 dar nu ma inspira :)

XVanish
16-02-11, 13:59
Mda... punctul pe i din partea celor de la Mozilla... interesant.

resofty
04-03-11, 22:02
putin dezamagitor pe partea de flash, se cam faleau ca se misca extraordinar......dar nu e chiar asa...prefer in continuare opera.