Log in

View Full Version : fumatul...sanatate distrusa,bani aruncati..

outcast
12-12-07, 23:38
am o propunere....cine s-a lasat de fumat este rugat sa ne spuna cum a reusit:)..
eu unul nu am vointza sa ma las.....orice sfat este binevenit..

zmeura
13-12-07, 11:09
M-am lasat de 3 ani si jumatate in primul rand din cauza ca eram foarte slab si fumatul "nu ma lasa" sa mananc pana la pranz,iar al doilea motiv a fost legat de bani,deoarece in perioada aceea s-au scumpit groaznic tigarile si eu mai aveam de platit la banca rata pentru casa.In plus tot in acelasi an intrase legea cu interzicerea fumatului la locul de munca si de cateva luni ne chinuiam sa fumam in ploaie deoarece nu aveam loc de fumat amenajat.
Cred ca inainte am mai incercat de 2 ori sa ma las,dar niciodata nu am fost hotarat ca ultima oara.Trebuie sa ai vointa si multa stapanire si vei reusi.
In prima zi am evitat cafeaua si nu am fumat toata ziua.A doua zi am fost dimineata la cineva in vizita si nu am rezistat canii de cafea si pachetului de LM,iar seara am fost la o zi de nastere unde am "consumat" un pachet si jumatate.A doua zi mahmureala si scarba fata de tigari,asa ca am incercat din nou si 2 zile a fost usor,dupa aceea a fost nevoie de strangeri din dinti si tin minte ca o jumatate de an am tot vizat ca fumez.In jumatatea asta de an nu am rezistat tentatiei de 2 ori,prima data chiar am fumat o tigara intraga,dar a doua oara am stins-o destul de repede.Bineinteles ca astea s-au intamplat dupa consumul a catorva beri.
Sunt cateva probleme de care te vei lovi:
-in primul rand lipsa nicotinei din organism
-tot timpul vei vrea sa rontai ceva si asta va duce la un plus in greutate
-nu vei avea ce face cu mainile
-te vei distanta de cei cu care stateai inainte la o tigara
Asta ca sa stii ce te asteapta.M-am declarat nefumator pe viata doar dupa 1 an,pana atunci mai simteam din cand in cand nevoia sa fumez.Cel mai greu e in primele 3 luni,dar nici urmatoarele 3 nu sunt prea usoare.Daca treci de 6 luni e usor.Am prieteni care s-au apucat si dupa 2 ani si nu-i inteleg.
Bafta.

Einstein
13-12-07, 11:29
Uite aici o discutie pe aceasta tema. Poate te ajuta unele sfaturi!
Succes!

http://www.roportal.ro/discutii/index.php?showtopic=2355

shadowman
13-12-07, 12:25
Respecte!
Am fumat destul timp,si destul de mult pe zi!Intre 1 si doua pachete de tigari pe zi(MARLBORO rosu).
Asta pana cand am inceput sa ma hotarasc sa ma las!Spun "inceput" ptr ca voiam sa le las si nu reuseam!
Apoi am citit intr-o carte despre fumatori ca cel mai bine sa te lasi de fumat e sa incepi prin a reduce numarul tigarilor fumate intr-o zi!Asa "riscul"de a te apuca din nou de ele este mai mic si chiar zero decat daca le lasi dintr-o data!
Am ajuns pana acolo incat nu mai cumparam tigari si ceream una doua dela prieteni la cate o cafea,bere...etc!
Apoi intr-o zi n-am mai baut cafea si nici nevoia de tigara nu aveam!
apoi am incercat sa nu mai consum cafea,deci in consecinta nu mai aveam"chef" de tigari!
Asa am ajuns sa am mai bine de un an si jumatate fara tigari si cafea!
A inceput sa ma deranjeze cei care fumeaza in jurul meu!
Pentru moment nu am nevoie si nici dorinta de tigara!
Pe planul doi era ceva ce ma macina!Am citit tot in acea carte cate substante toxice trageam din "iarba dracului".Daca cineva-mi dadea tigari obligatoriu sa le fumez,ma intrebam de ce face asta? Intrebam de ce sa-mi fac eu rau mie insumi?
Mai era si faptul ca fac pe cineva cu bani,din banii mei!
Producatorul,distribuitorul,vanzatorul.
Si asa am lasat si ultima tigara!
Acum nu mai am treaba cu ele,acum am "treaba"cu cine le fumeaza,inca!
Cei care doresc sa se lase le doresc sa reuseasca!
Apropo,in ultimul timp am observat ca tot mai multi din cei care fumau,au ajuns sa nu mai fumeze!prieteni cu care fumam candva o tigara,acum s-au lasat!
Bravo lor!
Bafta si o zi buna tuturor!

outcast
13-12-07, 12:35
multumesc pentru timpul vostru...experientele voastre cred ca ma vor ajuta....tot timpul vreau sa ma las..dar totdeauna zic ca acum am problema asta ,am stres cind termin cu asta ma las.....si din 90 de la un pachet de malboro pe zi,de 4 ani fumez doua pachete zilnic.....nu-i vorba de bani,desi se insumeaza o cantitate importanta anual ci de faptul ca obosesc repede,si multe altele......

laleauaneagra
13-12-07, 14:41
pe langa oboseala mai scade si potenta outcast ai grija un lucru foarte important(cel mai important)

outcast
13-12-07, 14:50
am observat....da exista antidot:)

-minus
13-12-07, 17:08
am observat....da exista antidot:)

Incearca asta;
http://www.efarma.ro/products.php?id=1748
eu de la 2 pachete pe zi am ajuns la 10 tigari dupa 2 saptamani,cred ca in maxim 10 zile ma las definitiv.

1Qggecko
13-12-07, 19:32
am o propunere....cine s-a lasat de fumat este rugat sa ne spuna cum a reusit:)..
Am fumat timp de 25 ani!!!
Am exact 9 luni si 10 zile de cand le-am lasat dreq...
Fumam 2-3 pachete de Camel la zi....cam mult...
Le-am lasat deodata..o vointa de fier...
Am stat rau vo 3-4 luni ca ma tot chinuia si aveam un chef sa fumez....da am mestecat 1 pachet de guma la zi in primele 4 luni apoi am rarit si astea .
Am pus 10kg...si asa eram mare(91kg) acum am peste 100 dar ma simt bine...

gymi
13-12-07, 21:53
Eu m-am lasat de doi ani de fumat cu ajutorul plasturelui cu nicotina.Am fumat 18 ani de toate inclusiv Carpati .In cei 18 ani am fumat cel putin un pachet pe zi in toate zilele chiar si cind eram racit.Tre sa ai si vointa daca vrei sa reusesti.Pastilele si plasturii te ajuta ,dar fara vointa nu faci nimic.

outcast
13-12-07, 22:04
mda toate variantele implica vointa.....ceea ce nu prea am....

Einstein
14-12-07, 12:20
Ar trebui un post asemanator si pentru alcool!

-minus
14-12-07, 13:02
mda toate variantele implica vointa.....ceea ce nu prea am....

Incearca nicorette,ai sa vezi ca nu e asa greu sa te lasi,practic acest produs iti reduce cerinta de nicotina si va depinde de tine restul,un pic de vointa cred ca ai,si eu la inceput am zis ca nu reusesc dar uite dupa 2 saptamani nu mai pot fuma mai mult de 10 tigari/zi de la 2 pachete e un pas nu? incerca totusi.

pacala68
14-12-07, 20:08
mda toate variantele implica vointa....
nici vorba .
cind iti vine s-o arzi ..... respira rapid si profund cca 30 secunde ( genul ciinelui cind este canicula ) s'apoi fumeaza :D .

PS Daca n-o sa mai apara pe forum sa nu dati vina pe mine :lol:
PPS Acilea e clubu de sadomasochisti maicale ?? :D :D :D

horatyu
15-12-07, 00:34

Parafrazand un citat celebru din filmul Razboiul stelelor ===>"Forta e cu tine" ca doar vad ca la avatar ai o astfel de poza... gandeste pozitiv ,faptul ca tu ai ratiune si tigara e doar un lucru ,nu trebuie sa te domine un lucru
Pt a reusi trebuie sa te gandesti ca arunci bani pt a strica ceva din tine,ca si cand ti-ai taia cate un deget....etc

outcast
15-12-07, 01:07
dupa revelion o sa incerc......nu e prima data...

adi sony
17-12-07, 10:58
Salut
De fumat m-am lasat din o intimplare ,anul trecut pe data de 12 noiembrie ,fiind duminica ,acasa cu ai mei ,am facut obisnuita Cafea de dimineatza.
Neavand tigari ,iti dai seama cum a intrat cafeaua ,o cana am baut-o in 4 ore .
Am mers la parinti ,mamaavea tigari ,Kent lung parca ,eu fumam Viceroy.
Am aprins tigarea ,am tras vreo 2 fumuri ,nefiind tigarea care trebuie ,nu a intrat si mi sa facut rau .
De atunci nu am mai pus tigare in gura ,DAR nu am mai baut nici cafea ,in schimb in primele luni,2-3 trebuia ceva ,mancam intr-o veselie ,asta pana cand organismul sa obisnuit fara tigari ,DAR,bineinteles trebuie vointa .
Vad ca ma simt f bine ,cu potenta e f ok ,am mai pus ceva kg in anumite zone unde nu aveam nimic ,ex fese ,:D ,asa ca recomand cu incredere lasatul de fumat si consumul de cafea ,cafea incepusem sa beau 5-6 cani pe zii .
Deci tot ce trebuie ,este sa ai vointa sa te lasi de tigari ,sa iti gasesti alta ocupatie ,iti iei bomboane ,ceva de mancat ,orice ,numai asa poti sa renunti la acest viciu .
Apropos dupa ce m-am lasat de fumat am strans primiii bani si asa am cumparat primul meu receptor cu Linux ((DREAMBOX 500 ))
Asa ca ...tigarea nu este decat niste bani arsi .
Va urez succes celor care au ambitia de a renunta la fumat si totodata si la cafea

outcast
17-12-07, 14:21
@adi sony multumesc!

dic_star79
17-12-07, 14:38
Ar trebui un post asemanator si pentru alcool!
De ce:drinks: se simnte nevoia:D mai ales acuma cand vine sarbatorile sa ne lasam :cheers: hai sa o lasam mai dupa revelion:D :drunk:

dic_star79
17-12-07, 14:46
dupa revelion o sa incerc......nu e prima data...
Trebuie in primul rand sa ai vointa ,multa vointa stiu ca este greu mai ales ca simnti nevoia sa mai tragi un fum. Cred ca cea mai buna metoda este sa le raresti apoi dupa cateva lunii sa le lasi.
Batranu sa lasat cat am fost eu in armata acum 8 ani si de atunci nu mai fumeaza!!!!!!!! Eu nu am fumat desi ca orice adolescent m am prostit si eu dar nu am fumat am avut vointa de si multi dintre prieteni mei fumeaza.
STIU CA POTI!!!!!:)

-minus
17-12-07, 17:28
Man,daca poti sa pui un patch pe un receiver poti sa le raresti tigarile
daca poti sa vezi sky in sharing atunci poti sa te lasi definitiv!!
man,tu poti,inceputul e greu dar...POTI sa te lasi de FUMAT!!

outcast
17-12-07, 17:40
mersi de suport spaniolule..!!!....stiu mai mult decit a pune un patch...in 1988 mi-am construit receiverul (analogic) dupa o schema de satan,dintr.o publicatie ungureasca....daca ar fi si lasatul de fumat atit de simplu!!!!!!

-minus
17-12-07, 17:48
mersi de suport spaniolule..!!!....stiu mai mult decit a pune un patch...in 1988 mi-am construit receiverul (analogic) dupa o schema de satan,dintr.o publicatie ungureasca....daca ar fi si lasatul de fumat atit de simplu!!!!!!

E usor si mie mia fost greu dar am reusit aproape,uite sunt aprope de final nu mai pot fuma 2 pachete/zi fumez maxim 10 tigari si asta cu nicorette
http://www.nicorette.com/