Log in

View Full Version : Romania si ... legile antipiraterie.

dMd
02-11-10, 19:23
Romanii care pun la comun continut piratat nu risca nici pe viitor sa li se taie conexiunea de internet, cum se intampla in Franta.

Romania nu are in plan sa introduca in urmatorii ani o lege precum cea din Franta unde cei care pun la comun pe internet cantitati mari de continut piratat risca sa ramana pana la un an fara conexiune de internet, a spus pentru HotNews.ro, Dan Bucur, directorul Directiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei. Franta a fost o exceptie in UE care nu agreaza o astfel de lege, iar Romania are oricum deja pedepse aspre pentru pirateria online, mai spune Bucur. Legea franceza a inceput sa se aplice de luna aceasta dupa multe controverse legate de libertatea comunicarii pe internet.

"Franta este un caz aparte si nu ne comparam cu ei. Asa cum spuneam, regimul sanctionator din Romania este printre cele mai ridicate din Europa iar in multe state exista principiul oportunitatii si se prefera ca resursele sa fie alocate pentru cercetarea marilor fraude, nu pentru prejudicii mici" a explicat comisarul sef Bucur.

http://img153.imageshack.us/img153/4079/pointright.gif Sursa (http://economie.hotnews.ro/stiri-it-7998077-romanii-care-fac-file-sharing-continut-piratat-nu-risca-nici-viitor-taie-conexiunea-internet-cum-intampla-franta.htm)

XVanish
02-11-10, 20:50
Bravo lor... ar fi prea de tot oricum... sa-ti taie accesul la un serviciu pentru care tu platesti... nu mi se pare normal. N-au decat sa foloseasca alte resurse, alte metode de sanctionare, insa atata timp cat eu platesc pentru un serviciu si am drept la libertate, nu are cum sa imi ingradeasca dreptul la ceva, pentru ca in mod normal mi-ar incalca dreptul de libertate si acces... sau cum ii zice ca nu sunt de meserie.

Ma mira Franta de ce a aplicat asa o lege... teoretic ingradesc dreptul la acces si libertate... nu inteleg de ce procedeaza asa cand asta e cel mai important drept al omului... dreptul la libertate si acces, utilizare, etc... sau cum ii zice... ciudat.

In curand ajungem ca niste soricei intr-un cub inchis, iar unii sau altii ne dau cate un zaharel zilnic... dar nu uita sa ne reaminteasca periodic ca oricand putem muri de foame... penibil.

qwess
03-11-10, 16:13
Ma mira Franta de ce a aplicat asa o lege... teoretic ingradesc dreptul la acces si libertate... nu inteleg de ce procedeaza asa cand asta e cel mai important drept al omului... dreptul la libertate si acces, utilizare, etc... sau cum ii zice... ciudat.

nu se plange nimeni de asta acolo, asa o vedem noi de aici( de....obiceiurile, si nevoile:))
Cand ai ocazia sa mergi in Franta, intra un pic si in magazinele unde se vand sau inchiriaza continut media, si ai sa vezi de ce, dupa care intra si la noi.
Ca ei sunt mai ciufuti decat toata Europa, asta se stie.
A plati un serviciu de internet e una, regulamentele, legile pe unde "umblam"sunt altele.
Si hackerii platec undeva un abonament numai ca pentru ei pedeapsa nu se rezuma la taierea internetului doar pe un an.:)
deci despre ce libertate de acces e vorba?
Si aici pe forum sunt niste reguli nu?
Fiecare da cu subsemnatul cand intra.
Pana una alta sa nu se "spurce" si ai nostrii ca aia din Franta, nu de alta dar noi nu avem cu ce....cumpara.