Log in

View Full Version : Poblemă ... cu becuri

delta2k2
24-10-10, 00:20
Intr-o cameră sunt 3 becuri stinse. In altă cameră sunt 3 intrerupătoare, care corespund celor trei becuri. Nu există nicio posibilitate de a vedea din camera cu intrerupătoarele in cea cu becurile.
Problema: identifică, cat mai repede, cărui bec ii corespunde fiecare intrerupător!

Ai dreptul de a intra o singură dată in camera cu becurile, tu fiind din start in camera cu intrerupătoarele.

Cum procedezi ?

.

expression
24-10-10, 00:45
Eu zic asa:

Aprinzi 2 dintre ele, mergi in camera cu becurile si ai identificat deja unul (cel stins cu intrerupatorul lui);

Slabesti un bec din fasung pana se stinge si mergi in camera cu intrerupatoarele. Stingi pe rand cele 2 intrerupatoare ramase, pana se face intuneric in camera cu becurile (banuiesc ca asta poti sa identifici fara sa intri in camera, se vede pe sub usa :p ) Si ai rezolvat problema.

delta2k2
24-10-10, 00:48
Adaug :
- nu ai cum să vezi dintr-o cameră in alta
- nu ai voie să desfaci becurile
- faci doar un singur drum

@expression , este o varintă mai simplă decat cea expusă de tine

.

expression
24-10-10, 11:07
Atunci aprinzi doua, le lasi putin , stingi unul si mergi in camera cealalta. Vei avea 1 bec aprins, unul stins dar cald, si unul stins dar rece. E ok asa? Am voie sa le verific temperatura cu mana ? :clap:

delta2k2
24-10-10, 13:39
Bingo

.

c0c010
24-10-10, 18:08
aprind un bec si il las cateva minute...il sting pe asta aprins si aprind altu...merg in camera cu becuri si gasesc,
-unul este aprins ca asa l-am lasat
-altul e stins dar incins
-iar altul e stins si rece :clap:

val
24-10-10, 21:08
Inca ceva :D ...becurile sunt cu neon (economice).

neutrin
25-10-10, 16:55
De fapt sunt 3 LEDuri