Log in

View Full Version : Shoutbox ?

vms
22-10-10, 15:32
Gata, s-a dus ? :oops:

stargate
22-10-10, 15:34
a fost restrictionat accesul membrilor la shoutbox , doar grupele speciale au acces . admini vor hotara daca masura va fi permanenta sau provizorie :tv:

zappa
22-10-10, 15:55
Cred ca ar fi bine sa ramana asa cum este acum. Adica inchis.

Florynsv
22-10-10, 15:58
Si cine sunt acele "grupe speciale"? Doar moderatorii si prietenii lor? :oops:

Vreau si eu acces la shoutbox :pls: :(

stargate
22-10-10, 16:37
asa cum am spus si mai sus admini vor hotara pana la urma cum se va face accesul la shoutbox :tv:

badeaghio
23-10-10, 09:47
era greu sa faceti un poll, sa cereti si parerea userilor? (toate clasele, adica).
poate v-ar fi surprins rezultatul.
inteleg, totusi, shoutbox-ul streseaza prea mult serverul.

stargate
23-10-10, 10:19
nu este vorba de stresat serverul , tot mai multi useri care se inregistrau doar pentru a cere "linii" intrau pe shoutbox si cereu linii specificand in clar ce provider doresc iar acest forum a mai avut probleme cu un anumit mega-provider si nu se doreste motive ca acest forum sa fie iar "banat" iar useri sa sufere , se cerea ajutor pe diferite teme "satelitare" pe shoutbox cu toate ca forumul poate oferea rezolvarea problemei , etc . asa cum am specificat si in postarile de mai sus admini vor lua in scurt timp o hotarare inteleapta si vor hotara cum se va face accesul la shoutbox .

Snow
23-10-10, 12:38
Pentru a nu stresa serverul, moderatorii se ocupau de stergerea lui zilnica. Facandu-se in ultimul timp tot mai mult abuz de el, un moderator pierdea foarte mult timp pentru a sterge tot felul de bazaconii.
Pe langa asta discutiile care ar fi trebuit purtate pe forum se discutau pe shoutbox. Intentia noastra nu este de a avea un chat.

Incercam sa cautam o varianta mai buna de shoutbox care sa ne permita anumite setari. Una dintre ele fiind blocarea accesului userilor sub un anumit numar de posturi, evitind astfel ce spunea stargate mai sus.

Daca nu vom gasi varianta necesara de shoutbox, acesta va ramane accesibil doar goldenilor, enigma team si moderatorilor.
Portile pentru accesul la goldeni nu sunt inchise. Tine numai de voi sa ajungeti acolo. Va urmarim foarte atenti activitatea pe forum.

O zi frumoasa va doresc!

daradici
23-10-10, 12:58
..totusi shoutbox-ul era o chestie frumoasa de pe forum, care putea apropia useri putin mai mult decat forumul simplu fara shotbox, pastrati-l pentru goldeni si pentru cine vreti.
Cred ca fara shoutbox forumul nu mai este acelasi. :sorry:

Snow
23-10-10, 13:06
Inainte se schimbau vorbe si la cafenea (http://www.sateliti.info/showthread.php?p=146162#post146162)

..totusi shoutbox-ul era o chestie frumoasa de pe forum
Nu-i vina mea ca n-ati stiut sa-l pastrati ( si nu ma refer la tine in mod special). Cu vorba buna nu s-a rezolvat nimic. Avem si noi limitele noastre.

GEXE
23-10-10, 13:43
Nu ar trebui sa aiba acces la shoutbox membri noi pentru ca ei sunt cei care fac galagie p'acolo. (cer linii sau isi spun problemele in loc sa deschida un thread)

Timpul le rezolva pe toate :)

dishsat
23-10-10, 17:59
cu ocazia ...asta va spun la ...revedere...nu eram important dar eram si io pe aci...:locked1:

lao
23-10-10, 18:25
Sincer nu stiu cum sa ma impart! Era enervant sa citesti o gramada de aberatii si de cereri de linii si atitea altele de la useri, unii chiar fara niciun post, dar, era placut sa stai pe pagina index si sa mai "auzi" cite ceva interesant din cind in cind. Iar la o perioada dadeai un refresh la pagina sa vezi ce posturi noi au aparut -poate era ceva care te interesa.
Oricum o pauza d'asta cred ca e buna. Asteptam o solutie eficienta.

PS Cafeneaua e altceva decit shoutboxu......

satyca
23-10-10, 18:30
Ma bag si eu in seama?
sateliti-upload OFF,shoutbox OFF.
CE MAI URMEAZA?

zmeura
23-10-10, 18:44
Poate asa mai scrie lumea pe forumul care era tot timpul on.:)

Snow
23-10-10, 19:37
Sateliti upload va fi si el up in curand. Momentan ne trebuiesc vreo 400 de euro. Asa ca nu incercati sa ne acuzati ca nu facem nimic, insa si posibilitatile noastre financiare au limite. Intr-o luna se va trece si la noua versiune de vbuletin 4.xx si tot atunci speram sa dam drumul si la upload.

@dishsat alegerea iti apartine

-minus
23-10-10, 19:45
Din panel Admin se pot restrictiona anumite cuvinte,de ex: linii,server,etc. astfel shoutbox-ul putea fi tinut fara probleme,deh fiecare cu ograda lui!
PS!
400E pt. un upload? dar ce faceti frate baza NATO? cu 100E/an sunt destule servere ce ofera spatiu cat pt. o nava cosmica si nu sunt servere de kk.

val
23-10-10, 20:56
@alfred...ai dreptate!

Snow
23-10-10, 20:57
NU doar upload. Citesti numai pe bucati? Se va face update si la versiune de vbuletin. Pe langa asta banuiesc ca stii cat te ajunge un server dedicat cu tot ce-ti trebuie lunar numai pentru forum?!
De ce sa restrictionam? Cuvintele nu sunt intersize.

Oricum pana una alta: shoutbox-ul este inchis. Repet suntem un forum nu un chat.

aliosatvd
23-10-10, 21:29
Fara el (SHOUTBOX ), forumul este mai trist, dar astai viata, din cauza unora suferim toti.Sa speram ca toate se vor rezolva pina la urma cu bine.

Sa auzim numai de bine.

-minus
23-10-10, 21:30
Pentru upgrade iti trebuiesc 250$
http://www.vbulletin.com/
un server bun doar pentru upload maxim 100E/an
Solutia ar fi asta:
Creaza un topic special numit "DONATIONS" baga paypal donate si sunt absolut sigur ca fiecare va contribui cu cate ceva,daca veti face donatiile publice (printscreen) atunci cu siguranta veti avea de castigat,da-ti drumul la shoutbox nu e chiar asa de greu de urmarit,faceti si voi un compromis:
shoutbox open-10-22 sau 10-24 si dupa aia closs,sunt destule idei,dar daca voi inchideti si abia apoi intrebati noi userii cum vreti sa va ajutam?:dance:

Diablo1
23-10-10, 22:32
Pai vezi ca nu mai e 100 euro
Putina rabdare si se va rezolva ideea nu e rea cu Donatia

soarece
23-10-10, 23:16
am citit mai jos ,si am ramas inpresionat ,eu am invatat multe de la ban ....cei care intrau si cereau linii de caiet ,,,de ce nu iati banat:comp:lectia care am primito am invatat multe in rest toate cele bune si nu uitati o muzica buna pe placerea tuturor http://www.youtube.com/watch?v=Bw5BWac59Fg&feature=related in rest ,recunosc si eu am facut greseli toate cele bune
si ma intrebam ......oare cit cistiga un moderator ,,,,,,care urmareste ....sa zicem unul ca mine:D

delta2k2
23-10-10, 23:35
oare cit cistiga un moderator ,,,,,,care urmareste ....sa zicem unul ca mine:D

Dacă te referi la bani ... se caştigă ceva. Vrei să te bagi şi tu ? Pun o vorbă dacă e cazul :)

.

zmeura
23-10-10, 23:39
Soarece azi e sambata,tu ori ai fost la o bere ori ai umblat la "faina".:clap:

Snow
23-10-10, 23:43
Moderatorii nu sunt platiti. Chiar daca ne este greu uneori, preferam sa nu apelam la donatii. Serverul forumului papa aia 100 lunar. Costul unui ip lunar, undeva la 1.5 euro. Cand am avut problema cu rcs-ul am sarit de 200 de ip-uri. Si nu vrea sa intru si mai mult in detalii.
Momentan asta e tot ce va poate oferi RSP. Daca credeti ca va multumeste ne bucuram ca sunteti alaturi de noi, daca nu... nu va putem forta.

Nu mai insistati, pentru moment shoutboxul ramane inchis.

badeaghio
24-10-10, 11:11
atatea bannere, si tot nu sunt de ajuns pentru plata hostingului!

zmeura
24-10-10, 11:16
Sus sunt doua (cel putin pe skinul meu) din care unul e de la google si nu face mare branza.
Cele de jos sunt schimburi reciproce,daca le vei urma vei vedea ca si ei au baner de la noi,deci ...
Nu e vorba numai de hosting,mai citeste odata cat e licenta la vbulletin.

parpaneata
24-10-10, 11:51
:lol: Daca citeam ca-si taie cineva venele ptr ca nu mai exista ....era superb! :lol:
"buna ziua","noapte buna rsp","pofta mare"....etc Hai sa fim seriosi. Eu unul cred ca restrictiile erau prea mari pentru a putea functiona. Cred ca e mai corect fara. Treaba hazlie este ca....ce vor scrie acolo goldenii,moderatorii si adminii? Din nou "buna ziua","noapte buna rsp","pofta mare"? :lol: Sa fim seriosi.
Moderatorii tocmai din aceasta cauza sunt moderatori! Ca sa munceasca. Treaba cu "aveam prea mult de munca"....e complet aiurea. Daca va place culoarea cu care va este scris numele, chiar trebuie sa meritati asta. Daca tot ce s-ar scrie pe forum ar fi in limitele regulamentului pentru ce ar mai trebui moderatori? N-ar mai trebui! Ar fi deajuns doua persoane cu permisiuni administrative.

nykanor
24-10-10, 12:35
Eu sper sa se redeschida din nou dupa o perioada macar pentru a zice buna dimineata . Au dreptate si cei ce l-au inchis pentru ca multi nu vor sa foloseasca forumul ,crezind ca le va raspunde cineva mai repede la tot ce au nevoe . :comp::pls:

zmeura
24-10-10, 12:43
Unul ca suntem platiti,altul ca ar trebui sa dea banii pe afara de la 2 banere,altul ca sa stam sa stergem dupa voi pe shoutbox de parca pe forum nu avem treaba si poate mai avem si receptoare de frecat ca sa mai scriem cate ceva util pe forum (nu sa stam dupa toti balalaii pe shoutbox si sa le raspundem de 1000 de ori la aceleasi intrebari).Mai era unul care cica de aia sunt moderatori ca sa le dea userilor linii de sharing.Azi maine poate mai vreti si un blow-job cand intrati pe forum.
Eu unul nu va dadeam nici o explicatie.Shoutbox inchis si punct.

fery21
24-10-10, 13:05
Deci RSP in criza.

cred ca un user care ade pste 300-400 posturi si o vechime de celputin unan stie ce rol are shoutbox-ul pe ori ce forum dar din pacate accesul mutor nestiutori este cauza si nu alta.

Nu moderatori su unchis acest shoutbox ci voi cei care nu stiti sa il folositi.

parpaneata
24-10-10, 13:06
De ce sari de la o discutie serioasa la...."orale" ? :lol: In viata si dai dar....mai si iei. La "orale" ma refer! :lol:
Daca se actiona conform regulamentului chatul ala era si acum acolo. Userii aia nu mai existau. Dar....pe orice forum cu posibilitate de chat se poarta discutii in domeniu. Eu unul cred ca erau restrictii prea mari si sunt de acord cu inchiderea lui.
In legatura cu "nu va dadeam nici o explicatie"....nu uita ca toti membrii au contribuit la frumusetea acestui forum....tot fara nici o explicatie. Ce te-ai face daca toti ar avea posibilitatea sa-si stearga postarile? :lol:
Mi-am terminat "parerea" in legatura cu asta. Sa revenim la lucruri serioase.

Snow
24-10-10, 13:33
Daca se actiona conform regulamentului chatul ala era si acum acolo
Ce vorbesti stimate domn. Nu mai eu stiu cate avertismente, urmate de banuri de o zi, trei, o luna, am dat. Crezi ca s-a rezolvat ceva? Nimic.
De luni de zile se tot dau avertismente si sanctiuni, asa ca nu tine afirmatia ta.

qwess
24-10-10, 13:40
Iata si parerea mea:
un shoutbox privat, nerestrictionat (conf. regulamentului)unde userii isi capata dreptul de acces dupa o evaluare, si un minim de postari normal- un prim nivel.
cei ce se abat de la astfel de reguli: excluderea dreptului de a posta in shoutbox.
Mi se pare destul de normal.

Faza cu "doar pentru moderatori mi se pare un pic ....lipsita de respect".
-macar nu o anuntati ! banuiesc ca va aveti in listele de mess:)

:cheers:

zmeura
24-10-10, 13:41
....Moderatorii tocmai din aceasta cauza sunt moderatori! Ca sa munceasca. Treaba cu "aveam prea mult de munca"....e complet aiurea....
EU nu sunt pe aici ca sa imi pierd timpul.Daca vrei sa intelegi bine,altfel daca aveti chef de spam si va face placere sa stea cineva non stop cu degetul pe butonul delete va dau link pe PM,ca nici reclama nu merita sa le faci alora.
Moderatorii nici nu ar trebui sa se simta,sa posteze (asa cum de fapt si fac toti) in sectiunile tehnice si celelalte sectiuni ca toti ceilalti useri.

qwess
24-10-10, 13:58
o discutie libera pe shoutbox ar duce si la o limitare a unor postari/ threaduri fara un interes, iar ideiile bune pot fi transferate catre o dezvoltare pe forum.
-intradevar in ultimile zile a fost o invazie de "nou nascuti" care inainte de a da un simplu salut, cereau "cele de cuviinta", dar asta cum am zis, se poate rezolva destul de usor si fara acest tam-tam.
Fiecare user contribuie la dezvoltarea unui forum, de la simpla lui prezenta in counter(ro) pana la contributia lui efectiva(rw).deci....
Sper ca veti lua decizia buna,
Cu respect

parpaneata
24-10-10, 14:53
Stimate @snow ai dreptate. Datorita IP-urilor dinamice nu prea poti face mare lucru. Upgradeul e necesar. Blocarea/banarea dupa "mac adress" e mult mai utila.
Stimate @zmeura, eu unul intru pe forumuri si sa mai pierd timpul! Cred ca toti facem si asta.
Ne-am nascut latini si suntem părerişti. Toţi latinii suntem. :)

stargate
24-10-10, 16:03
ce nu ati inteles este faptul ca shoutboxul este o facilitate din partea forumului si nu o obligatie , in plus incepuse sa se transforme in mirc , nu trebuie sa faceti scandal ca o sa fie inchis o perioada de timp sunt sigur ca se va lua cea mai inteleapta masura atat pentru useri cat si pentru forum in privinta shoutboxului :drinks:

-minus
24-10-10, 17:29
Sa intelegem,nu se inchide dar se inchide,nu vrem donatii dar nu avem bani,nu este o obligatie dar e necesar pt. altii,se deschide dar nu complet,unii da altii nu, chiar ca nu mai inteleg nimic!

PS! iar ideea cu minim 50 postari pt. a avea acces e absurda,pai din august si pana acum abia am 20 si de multe ori am spus pe shoutbox intrati in forum si postati daca vreti raspuns adecvat! cu alte cuvinte inseamna ca ori fac spam aiurea sa imi creasca nr de posturi dar...asta inseamna sa iau BAN, ori stau cuminte si astept sa fac 50 sau 100 si voi intra si eu fericit pe shoutbox prin toamna lui 2011.....

daradici
24-10-10, 17:33
......Moderatorii nici nu ar trebui sa se simta,sa posteze (asa cum de fapt si fac toti) in sectiunile tehnice si celelalte sectiuni ca toti ceilalti useri.....

Aici te contrazici cu ce hotarari ati luat acum cateva saptamani, cand le-ati taiat dreptul multor moderatori pentru ca nu posteaza, sau nu au activitate........

Forumul i-l sustineti din punct de vedere tehnic voi, dar nu tot ce scrie pe acolo este scris de voi, cred ca si userii sint importanti pe un forum, sau chiar vreti sa ajungeti sa ramaneti doar goldenii si moderatorii ??? Cred ca si userii au un minim drept pe acest forum, sau ....nu ??????

Nu exista forumul pe care cineva sa aiba drepturi exclusive asupra creeri acelui forum, poate doar al suportului tehnic, restul este contributia userilor.
Dupa nenumarate zile de filtrat shotboxul, chiar devenise banal, cineva mai jos chiar a adus acest aspect la lumina, "Buna dimineata RSP !" si "Noapte buna RSP !", daca asta e tot ce poate posta un user pe shotbox, mai bine fara !

Referitor la filtrare:
-filtrarea pe mac adres poate fi utila doar pentru copii, si cred ca majoritatea userilor stiu asta !!!

-minus
24-10-10, 17:46
Aha! acum pricepui si eu cu ajutorul lui @daradici!
deci: este un forum public sau unul privat? daca este public nu ar trebui sectiuni speciale,daca este unul privat ar trebui un sticky undeva care sa anunte:
dragi tovarasi! aveti toate drepturile mai putin astea....... si le enumerati,va convine stati nu va convine va uitati,acces beton au golden si xxx..........cu alte cuvinte @daradici a subliniat corect,citez:

Nu exista forumul pe care cineva sa aiba drepturi exclusive asupra creeri acelui forum, poate doar al suportului tehnic, restul este contributia userilor.
:cheers:

cu mentiunea ca exista astfel de forumuri dar sunt private si cu acces limitat!

Snow
24-10-10, 18:21
Bun. Ca sa nu mai existe probleme. Shoutboxul va disparea total.
Sectiunea engima team este deschisa oricui are calitatile necesare.
Sectiunea golden member este o sectiune inchisa dar nu interzisa. Periodic se fac selectii pentru acea grupa. Pentru a intra in acea sectiune nu-ti trebuiesc 100 si ceva posturi. Sunt goldeni sub 50 de posturi, important e ce scrii in acele posturi.

Nu exista forumul pe care cineva sa aiba drepturi exclusive asupra creeri acelui forum, poate doar al suportului tehnic, restul este contributia userilor.Desigur ca nu poate exista un forum fara useri, probabil ca ala ar fi un blog.
Forumul nu este unul privat, e unul liber. Poate fi citit si fara sa fii logat. Am avut grija sa incercam sa rasplatim cat de cat meritul celor care au contribuit la dezvoltarea lui.

Cu toate astea, sunt muzee care au intrarea libera si sunt destinate vizitatorilor. Sunt un fel de case publice, ale urbei. Asta nu inseamna insa ca acea casa imi apartine, pot face ce vreau din ea si ca-i platesc si intretinerea. E bine sa nu confundam anumite lucruri.

Nu cred ca celor care au avut o problema li s-a cerut sa nu posteze pe forum. Rolul shoutboxului trebuia sa fie de offtopicul offtopicului. Cu scop de socializare, dar asta nu s-a inteles. Avertizarile sunt de luni de zile.

Nu castigam nimic din mentinerea acestui forum, din contra primim numai "multumiri".
Nu ne intereseaza sa acceptam donatii tocmai pe motivul ca vor fi 200 de cereri diferite motivate pe faptul ca am dat bani.
Repet e un forum tehnic nu un chat. Consider ca sectiunea offtopic e suficienta pentru altfel de discutii. Imi pare rau ca am implementat acel shoutbox.

-minus
24-10-10, 18:28
Mmmmmda,no comment desi....se putea si altfel!

PS!
aici nu ai dreptate:
Nu castigam nimic din mentinerea acestui forum, din contra primim numai "multumiri".
Nu ne intereseaza sa acceptam donatii tocmai pe motivul ca vor fi 200 de cereri diferite motivate pe faptul ca am dat bani.

donatia e una plata e alta,ai donat nu poti avea NICI O PRETENTIE!
ai platit un serviciu? da poti cere pretentii!

De aceea se numeste DONATIE! adica fara nici o pretentie/obligatie!

qwess
24-10-10, 18:46
Pacat ca a-ti ales solutia radicala in detrimentul uneia tehnice.
Asta, o iau ca si o infrangere in fata unor "newbie's rataciti", dar era de asteptat o astfel de reactie in urma ultimelor modificari in lumea "satelitara".
Pacat.
Facea parte din arhitectura acestui forum, era primul welcome chiar daca majoritare erau politeturile zilnice, mai prindeai un" instant" folositor sau de ce nu, amuzant.
Oricum veti decide, respect decizia.
Sa nu pripim in decizii, sa nu demaram o polemica din nimic, si poate gasim o solutie de comun acord(asta ..daca e loc pentru).

O zi buna tuturor.