View Full Version : O parere va rog
Am un modem SpeedTouch 516v6 si de doua zile se tot restarteaza ca si cum l-as opri de la buton si i-as da drumul.
L-am desfacut si am vazut ca se incinge un integrat in interior foarte tare,acum stau cu un ventilator pe el dar tot se incalzeste destul de mult(isi ia restart m-ai rar decand am ventilatorul).
Acum nu stiu,de vina e modemul(e normal sa se incalzeasca asa rau?) sau calculatorul e de vina?
Multumesc.
La cum ai descris ....eu prima data as fi verificat traseul de alimentare( adica un contact imperfect, vre-un stecher bagat prost in priza sau mufa din spatele modemului)
De incalzit multe se incalzesc destul de mult.......depinde de aprecierea fiecaruia ce inseamna mult.
Sincer sa fiu nu m-am strofocat niciodata sa desfac si sa repar un modem... in principiu oricat de tare s-ar incalzi ar trebui sa mearga... asa sunt toate... eu zic sa verifici calcul si restul conexiunilor... alimentare, configurare, etc...
Succes!
Am un modem SpeedTouch 516v6 si de doua zile se tot restarteaza ca si cum l-as opri de la buton si i-as da drumul.
L-am desfacut si am vazut ca se incinge un integrat in interior foarte tare,acum stau cu un ventilator pe el dar tot se incalzeste destul de mult(isi ia restart m-ai rar decand am ventilatorul).
Acum nu stiu,de vina e modemul(e normal sa se incalzeasca asa rau?) sau calculatorul e de vina?
Multumesc.
salut , o parere : vezi ce versiune de soft ai pe el si incearca o actualizare de soft poate ajuta , uite aici ---->>http://www.thomson-broadband.co.uk/codepages/content3.asp?c=7&ProductID=514
Multumesc.
Suna la RTC si spune-le de problema cu restartul. Ar trebui sa ti-l schimbe!
PS. Nu le spune ca l-ai despicat!
Multumesc.
Aceiasi problema am avut-o si eu cu acelasi tip de modem,lam dus si a fost schimbat pe loc!
Multumesc pentru "datul cu parerea" dar se pare ca o sa-l m-ai tin un pic .....de cand am pus ventilatorul pe el merge(il tin pana crapa de tot).
Acum as vrea sa stiu daca trebuie sa ma duc (cand o sa ma duc) cu ambalajul original (cutie,cd,instructiunile,cabluri...si ce o m-ai fi) ?
Multumesc
http://img145.imageshack.us/img145/5300/610popux7.th.jpg (http://img145.imageshack.us/my.php?image=610popux7.jpg)
Decat sa mai stai pina se buseste de tot fa tot posibilul si dul inapoi daca mai il ai in garantia.Firma Thomson nu prea au asa multa garantie in modemuri,Ei sant buni in AUDIO/VIDEO.Asa ca fugi si schimbal,sau aruncal si iati altul.
Multumesc pentru "datul cu parerea" dar se pare ca o sa-l m-ai tin un pic .....de cand am pus ventilatorul pe el merge(il tin pana crapa de tot).
Acum as vrea sa stiu daca trebuie sa ma duc (cand o sa ma duc) cu ambalajul original (cutie,cd,instructiunile,cabluri...si ce o m-ai fi) ?
Multumesc
Fara cabluri; duci doar modemul si incarcatorul cu CD-ul de instalare si bineinteles contractul in ambalajul original,se schimba imediat,sfatul meu este sal duci acum nu mai tarziu,orcum tu faci cum crezi ca e mai bine pentru tine.
dirtyfreddie13
26-12-07, 17:29
restarturile pot fi si de starea mai putin buna a retelei. Eu as proceda in felul urmator: as incerca un alt tip de modem adsl ... si daca rezultatul nu este cel asteptat as suna la support sa vina cineva sa masoare parametrii relelei!!
Ce mai pot sa-ti spun este ca speedtouch-urile (thomson) se incalzesc destul de tare. Eu am schimbat un 516 cu un linksys si lucrurile s-au indreptat ... pana la un anumit punct .. fiindca nici romtelecomul nu este cel mai cel ... :dance:
restarturile pot fi si de starea mai putin buna a retelei. Eu as proceda in felul urmator: as incerca un alt tip de modem adsl ... si daca rezultatul nu este cel asteptat as suna la support sa vina cineva sa masoare parametrii relelei!!
Ce mai pot sa-ti spun este ca speedtouch-urile (thomson) se incalzesc destul de tare. Eu am schimbat un 516 cu un linksys si lucrurile s-au indreptat ... pana la un anumit punct .. fiindca nici romtelecomul nu este cel mai cel ... :dance:
Am schimbat 300 m de cablu vechi cu 300m cablu nou,beneficii? nu mai am probleme cu speedtouch!
dirtyfreddie13
26-12-07, 18:12
Asta am spus si eu ... de cele mai multe ori ... sarma e de vina!!
Dar la noi .. sarma e a RTC-omului ... in mod normal ei trebuie s-o schimbe!
Problema este de la mine.....imi scade curentul sub 180v.
Pana la 180v merge ok dar daca se intampla sa scada m-ai jos de 180v (am masurat si 178v) se restarteaza.
Rezolvarea cred ca este un stabilizator de tensiune.
Am acesi problema cu tensiunea uneori chiar si 160 ... am rezolvat cu un stabilizator ... dar uneori mai crapa culerul de la procesor...sunt la al treilea ... avantaj nu mai restarteaza:)
Verificati ca UPS-ul vostru sa aibe linie interactiva altfel nu stabilizeaza mai deloc... un UPS bun, cu interactive line, e undeva de la 3 mil in sus... eu unul cand imi iau un UPS nu il iau doar pentru ca tine bateria vreo 15 minute ci ma uit sa si stabilizeze kalumea... ca la noi in Romania curentul se da ca painea si laptele pe vremuri... cu ratia ;) si cu fluctuatii de iti vine sa te urci pe pereti...
Problema este de la mine.....imi scade curentul sub 180v.
Pana la 180v merge ok dar daca se intampla sa scada m-ai jos de 180v (am masurat si 178v) se restarteaza.
Rezolvarea cred ca este un stabilizator de tensiune.
:) ia un modem cu usb astfel isi va lua tensiunea din PC si scapi de problema,la fel am patit si eu si acum nu mai am probleme.PC-ul merge bine mersi si la 180
dirtyfreddie13
27-12-07, 23:55
:) ia un modem cu usb astfel isi va lua tensiunea din PC si scapi de problema,la fel am patit si eu si acum nu mai am probleme.PC-ul merge bine mersi si la 180
Daca ai un modem adsl pe usb .... inseamna sa limetezi accesul la internet la un singur terminal ... sau sa apelezi la internet sharing (NAT) pe calculatorul cu pricina!
Am acesi problema cu tensiunea uneori chiar si 160 ... am rezolvat cu un stabilizator ... dar uneori mai crapa culerul de la procesor...sunt la al treilea ... avantaj nu mai restarteaza:)
Si e absolut normal ce se intampla. UPS-ul e pt. supratensiuni nicidecum pt. tensiuni joase (in cel mai bun caz salvezi datele si atat). Altfel spus daca suprasoliciti o sursa de 400W (mai pui un hard si o unitate optica) ai sa vezi ca in max. 6 luni o arzi. Coolerele la fel. Unii au mania sa puna coolere fara sa tina cont de sursa. Eu am obiceiul cand fac un sitem sa intreb beneficarul ce dreak vrea sa faca cu el.