Log in

View Full Version : Editare in telnet cu Vi ?

fery21
27-08-10, 20:00
Vreau sa schimb portul de acess ftp la un dm500 la comada vi etc/services apas insert nu se schimba nimi editez portu apoi sift+ZZ dar nu se slveaza nu cred ca e comada corecta pentru salvare, cineva ma poate ajuta?

Multumesc anticipat.

usercristi
27-08-10, 20:44
un alt mod de a salva cu vi
tii apasat SHIFT si apesi : apoi se scrie wq si dai enter

fery21
27-08-10, 21:06
Nu functioneaza

vms
27-08-10, 22:03
Scrie ":save" (sau cum zicea mai sus ":w") , apoi ":q". In vi toate comenzile se scriu cu caracterul doua puncte urmat de comanda (din cate imi amintesc). La scrierea caracterului 2 puncte ar trebui sa ti se dezactiveze cursorul din pagina si sa se activeze in partea de jos, unde poti scrie comanda. Pt. a anula, apesi tasta Esc.

usercristi
27-08-10, 22:57
Metoda de salvare de mai sus merge intradevar pe multe versiuni de linux dar pe dreambox pentru fisierul etc/services nu merge ... am incercat si eu

Din cate am inteles acest fisier este verificat permanent de catre un proces (inca nu stiu de care exact) care il restaureaza ori de cate ori gaseste ceva modificat ...
Mai caut ...:sorry:

dMd
28-08-10, 08:10
Incearca aici: VI Editor (http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialAdvanced_vi.html), gasesti cateva comenzi uzuale.

daradici
29-08-10, 13:58
Daca e vorba de Ubuntu, instaleaza Midnhight Commander eu cu asta editez fisierele sau incearca cu NANO.
Pentru a instala Midnight Commander tasteaza:
sudo apt-get install mc
dupa ce s-a instalat tasteaza:
mc
si ai sa vezi ce usor e sa editezi fisierele. :wellcome:

P.S.
Scuze pentru offtopic, acum vad ca era vorba de telnet.

fery21
29-08-10, 16:30
...Vreau sa schimb portul de acess ftp la un dm500 la comada vi etc/services...

..Daca e vorba de Ubuntu, instaleaza Midnhight Commander eu cu asta editez fisierele sau incearca cu NANO...

E vorba de dm500 :)