Log in

View Full Version : VLC mare consumator de resurse UC ?

MihaiP
18-08-10, 20:02
Cu riscul de a va plictisi ...mai pun si eu o intrebare de nestiutor in ale ...
VLC-ului ... chiar asa mare consumator de resurse UC este el ?
Sa va relatez situatia :

- calculatorul - PIV-3.6GHz,2Gb RAM,video NV Quadro Fx1400 ,WIN7
- play de MKV 720P cu VLC in task manager UC ocupat 75-85%
- dupa ce am inlocuit driverul default WIN7 cu cel de la Nvidia
- play de MKV 720P cu VLC in task manager UC ocupat 60-70%

Daca la inceput imaginea sacada vizibil ...situatia s-a inbunatatit simtitor
dar mi se pare inca excesiv consumul de resurse UC ! este normal in cazul
VLC ? se mai poate face ceva in acest sens ?

zappa
18-08-10, 20:57
Schimba placa video.

laleauaneagra
18-08-10, 21:37
dar nu inteleg de ce vizionezi mkv cu vlc,foloseste mpc sau bsplayer,cu vlc si nu numai aveam aceasi problema iar cele care sant in format mpeg2 sau ts foloseste powerdvd ver 7 daca imi aduc aminte bine:)

ca si codec foloseste coreavc,divx HD sau cccp:)si va scade simtitor consumul de resurse

si mai fa testele astea si pe xp:)

MihaiP
18-08-10, 21:48
Pai lucrurile stau asa ...

- VLC pentru ca este FREE , ca are suport constant , pentru ca merge ! , este
"self contained" are tot ce trebuie fara adaosuri de tip codec
- nu schimb placa video pentru ca oricum nu o folosesc la altceva ... jocurile
nu m-au atras nici macar cand eram mai tanar :D ... este o placa de calitate
chiar daca nu ultimul racnet ! vine de la HP ( HP xw4300 Workstation )
- daca raspunsul vostru este DA ! VLC-ul este de vina ... voi mai testa si alte playere !

multzam pentru promptitudine !

XVanish
18-08-10, 22:34
Nu am stat sa verific cate resurse foloseste VLC. Si eu il folosesc pentru vizionare HD si full HD, impreuna cu Media player Classic. In ultima perioada VLC-ul ma multumeste mai mult decat MPC, nu sacadeaza deloc si merge chiar bine.

Posibil sa ai alte probleme, conflicte... eventual testeaza si cu alte versiuni de VLC.

roderttam
18-08-10, 23:49
VLC are consum mare la fel si GOM,dar la GOM poti pune manual filtrele si scade consumul in functie de filtre si EVR pt W7.Incearca Daum Pot Player(mini)

XVanish
19-08-10, 00:42
Q6600 @ 2.4GHz, 2GB DDR2 800MHz, Windows XP SP3

Rulez Harry Potter 1080p cu VLC 1.1.2. Mai am deschise 11 pagini in Mozilla, Total Commander, Messenger-ul, Everest, uTorrent si AVG Free Edition.

Statisticile Everest Ultimate Edition:
Utilizare procesor: 4% - 6% constant
Utilizare Memorie: 37% constant
Memorie libera: 1290 MB
Procesor la 20 de grade constant
Harduri la 35 respectiv 38 de grade constant

Procesul VLC din Task Manager foloseste doar 68.000K, jumate cat Mozilla Firefox. Consumul CPU al procesului VLC oscileaza intre 2 si 6.

Poate te ajuta sa-ti dai seama unde e problema in cazul tau... eu sustin in continuare ca VLC nu e mare mancator de resurse si ca ar trebui sa-ti mearga fara probleme. Verifica-ti si partitiile de pe care rulezi mkv-urile... poate sunt cu erori si VLC-ul foloseste resurse mari ca sa le poata rula.

resofty
19-08-10, 09:30
Problema vine probabil de undeva de la win7 eu am avut probleme cu ati x3650 tot de genul. nu face accelerare hardware sau face foarte prost...

@xvanish ce racire ai la procesor?

yky
19-08-10, 11:21
Hmm...ce sa zic?!

http://img188.imageshack.us/img188/8463/vlcresurse.png

windows 7 ultimate x86, Intel E8400, 2Gb RAM, Nvidia geforce9800gtx+.
Consuma un pic, dar mie nu mi se pare a fi mult.
:cool2:

MihaiP
19-08-10, 11:39
hmmm...cred ca avea dreptate prietenul nostru care zicea ..."schimba placa video" ...cu siguranta este vorba de faptul ca vlc-ul poate sau nu sa foloseasca suportul hardware de decodare Mpeg4 .... evident si procesorul meu single core ... care nu rastoarna muntii ! ... discutia a fost interesanta si va multumesc pentru interes !

laleauaneagra
19-08-10, 12:01
pai nu va suparati voi faceti screenuri cu filme la 1080p:),pai acolo sta altcumva treaba si e normal sa stea undeva la 80 la suta insa la un 720p nu e acceptabil asa ceva:)

incearca varianta bsplayer sau mpc cu coreavc si ai sa vezi diferenta:)

XVanish
19-08-10, 15:57
resofty: pe asta cu Q6600 e racire cu lichid, "pe apa" cum se zice. Ti se pare ca e prea mare temperatura la procesor sau de ce intrebi? :D

Referitor la problema lui mihaip, as zice sa incerci si varianta propusa de laleauaneagra, si anume Media Player Classic + codecul CoreAVC, si sa vezi diferenta. Dupa VLC e urmatoarea varianta folosita de mine si sunt la fel de multumit ca si de VLC.

MihaiP
19-08-10, 17:20
asa voi face ...numai sa ajung iar acasa ... ca-s in "deplasare" ... multzam !

laleauaneagra
19-08-10, 18:30
procesor amd athlon 64 la 3 800+
2GB RAM
iar placa video nu e una performata,jocurile nu sant partea mea preferata
ATI X550
pentru redarea HD folosesc asa,eu evit pachetele:)si pentru fiecare format folosesc codecu care ma multumeste:)

mkv-codec coreavc-player bsplayer sau mpc
divx HD-codec divx HD-player bsplayer sau mpc
ts,mpeg4,blu-ray-player powerdvd,mpc

restu am testat dar asta ma multumeste,binenteles la redarea 1080p ajunge si la mine pana la suta la suta in rest osciland de la 30 la 60 la suta,depinde de film:)