PDA

View Full Version : Afacere

milumil
12-06-10, 13:21
In opinia voastra daca te bagi dator la o banca pentru o scula ca asta:
http://www.sm-tech.ro/waterjet.htm
o fi o afacere rentabila tinand cont ca jucaria face tot felul de piese?
dar intrebare number 1 cat o costa?

pacala68
12-06-10, 14:22
pai si cui vinzi produsele ?
cit te costa exploatarea ?

stupidman
13-06-10, 01:06
cauta si tu ceva cu dungi pe asfalt....:band:

editez....afacerea pare buna....dar intr-o tara normala...
asa ca, daca vrei sa faci ceva rentabil in romanica....garantat...........e ilegal.....

milumil
14-06-10, 20:12
Mi-a trecut dupa ce am gasit lista cu preturi
http://www.easysurf.ro/milumil/q3dkyy9rrkb0/Omax_GSA_Catalog_111408.pdf.htm

MihaiP
14-06-10, 21:19
Cei 15 ani in care am condus o firma privata .... m-au invatat un lucru simplu ... este aproape cel mai simplu lucru din lume
sa produci ceva ( sint scule , materiale, tehnologii si oameni ) ... dar ... dar este mult mai greu sa vinzi produsele si sa le
vinzi profitabil intr-o perspectiva de timp oarecare !!! Iata de ce mai toti romanii fac comert ... comert pur si simplu ...iau
din stanga ... pun ceva peste ... si vand in dreapta ! Productia este cel mai frumos lucru ... si care in Romania iti aduce
fara exceptie cele mai mari batai de cap ! asta a simtit-o inginerul din mine ... pe propria piele ! In spatele oricarei afaceri
productive de succes ...precis se afla niste aranjamente mafiote ... "dungi pe asfalt"
Si totusi am vazut duminca un filmulet despre Trita Fanita si Insula Mare a Brailei ... cred ca el este exceptia care confirma regula !

allexx1968
14-06-10, 21:38
Poate nu stii cum s-a lansat Trita Fanita:D
Daca ai fi incercat sa "obtii" tu insula mare a Brailei crezi ca ai fi reusit?
Oricum si mie imi place agricultura care se face acolo,e poate una din putinele productii intensive de la noi,dar totul are un pret.Daca vei merge cumva pe "insula" vei afla ca esti pe "proprietate privata" :D
Si totusi am vazut duminca un filmulet despre Trita Fanita si Insula Mare a Brailei ... cred ca el este exceptia care confirma regula ![/QUOTE]

pacala68
15-06-10, 01:33
asa ... la prima vedere asi zice ca nu e tritza , e culitza :p
( prin ani '60-'70 era sef la un IAS prin Olt , prin '80 lucra in comertul exterior cu cereale )

@mihai , au inceput sa lipseasca oamenii , sculele si tehnologiile sint deja neprofitabile
Prin 2000 sub obladuirea basescianului Talpes a luat fiinta ,, grupul energetic tender " in care au bagat si Vulcan Bucuresti , deja nu mai pot executa produsele in care au fost specializati

MihaiP
15-06-10, 15:11
Asta asa este ... oamenii ! unii sint prea batrani , altii s-au descalificat si multi
au plecat facind joburi nedemne de calificarea lor initiala !
Stiu foarte bine cum se face primul milion ! majoritatea magnatilor de azi ,
daca au bun simt ...ceea ce este rar ! cred ca se rusineaza de cum au facut
primul milion ... intamplarea face ca prin 1996 sa-l fi vazut pe Trita Fanita intrun
interviu care mi-a revelat un om care "stie cat este ceasul" ... cat costa, de unde
si cu cat se cumpara grau ! desi nu ma pricep deloc la agricultura ... nu pot sa nu
remarc ca el este un as ! stie ce , cum , cu cat si cu cine trebuie s-o faca ! ... in
rest daca dai o cautare cu Google ...vei gasi zeci de referinte la acest personaj ...
cele mai multe nefavorabile ... si totusi jos palaria pentru ca produce aici si acum !
La fel i-am admirat inteligenta si priceperea de bussines a lui Dinu Patriciu care a
repus pe roate una din gaurile negre ale economiei anului 2000 ... Petromidia si nici
despre el nu poti citi numai lucruri in roz ... dar cerbicia si relatiile dau rezultate !!!
Drept sa va spun Insula ar putea sa fie proprietatea privata si a unui seic si zau
daca m-ar deranja ... decat sa vad miile de hectare de teren in paragina ... pro-
prietatea unor oameni prea batrani sa mai poata face ceva sau unor speculatori
care l-au luat pe nimic si asteapta zile mai bune ....

zappa
15-06-10, 17:49
@mihai.....au trecut 20 de ani de la revolutie. Inca nu ai inteles cum s-au facut marile afaceri de la noi? Cu ajutorul unui management defectuos a a juns Petromidia o gaura neagra a economiei. Apoi a aparut salvatorul care a cumparat-o pe bani putini si a vandut-o pe bani multi. Bani care au venit de la niste fonduri de investitii cu sediul in insulele Cayman (sau Cipru....etc). Asta a fost reteta succesului.

zmeura
15-06-10, 23:37
BCR era sifonata,vanduta merge.Romtelecom avea doar datorii la bugetul de stat,vanduta la greci merge.Sidex era capusata si se bagau subventii de la stat,privatizat merge.Santierul naval Daewoo de la Mangalia,Dacia,Alro Slatina,fabricile de ciment,etc sunt alte exemple de firme care la stat erau subventionate sau li se stergeau datorii.Acum produc,exporta,tin angajatii si mai platesc si contributiile la stat.
La cele de stat li s-au sters peste 8 miliarde chiar luna asta.Eu zic sa le mai tinem.:)
Normal ce nu trebuie privatizat sa nu fie,dar din cele care au avut doar datorii si merg in pierdere ori inchise ori vandute.Cazul Petrom a fost o prostie (de fapt mai mult un bilet de intrare in UE,la pachet cu BCR) si la fel ar fi daca ar da hidrocentralele,Nuclearelectrica,extractia de gaze sau alte asemenea cazuri care sa fii mult prea hot sa furi din ele incat sa iasa pe minus.De fapt la noi se poate.:D

MihaiP
16-06-10, 11:50
Daca stai si te uiti atent ... o sa constati ca mai toate firmele profitabile au
in spate un offshore ! un paradis fiscal prin care pot fura fiscul ... inclusiv
Oracle Romania ...da marele Oracle ! Din pacate nu numai la noi dar nici in
restul Europei nu exista vointa politica a stoparii fenomenului Offshore ! ar fi
extrem de simplu ... li s-ar da termen de re-inregistrare de 30 de zile intr-o
tara cu care avem acorduri comerciale ... dar credeti ca se doreste asta ...
pai pe acolo se poate plati cel mai bine mita !!!
Cui nu-i convine ...sa plece ! sa-si retraga maine banii din Romania si sa plece !
credeti ca ar face-o ? eu nu sint convins ... si daca ar vrea cum ar face-o ?

techcenter
16-06-10, 12:30
din nefericire n-ai cum sa faci afaceri cinstite in romania. nu te lasa a.n.a.f.-ul. iti ia statul (degeaba) toata bruma de profit (cand il ai). iar treaba aia cu scutirea de la impozitarea profitului reinvestit e o mare pacaleala. parca ar fi un 1 aprilie etern!!! contrazice-ti-ma, va rog!

succesuri! :drinks: