PDA

View Full Version : Multumesc romani!

zmeura
04-05-10, 23:01
Tin sa multumesc celor care au avut grija sa nu ajunga "comunistii","petro-liberalii","mogulii",etc la putere si au avut puterea si inteligenta de a vota cu dreapta (sau cu stanga,depinde ce mana a folosit) astfel incat tara sa prospere sub cel de al patrulea guvern Boc.

FMI a cerut guvernului să crească cu 4 procente cota unică şi cu 5 procente TVA, astfel incat Romania să ajungă la ţinta de deficit bugetar convenită in acordul cu Fondul. Surse guvernamentale au declarat pentru Gandul că Fondul propune o cotă unică de 20 la sută şi o TVA de 24 la sută.

Multumesc inca odata si la cat mai multe realizari in acest cincinal de mari realizari basesciene!
Bravooooo.:clap:

doktorofsat
04-05-10, 23:09
O cunostiinta care se ocupa de statistici a dorit sa faca o statisitca despre orientarea romanilor: stanga , dreapta sau centru.Repetand deja obsesiv ca se apuca i-am zis clar:

stii cum e cu statisticile astea

replica : ba tu vinzi castraveti la gradinar?

zic eu: statisitica e ca fusta mini: arata multe dar ascunde lucrurile fundamentale :lol:

XVanish
04-05-10, 23:37
Zmeura: chiar crezi ca altii ar fi dat rezultate mai bune? Eu nu cred... mai degraba o mana de oameni tineri in guvern, parlament si la guvernare, dar tineri cu idei, creativitate si interes, nu pupincuristii de tineri politicieni care ii avem acum si care cica reprezinta generatia tanara... oricare varianta actuala ar fi la guvernare, de dreapta, centru ori stanga, eu zic ca tot un drac ar fi fost.

Nu cred ca voi trai sa vad zilele in care se va face ceva pentru populatie si nu pentru interese colaterale...

zmeura
04-05-10, 23:51
Bun,deci asta ca nu era nici unul mai breaz e corect,dar dupa tampeniile alea cu "trucajul" inca mai stau si ma mir ca s-au gasit milioane de fraieri care sa mai si voteze cu marinelul turmentat care ne-a pus acest guvern extrem de "capabil" in frutea tarii.A patra oara!:clap:
Ca nu faceau treaba altii nu se stia 100%,dar ca Boc e total paralel era deja clar.
Sa mai caut ce am scris in timpul campaniei electorale pe aici?Nu mai caut.
Multumesc inca odata,poate asa ajung sa emigrez si eu naibii.:clap:

Poate fi si o "bomba",sa apara marinelul acum calare pe un cal alb si sa ne "scape" de greutati,anuntand ca a vorbit el si s-a rezolvat.Tot degeaba ca oricum suntem in rahat.

yky
04-05-10, 23:58
Mai @zmeura, cu ultima fraza m-ai lasat pafff...
Tu incepi sa simti "politica".....sa vezi de n'o fi asa!!!

XVanish
05-05-10, 00:21
Stai sa ajunga cutitul la os, sa moara lumea de foame, si apoi sa vezi tu cum vine marinelul tau calare... cu suturi in fund... ca romanii la nervi si suparare sunt... unstoppable!

In ritmul in care mergem... nu stiu daca e cineva care sa ne scoata repede de unde ne-au bagat altii...

Asa ca poti sa le multumesti mult si bine, si eu as face-o insa... nu stiu cum sa-ti spun dar... chiar nu mai merita stresul. Nu pot decat sa-mi vad de viata si sa ma descurc asa cum pot, ignorand cam tot ce se intapla in zona politica.

neutrin
05-05-10, 01:18
Cuţitul e deja la os, dar romanul e anesteziat cu OTV, mici, bere. Trebuie să treacă vreo 2 generaţii ca să schimbe mentalitatea din temelii. Pină atunci decid pentru noi babele influenţate de preotul local şi cocalarii care apreciază valoarea şmenarului parlamentar.

zappa
05-05-10, 07:39
@zmeura ... iti propun sa te uiti pe niste date statistice; 4,1 milioane de salariati trebuie sa sustina 5,8 milioane de pensionari si 5 milioane de copii. Sunt date statistice din 2007 (poate gasiti voi date mai noi) gasite aici: http://www.urbaniulian.ro/2009/08/06/romania-este-paradox-mondial-numarul-pensionarilor-mai-mare-ca-cel-al-salariatilor/

Din cele 4,1 mil de salariati cca 1,5 mil sunt bugetari. Cum crezi ca se poate sustine bugetul unei tari? De unde bani? Cunosc persoane care au lucrat in armata si au iesit la pensie la 43 de ani. Si au mai primit si salarii compensatorii. De unde bani? De la fraierii care lucreaza in sectorul privat. Fraieri care nu au sindicat, nu au sporuri salariale (spor de antena, spor de limbi straine, spor de xerox, prime de vacanta, al 13-lea salariu, etc), dar care contribuie la bugetul acestei tari. Vina acestui guvern e ca nu reduce nr de bugetari si nu sustine sectorul privat. Cata vreme nu va creste nr de firme private, cata vreme nu vor exista legi clare (si bineinteles respectate) pentru a scoate economia subterana la suprafata, cata vreme se va incuraja coruptia nu va fi bine in Romania. Indiferent cine va fi la putere.

zmeura
05-05-10, 10:48
E corect si eu chiar sunt de acord se le taie la unii pensiile,nu vad de ce naiba avem pensii mai mari de 20 de milioane (si 20 e mult cat timp avem probabil jumatate din angajati cu salarii pana in 10 milioane).La fel cu salariile bugetare,trebuie pusa ordine.Doar ca astia se lauda cu legile alea de jumatate de an si tot nimic,garantat vine vacanta parlamentara si tot nu trec.Probabil opozitia e de vina.
Problema e ca au luat 11-12 miliarde imprumut si nu se vede NIMIC.Daca stau sa ma uit vad ca somajul e tot in crestere,pretul benzinei e unde e (deocamdata fara TVA marit),gropi in asfalt ca in Kosovo si astia ne mai cresc si taxele.Daca pana acum nu am simtit direct mare lucru,de acum incolo sa vezi.Si inca nu platim rate la imprumut,astept sa vad cum va fi cand intra si alea pe statul de plata.
Problema la noi e ca oamenii continua sa voteze politicieni manelisti.Pe aia care hahaie mai tare,care dau o pereche de cizme,un fular,o galeata,etc.Hai sa ne uitam la altii:

Premierul britanic Gordon Brown a jignit o bunicuta laburista, la finalul unei intalniri pline de zambete si complimente, numind-o "ingusta la minte" cand credea ca nu-l mai aude nimeni.

http://www.ziare.com/europa/marea-britanie/scandal-in-marea-britanie-gordon-brown-a-jignit-o-bunicuta-video-1012398
Cica acum e pe locul al treilea in sondaje,adica pa cu el.Si cum a facut-o pe aia?Ingusta la minte?Ha,ha,ha.
La noi nu spun decat ca avem un presedinte care ii tragea zmetii unui copil,nu mai povestesc despre jignirile nenumarate adresate unor oameni.Daca ii spuneai cuiva ca asta nu are ce sa caute acolo iti luai bataie.Ii mai spuneai ca ii va pune la conducerea tarii pe aceeasi Boc,Udrea,Videanu si Berceanu care nu au facut niciodata nimic notabil si sunt niste incapabili notorii.Neeea,el era cu jos comunistii.
Facem o scurta socoteala:
-4% in plus impozit pe salarii.La 1000 ron net inseamna ca "iti iau" din buzunar 40 ron.
-5% in plus la TVA.Daca presupunem ca toti banii ii cheltuim pe produse care contin TVA din 1000 de ron cat avem (ma rog,avem deja mai putin) se mai duc un 50 ron la stat.
Total 90 ron la 1000 ron castigati.Asta fara sa mai socotim efectul de avalansa,pentru ca daca se scumpeste benzina si curentul din cauza cresterii de TVA se scumpesc in lant servicii,alimentele,etc (adaugat la cresterea TVA de la acestea).Super,eu zic ca e masura de "dreapta".Jos comunistii!

Ia sa vedem cine e la butoane si afirma ca "va remania guvernul" (nu stie nimeni conform carui articol din constitutie,dar ce mai conteaza?):
http://www.youtube.com/watch?v=asjA9YvsjSw&feature=related
http://www.videonews.ro/action/viewvideo/39587/Top-10-gafe-de-a-lu-Basescu/

In 2009

(http://javascript<b></b>:void(0)), preşedintele Traian Băsescu oferea asigurări clare că TVA-ul şi cota unică de impozitare NU vor fi majorate, chiar dacă acest lucru va fi cerut de reprezentanţii FMI.
http://www.videonews.ro/action/viewvideo/45717/Basescu-in-2009-Cota-unica-si-TVA-ul-nu-se-majoreaza/
Acum serios,daca e nevoie de cresterea unor taxe asta e,dar nu iti poti planifica ceva daca esti mintit constant de catre cei care conduc tara asta.Deja daca iei orice declaratie a unuia care face parte din conducerea tarii si iti planifici tot exact invers fata de cum a declarat el e cel mai bine si asa iese pana la urma.

Una din promisiunile PDL:

Vom mări salariile profesorilor cu 50% din prima zi de guvernare!

Dupa alegeri:

Ieri, la Bucureşti, Traian Băsescu infiera minciuna electorală, promisiunile fără acoperire făcute de unii politicieni in legătură cu creşterea salariilor profesorilor. Preşedintele le-a spus profesorilor adunaţi la Congresul cadrelor didactice, citez pentru a nu pierde miezul acestei afirmaţii atat de adanci şi adevărate: „Nu vă mai amăgiţi cu salariile crescute inainte de alegeri, a căror creştere o pierdeţi in cateva luni, prin inflaţie”. Nu pot decat să spun: Ce păcat că profesorii nu l-au auzit pe Traian Băsescu spunand acest lucru in noiembrie 2008!

Tot ieri, la Cluj, un deputat PDL anunţa, intr-o conferinţă de presă, că va propune un proiect de lege pentru sancţionarea "minciunilor electorale". Acest proiect prevede modificarea Codului Penal in sensul pedepsirii cu inchisoare sau amendă a candidaţilor care induc in eroare alegătorii, in timpul campaniei electorale.

Frate cat tupeu!Si se aduna 2,5 milioane de fraieri care chiar merg pana la sectia de votare sa puna stampila pe ei.

Videanu:

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu a anunţat că, potrivit datelor economice inregistrate in ultimele patru luni, "lunile următoare vor insemna inceputul relansării economice a Romaniei".

http://www.capital.ro/articol/adriean-videanu-vede-primele-semne-de-relansare-economica-in-lunile-urmatoare-132901.html
Asta acum o luna.

PDL in campanie (atunci cand criza economica batea la usa):

[Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan (http://www.ziare.com/theodor-stolojan/) a declarat, sambata, la Arad, ca in cazul in care va castiga alegerile, va urca salariile pana aproape de 1000 de euro si pensiile pana la 405 euro.

http://www.ziare.com/theodor-stolojan/stiri-theodor-stolojan/comentarii-pd-l-promite-salariu-mediu-de-950-de-euro-si-pensie-de-405-euro-437892-ordonare-vot
Si asa pot continua pe 5 pagini.

Macar atat,sa nu ne bage din ce in ce mai mult in rahat,nu cer mai mult.Sa se ia naibii si sa se duca unde a intarcat mutu iapa.Ingropatii naibii asa cum am facut cu PNTCD (parca acum aia mi se par copii mici) si cum ar fi trebuit sa faceti demult cu PSD,PC si care mai sunt pe acolo.Nu mai votati hahalere ca nu iesim din rahat nici peste 100 de ani!

PS:La senat trebuie discutata legea pensiilor,dar nu se poate din lipsa de cvorum.Lipsesc cei de la putere!Bun,jos comunistii!

zappa
05-05-10, 12:59
Indiferent pe cine ai fi votat sau indiferent cine ar fi iesit tot aici s-ar fi ajuns. S-a ajuns la fundul sacului. Si ca sa poata fura in continuare e nevoie de imprumut de la "fe.me.i". Eu am votat in primul tur cu Antonescu. Dar ulterior mi-am dat seama ca am gresit. Cine ai fi vrut sa iasa? Ninel Potarca?

zmeura
05-05-10, 13:54
Nu e indiferent.Macar aveam sansa sa incercam sa punem pe altii ca astia erau incompetenti deja demonstrati.Sa vezi ce foame au,cum au pus in TOATE posturile de stat cu salarii mai mari de 3000 ron/luna numai de ai lor (neamuri si PCR).PSD a fost mic copil.:)
Si daca ar fi asa nu inteleg la ce ne mai trebuie guvern,daca tot nu conteaza de ce ii mai tinem sa ne manance banii?

Ce tare e asta:

In loc să incerce să rezolve problemele grave cu care se confruntă ţara, guvernanţii se gandesc cum să se fortifice la putere. Voi spune repede care e ştirea - Jandarmeria romană a fost pusă in prealarmă de luptă. Asta inseamnă că toţi angajaţii Jandarmeriei sunt in stare de alertă şi gata pricand să fie chemaţi la lucru pentru a putea face oricărei rebufniri de violenţă a populaţiei nemulţumite de măsurile guvernamentale.

Stirea e perfect reala,de ieri astia sunt in priza.Oare de ce?
Mda,mai bine ne facem ca nu ne intereseaza,nu?Ce mai conteaza 9% din cat castig?Ce importanta are ca pregatesc jandarmeria si politia impotriva populatie care se va revolta?Udrea sa aiba posete si toate neamurile celor de la putere,pe spinarea noastra.Lasa asa,mai ascultam o manea cu Basescu si ragaim dupa o bere cu 24% TVA.:D

Einstein
05-05-10, 14:00
TVA ramane neschimbat, FMI si Guvernul negociaza cresterea cotei unice la 20% - surse

Surse apropiate negocierilor FMI-Guvern au declarat pentru HotNews.ro ca varianta majorarii TVA a picat, Fondul argumentind ca executivul are oricum dificultati in colectarea TVA la actuala valoare. In aceste conditii, negocierile se duc pe majorarea taxei unice, Guvernul Boc propunind cresterea de la 16% la 19%, in timp ce FMI propune 21%. "Probabil ca se va ajunge la o solutie de compromis, de 20%", au declarat pentru HotNews.ro sursele citate.

"In ceea ce priveste TVA, reprezentantii Fondului sint sceptici ca Romania poate colecta mai eficient un TVA marit. E posibil sa creasca si TVA din 2011 daca bugetul de stat va fi in continuare dezechilibrat", au mai precizat sursele citate.

Pe linga majorarea cotei unice de impozitare, Guvernul va face si disponibilizari. La acest moment nu avem date privind numarul bugetarilor ce vor fi dati afara.

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7216351-ultima-ora-tva-ramane-neschimbat-fmi-guvernul-negociaza-cresterea-cotei-unice-20-surse.htm

zmeura
05-05-10, 14:07
Mda,e clar.Daca si oficina Hotnews ne anunta e vai de noi.Cota unica anul asta si TVA de la anul e bine,facem chef.:clap:
Deabea astept sa dau cat mai mult la stat.Uite:

De menţionat că săptămana trecută, spre deosebire de alte categorii bugetare, salariatii structurilor de forţă din MAI au primit cel de-al 13-lea salariu pe 2009.
Pai asa daaaa.Eu zic sa le mai dea la aia de la SRI,parchet,dinastea si sa mai traga o piele de pe mine.
Multumesc inca odata pentru guvernul "competent" numit de un presedinte cu care mi-e rusine sa zic ca sunt roman.

Einstein
05-05-10, 14:12
TVA-ul cu siguranta nu va creste! Ar fi moarte sigura pentru pdl-isti...

In locul tau, l-as intreba pe Antonescu ce interes are la Rosia Montana! Nevasta-sa -europarlamentar- face lobby pentru RMGC... (doar l-ai votat!? :D)

zmeura
05-05-10, 14:56
Asa a zis si Basescu,legat de TVA dar si de cota unica.
Legat de ce face Crin Antonescu chiar nu ma freaca grija,e parlamentar si atat.Cat timp e in opozitie nu vad cu ce raspunde el de situatia actuala.Rosia Montana stiu ca e in programul de guvernare a lui Boc,bagata de Videanu,eu zic sa ii intrebi pe ei.:)
Ia sa ne aducem aminte:

Astia intr-un an electoral nu au facut decat sa incerce sa ascunda gravitatea situatiei,impozitul forfetar a fost o greseala si in rest cu greu au reusit sa reduca cheltuielile bugetare cu cateva zile de concediu fara plata,dar daca nu pun mana sa taie acolo unde trebuie taiat si vor da afara oameni buni tinandu-si neamurile in functii va fi urat de tot.Pe langa asta sa incerce sa ajute privatii nu sa le puna impozite si sa incerce sa scoata la suprafata economia subterana aparuta din nou.Cum e treaba lor ca de aia se lupta ca orbii sa ajunga la manete,altfel daca stiam eu exact nu pierdeam timpul pe aici,probabil emigram in alta tara. :)
http://sateliti.info/showpost.php?p=109410&postcount=71
Sau si mai tare:

Pana una alta e bine,ne ingropam tot mai tare in criza.Sper sa ajunga PDL sa faca un guvern cu UDMR,minoritati si grupul "lingailor independenti" cu grade de generali,ca sa avem ocazia sa conduca marele carmaci chiar tot in tara asta.Deabea astept sa vad si bugetul pe anul viitor cu TVA marit,cu taieri de salarii si de investitii si buget marit la Turism.
Sa traiti bine!:)

http://sateliti.info/showpost.php?p=108914&postcount=39
Eu scriam astea in timp ce Basescu ne anunta ca am iesit din criza economica.Pe ideea ca orice ar fi mintit in locul lui si ca nu pot face nimic revenim la ce intrebam mai devreme: la ce ne mai trebuie conducatori?

franta
05-05-10, 15:04
Cea mai mare dovada de populism si prostie este faza asta cu pensiile:
din tot bugetu, alocat pt pensii este 9 la suta, ei spun ca au vevoie sa economiseasca 6 la suta deci daca ca sa economiseasca vor sa scada doar penisile inseamana ca fondu de pensii va ramane 3 la suta. mi se pare o absurditate.
si sa nu uitam ca pensii peste 30 de mil nu sant mai mult de 200 de mii deci cat de mare poate fi economia???

Cu rosia montana, care e problema cu investitia , sa o faca si sa dea de munca la niste oameni, iar venim cu faza ca nu ne vindem tara, sa se faca dar sa se respecte standardele si sa se reinpadureasca zona dupa , si nu vad nici o problema.

Cred ca astia pun bete in roatre investitorilor de la rosia montana ca sa preia ei afacerea si sa fac ei smenueli.
invca un lucru nu stiu de unde e idea ca tinerii vor veni si vor face lucruri bune.

Sant domenii in care este nevoie de viziune care este data de experienta . sa vazut dovada cu domnu Funerieu cat de competent s-a dovedit.
Si sa nu uitam de elena basescu care nu stie sa vorbeasca.......

Intradevar tre sa ne felicitam semenii care au facut sa fie pastrata aceasta putere

horatyu
05-05-10, 16:43
singura solutie inca o revolutie ...

partea proasta e ca noi o sa suportam mult si bine vreo 3 -4 generatii prostia facuta sa punem tot pe Popey presedinte si la putere pe pupincuristii lui , pentru ca asa ca a vrut el a pus pe inegalabilul boc-breloc in capul guvernului si a facut datorii de miliarde si nici macar nu se vede

dupa Ceausescu s-a vazut ceva cand a facut imprumuturi , dupa astia nimic
a acestor incompetenti

culmea ca ei nu o sa pateasca nimic , poate ca nu mai aude lumea de iei dupa 4-5 ani si atat , dar de platit o sa plateasca poporul roman

unde vine FNI se alege praful ca ei vor sa te adancesti in criza sa mai ceri bani de la ei , nu sa rezolvi problemele

E pacat mare ca acesti "mari" politicieni ne fac sa ne para rau de Ceausescu.

delta2k2
05-05-10, 16:51
... Intradevăr tre să ne felicităm semenii care au facut să fie păstrată această putere ...

Da , sigur.
Ia vezi topicul din preajma alegerilor , cum se băteau cu cărămida in piept că ei ştiu mai bine.
Acum nimic , au muţit. Probabil trăiesc atat de bine incat nu-şi mai permit nici factura la internet.

Astept să văd macar unul care să zică : da dom`le am votat , dar ...
Aş zice mai multe , dar iar se inflamează diaspora.

.

ecokey
05-05-10, 19:00
Da , sigur.
Ia vezi topicul din preajma alegerilor , cum se băteau cu cărămida in piept că ei ştiu mai bine.
Acum nimic , au muţit. Probabil trăiesc atat de bine incat nu-şi mai permit nici factura la internet.

Astept să văd macar unul care să zică : da dom`le am votat , dar ...
Aş zice mai multe , dar iar se inflamează diaspora.
.

Da domle, eu am votat cu Base.
Si credeti ca ma zgarii acum ? Nu ma zgarii deloc. Da e mai greu, si o sa fie si mai greu.
Dar chiar visati in continuare ca altii ar fi facut sa fie numai lapte si miere ?
Nu numai noi suntem in rahat, cam toata lumea e in rahat. Deci putea sa vina si superman , tot in acelasi rahat eram.
Nu sunt un infocat pro Basescu, dar nu cred ca Basescu sau Boc sunt vinovati pentru situatia de acum .
In primul rand suntem noi toti romanii vinovati. Din mentalitatea si ritmul nostru nu ne scoate nimeni.
Nu cred ca daca ieseau Geoana,Iliescu,Ponta si Mitrea faceau ei o treaba buna.
Poate mareau niste pensii, dar asta tot pe spatele nostru.

doktorofsat
05-05-10, 20:04
Nu sunt un infocat pro Basescu, dar nu cred ca Basescu sau Boc sunt vinovati pentru situatia de acum .

Evident ca ei nu sunt.Numa cel care ii critica se crede mai destept insa cred ca s-ar invarti ca puiun buda daca ar fi in locul lor.

In primul rand suntem noi toti romanii vinovati.

Aici nu ii pot da dreptate!Eu am zis clar ca nu ne trebe uniune europeana.Daca statea Romania inca 5-6 ani se punea la punct si intra apoi in uniune destul de tare ca sa aiba in cuvant!Asa tara a intrat rupta in fund , ca mana intensa sperand ajutoare de afara,D-apoi cin te ajute iti si comanda mai repede sau mai tarziu! Dar majoritatea au votat pro uniune si acum ca suntem in rahat si noi care eram impotriva.Acum si daca le-am baga falcile in gat ce am rezolva, un rahat si 1/2

Din mentalitatea si ritmul nostru nu ne scoate nimeni.

Mahatma Gandhi a zis : Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!
deci e clar ca schimbarea trebuie sa vina de la fiecare in sine, si romanii sa doreasca schimbarea.Pana cand romanii se vor orienta dupa Creanga care a zis ca vre sa aiba tot anu sarbatoare si o zi de lucru dar si atunci cu nunta si botez , nu vad nici o schimbare, chiar o inrautatire, sincer-e!

mondo
05-05-10, 20:10
Asta e!Am avut ghinionul sa ne nastem in Romania!Parerea mea ramane ca beleaua vine de demult ( de vreo 20 de ani incoace ) in care sau facut foarte multi bani negri si nu s-au platit nici un fel de taxe ( toti au dat-o cotita ) sa mai adaugam si tepele pe care le-am luat dea lungul acestor ani FNI,Caritas,etc etc.Cum spunea si @zappa mai sus ca s-a ajuns la fundul sacului.Daca cineva crede ca era cineva mai bun ca altul la guvernare si ca ne-ar fi scos din c....t viseaza.Singura sansa este sa umplem sacul la loc pe care l-au golit unii si FMI-ul stie asta!.

doktorofsat
05-05-10, 20:36
Singura sansa este sa umplem sacul la loc

corect,insa pt acestia trebuie oameni competenti si sanatosi fizic si mintal
b cu alt+tab
totul porneste de la invatamant unde din pacate spaga e mast hev.Ies pe "banda rulanta" de 15ani oameni incompetenti profesional,DAU numai cateva exemple cu care am avut eu de-a face:informatician mirat ca sting programele cu alt+f4 sau le schimb cu alt+tab dar dandu-se grozav ca el lucra cu mouse ca e mai simplu, electronist care oscileaza ca puterea curentului e volt sau watt si ex pot continua.
Omul in primul rand e consumator deci mondo romanii ar fi bine sa-si produca alimentele aici in Romania , nu sa cumpere toate magariile de afara ca e mai ieftin!Industria grea tre pusa la punct, industria constructoare de masini, mineritul, ind forestiera si multe altele.Problema e ca Romania nu mai produce aproape nimic ci prefera sa cumpere de afara!

delta2k2
05-05-10, 21:04
@ecokey : guvernul actual (pus de preşedintele pe care l-ai votat) te reprezintă , şi crezi că el lucrează corect pentru ţară şi viitorul tău ?

.

shadowman
05-05-10, 21:27
Respecte!
Trebuie sa recunosc ca am votat cu actuala conducere.
Nu mi-e rusine ca am votat cu ei,insa sunt dezamagit.
Totodata sunt convins 100% ca indiferent cine era sau venea la putere nu faceau nimic ptr mine sau ptr voi.Faceau ce stiu sa faca din 90,nimic mai mult
Au fost FSN,FDSN,PSD....si asa mai departe.
Spun ca sunt sigur ca nu ar fi facut niciunul nimic asa suntem noi romanii.
In anii 90 ne-au recomandat sa facem ceva....guvernul tarii a facut altceva,Ni s-a spus sa facem "aia si cealalta"sa intram in NATO...nu am facut....apoi ni s-a recomandat sa facem "asa si asa" sa intram in UE nu am facut,ca si guvern vreau sa zic...ni s-a spus"taiati salariile bugetarilor,reduceti numarul lor"nu s-a facut,e "normal"ei sunt bugetarii,ei,familiile lor,prietenii lor,neamurile lor,copii lor...
De unde se poate inca fura in tara asta?!Dela bugetari...cei care lucreaza cu banii statului,cu banii nostrii.
Asa suntem noi si nimic nu ne schimba....
O sa avem 25% TVA,o sa avem 20% impozit....dar eu va intreb de unde sa se dea acei bani?Daca nu sunt incasari,nu se mai fac investitii,nu mai sunt bani de salarii....etc
De cand e tara asta de cretini,cu mine in frunte niciodata dar niciodata nu am facut sa ne fie bine.Ne-am complacut,am fost in complicitate tacita....asa cum e romanul.ma daca eu imi fac treaba mea,ce ma intereseaza ca face si ala,mai daca ala fura,fur si eu...si asa am ajuns unde suntem acum.Nu datrorita noua,datorita mentalitatii noastre de "nu ma intereseaza"
Nu sunt mandru ca ne merge asa,nu sunt mandru de guvernul asta,nu sunt mandru ca poate sau sigur am sa imi fac actele de emigrare,insa asta e solutia?!Cu siguranta nu.
Cati din acest forum sa zic ar fi de acord,sa iesim in strada?!Cati din cei din acest forum am fi de acord sa facem ce fac grecii?Nu sunt de acord cu ei,insa nu e mult si vom ajunge si noi asa daca nu ne trezim in ceasul al 12-lea...si e 12 fara 15 minute....
Apropo...daca stie careva de lucru prin Madagascar,Somalia,Bangladesh etc,unde cu 1 dolar pe zi supravietuiesti sa-mi zica,nu de alta dar la noi nici cu 100 euro/zi nu ai sanse sa mai supravietuiest,dar sa mai pui un leu de-o parte,sa iti iei familia la un concediu....
Acum in Romania am ajuns sa supravietuim,insa cu stres,cu ura fata de cel de langa noi care poate are un leu mai mult...
Nu ne gandim cum sa facem ca cel de langa noi sa aiba inca un leu in plus,sa fac si eu un leu pe langa el...ci cum sa-l fac sa nu mai aiba nici el nici macar acel leu.
Daca pleaca careva din tara,rog binevoiti sa ma anuntati sa-mi fac si eu traista cu lucruri si apoi la drum!!!!
Bafta!

doktorofsat
05-05-10, 21:56
in primul rand a trebuit sa ceri scuze ca ai scris muuult:lol: Pun pariu ca deja se simte tare ca s-a dus in jos Bihorul in djeneral si te inteleg!

De unde se poate inca fura in tara asta?

Uite vor sa lucreze cu cianuri la Rosia Montana noroc ca niste europarlamentari maghiari lupta acum la Bruxelles sa se interzica aceasta tehnica de minerit.Expertii de aici zic ca cianurile nu afecteaza natura si oamenii:D.Normal ca pe ei nu-i afecteaza ca nu au vilele la Rosia Montana , dar banii vor ajundje negresit in conturile lor daca intra in functiune mecanismul infernal!

neutrin
05-05-10, 22:41
Ciocu mic şi la muncă cu voi! Trebe plătiţi jdemii de poliţişti comunitari, poliţişti rutieri ca să vă pindească in trafic, piţipoance pilele primarului şi consilierilor, foşti vameşi mari politicieni, foşti miliţieni mari consilieri, anual Audi-uri noi pt SRI şi mulţi alţi bugetari la care cum naiba vreţi să se renunţe cind ei sunt cei care la o adică o să vă dea peste bot dacă ridicaţi nasul de la galere???

horatyu
05-05-10, 23:38
Respecte!
Trebuie sa recunosc ca am votat cu actuala conducere.
Nu mi-e rusine ca am votat cu ei,insa sunt dezamagit.
Totodata sunt convins 100% ca indiferent cine era sau venea la putere nu faceau nimic ptr mine sau ptr voi.Faceau ce stiu sa faca din 90,nimic mai mult
A......
Daca pleaca careva din tara,rog binevoiti sa ma anuntati sa-mi fac si eu traista cu lucruri si apoi la drum!!!!
Bafta!

nu e adevarat cu expresia 100% ca indiferent cine venea la putere

sunt oameni seriosi in tara asta
speranta de mai bine exista dar nu cu politicienii actuali ...ei s-au tot schimbat la putere din 90 incoace

deci schimbare trebuie facuta radical

altii
un nou partid , cu mentalitate de invigatori nu de slugoi si pupincuristi

sunt poate putin mai radicali , dar sunt singurii care iau atitudine si ma gandesc acum la " Noua dreapta " poate e un viitor pt tara asta ...ca acum e ca in epoca fanariotilor cand la fel eram condusi de altii (straini de tara sau chiar daca erau din tara nu se gandeau la popor)

la fel si-au facut de cap liberalii si taranistii in perioada interbelica ...si au aparut legionarii din Legiunea Arhanghelului Mihail la care au aderat oameni de cultura ca Eugen Ionesco(u) sau Mircea Eliade si lista poate continua ...dar aceasta miscare a degenerat in ce stim cu totii ....asasinate...si ale aberatii poate si pentru ca a fost "virusata" (cu infiltari cu oamenii de bine care au venit cu asemenea ganduri) si astefl a ajuns o pata urata pe istoria Romaniei , dar in primii ani legionarii au fost speranta romanilor spre o viata mai buna , crestina in care oamenii se ajutau ( in alta ordine de idei legionarii au facut multe camine de batrani , spitale , biserici benevol =munca patriotica , gratis ), oare in ziua de azi mai suntem in stare sa mergem sa muncim la ridicarea unui spital gratis?

Eu sper ca vointa romanilor poate fi canalizata pe spre ceva bun ...dar acum trebuie sa scapam de mafia si ciuma care a cuprins Romania si asta se poate face doar prin masuri dure....cu adevarat de dreapta

PDL-ul este o minciuna de dreapta ...nici de dreapta si nici de stanga ...e un cancer urat pt Romania ...sa nu spuneti acum ca in PSD e scaparea...toti care au fost la putere pana acum au fost comunisti si cu mentalitate comunista si au devenit mafioti cu niste gulere albe...

inca cred ca ca daca s-ar face o lege a lustratiei in care sa se interzica orice functie daca au fost comunisti si tara o sa mearga spre bine ...numai asa scapam de ciuma asta rosie a comunsmului.

Daca se aplica o astfel de lege nu aveam pe acest marinar in fruntea tarii si altii ca el .

Deschideti ochii sufletului si votati in viitor cu cei care nu au fost deloc la putere din 90 pana acum si o sa fie bine pt Romania .

doktorofsat
06-05-10, 00:07
si eu sunt de acord cu legea lustratiei

horatyu insa nu uita ca si o mare parte din tanara generatie se complace cu ideile totalitare (mai mult comuniste , dar si fasciste in proportie mai mica)

eGZemple:

unii nascuti ina2a jumatate a anilor 80 sau la inceputul anilor 90 sustin ca era mai bine pe vremea lui ceasca

multi tineri se implica in organizatii extremiste lucru ce nu are dea face cu democrati si cu uniunea

declasifierea dosarelor, luarea veniturilor de la fostii comunisti, securisti , informatori etc poate fi un bun inceput pt a aduce ordine in tara

zmeura
06-05-10, 12:51
Mda,asta e ultima scuza portocalie raspandita pe tot netul,vad ca circula din gura in gura: 100% altii nu ar fi facut nimic.Adica pe stilul "oricum nu fac astia nimic,deci sa votez macar cu aia care au si demonstrat ca sunt incapabili total".Nu ati vrut sa il aveti pe neamt prim ministru,treaba voastra.
Minuni nu facea nimeni,din cauza crizei si aparatului de stat mare si platit cu salarii foarte mari nu era bine nicicum.Dar daca la ora asta era facuta curatenie intre bugetari,se investeau bani in infrastructura si prin niste parghii ajutau firmele private sa reporneasca eram altundeva.Astia ne anunta de un an ca a reinceput cresterea economica si nu e asa nici pe departe,daca ajungeam acum sa incepem sa crestem economic nu mai era nevoie de crestere de taxe.
Ati uitat si de alea doua luni fara guvern,cand Basescu isi batea joc de majoritatea din parlament?Si atunci am zis ca asta nu e normal la cap si isi bate joc de noi,pana la urma.Doua luni pierdute degeaba,in timp ce Boc alerga cu legea pensiilor si a salariilor ca sa arate ce treaba face el.Nici acum nu sunt gata legile alea (dupa o jumatate de an) cu toate ca au majoritate in parlament.Asa au tocat bani mai departe,in loc sa faca legile alea si sa taie naibii din salariile si posturile inutile de la stat.
Ce au facut concret astia din guvernul Boc?
Boc ca primi ministru,numai ordonante neconstitutionale
Videanu la Economie (imi vine sa rad cand repet asta) .... nimic.
Berceanu .... nu am vazut de 5-6 ani asa gropi pe drumurile din tara.
Udrea ... e doar vedeta,anul trecut turismul a scazut.
Funeriu e un handicapat.Nu inteleg cum a ajuns ala ministru.
Ala de la finante iar un arogant prost.
Peste toti deasupra e Basescu care "nu se lupta cu criza".

Nu astept minuni de la guvern,astept sa isi faca treaba in asa fel incat sa nu imi mai puna mie in carca taxe sufocante din care sa aiba ei ce sa fure,sa isi puna neamurile la stat cu salarii imense,etc.Daca nu cand am ocazia ma prezint in fata Guvernului cu 2 cartoane de oua si 5 kg de rosii.Sa puna pe mine jandarmeria,mama lor inca de hoti.Eu le-as sparge capul ca sa nu mai minta niciodata in viata lor si nici sa nu se mai bata ca chiorii sa ajunga sa conduca o tara falimentara,dar nu ca sa faca treaba ci ca sa poata fura.
Inca stau si ma mai intreb cum am ajuns sa avem un presedinte cu un guvern marioneta la 20 de ani de la revolutie?Un betiv arogant,care injura femeile si bate copii.Corect,altul nu facea nimic in locul lui,nu ii dadea nici macar o palma la copilul ala si il lasa nebatut.:)

PS: Mai stiu pe unii cu 100%,ba chiar dadeau si 101% si tot nu le-a iesit!Ha,ha,ha.

JBTC
06-05-10, 14:30
@zmeura ... iti propun sa te uiti pe niste date statistice; 4,1 milioane de salariati trebuie sa sustina 5,8 milioane de pensionari si 5 milioane de copii. Sunt date statistice din 2007 (poate gasiti voi date mai noi) gasite aici: http://www.urbaniulian.ro/2009/08/06/romania-este-paradox-mondial-numarul-pensionarilor-mai-mare-ca-cel-al-salariatilor/

Din cele 4,1 mil de salariati cca 1,5 mil sunt bugetari. Cum crezi ca se poate sustine bugetul unei tari? De unde bani? Cunosc persoane care au lucrat in armata si au iesit la pensie la 43 de ani. Si au mai primit si salarii compensatorii. De unde bani? De la fraierii care lucreaza in sectorul privat. Fraieri care nu au sindicat, nu au sporuri salariale (spor de antena, spor de limbi straine, spor de xerox, prime de vacanta, al 13-lea salariu, etc), dar care contribuie la bugetul acestei tari. Vina acestui guvern e ca nu reduce nr de bugetari si nu sustine sectorul privat. Cata vreme nu va creste nr de firme private, cata vreme nu vor exista legi clare (si bineinteles respectate) pentru a scoate economia subterana la suprafata, cata vreme se va incuraja coruptia nu va fi bine in Romania. Indiferent cine va fi la putere.

pai si cine-i opreste sa ia masuri? ca au putere deplina acum... aaa am uitat: mogulii si rusii...

zmeura
06-05-10, 17:18
Isarescu spune ca anul trecut aveam trei variante:
-reducerea cheltuielilor
-cresterea taxelor
-criza
Nu s-a facut nici una din ele din cauza unei rezistente politice "furibunde".Trebuia sa iasa unul presedinte,asa ca ne-am imprumutat si in plus nu am facut nimic pentru a ajuta economia,deci anul asta nu mai avem de ales ci e posibil sa fim nevoiti sa trecem prin toate cele trei de mai sus.
Sa traiti bine!

delta2k2
06-05-10, 17:42
Cum , incă mai trăiţi ?

.

Diablo1
06-05-10, 19:28
Presedintele Traian Basescu a afirmat joi, la Palatul Cotroceni, ca TVA si cota unica raman neschimbate, insa a precizat ca salariile, ajutorul de somaj si pensiile vor scadea. Declaratia sefului statului a fost facuta dupa intalnirile pe care Basescu le-a avut joi cu delegatia FMI si cu reprezentanti ai coalitiei de guvernare.

Iata cele mai importante declaratii facute de seful statului:

HotNews (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7225998-live-text-traian-basescu-tva-cota-unica-raman-neschimbate.htm?cfnl=)

teqi
06-05-10, 20:09
sa vad acum pe aceia care dadeau cu pumnul in masa ca basescu e bun.
s...f*t in el romanie

zmeura
06-05-10, 20:27
Mda,macar nu au umblat la TVA.
Pacat ca ii afecteaza pe cei cu salarii si pensii mici.O alta treaba e ca nu cred in stare guvernul asta sa puna in practica asa ceva,e ca si cum le-ar taia de la gura beizadelelor numite in posturi.Mai vorbim la toamna cand veti vedea ca nu vor reusi sa taie destul din cheltuielile bugetare si vor ajunge si la TVA sau cota unica.
Dau legatura celor care o vor musca rau,mai ales celor carora li se promitea ca in prima zi de guvernare PDL-ista se aplica legea cu 50% marire de salariu si dupa 1 an si jumatate s-au trezit nu numai ca au luat teapa,dar au ramas si fara 25% din cat aveau.Muahahaha.
Sa traiti bine!

doktorofsat
06-05-10, 20:56
profesorii isi merita soarta din plin,unii chiar recunosc ca au foarte mult timp liber:clap:

zmeura
06-05-10, 21:16
Eu nu ma bucur,rasul era tot nervos.
As fi vrut sa taie la cei cu salarii si pennsii mari,la cei sub 1000 ron deloc iar sub 2000 nu mai mult de 10%.Asta e,oricum vor taia doar de la cei saraci si nu de la cei numiti de ei in functii pe bani grei.
Parca ieri si-au marit cei de la sectorul 6 salariile cu 25%,ca cica au venituri proprii.Super,tot asa.

JBTC
06-05-10, 21:52
ba eu ma bucur f tare: asa merita poporul tembel si analfabet care pune botul la vrajeala cu comunistii si mogulii! culmea: vrajeala a fost aruncata de niste comunisti impreuna cu mogulul-mogulilor si comunistul-comunistilor... halal natiune! ne meritam soarta cu varf si indesat! nu ca ar fi fost cu mult mai bine daca iesea goana dar chiar in halul asta... adica ce ne spune presedintele? pai: platiti voi prostilor pt ca noi suntem hoti si incompetenti! si asta fara perdea... cum s-ar zice in popor: UE, fraierilor!!!

costin1980
06-05-10, 22:19
..In ce tara traim,sau daca se poate numii tara..Spun asta deoarece am ajuns sa ne uram (si suntem doar la inceput) intre noi.Eu lucrez in domeniul privat si "asteptam cu nerabdare" masurile acestor "domni".Ma asteptam sa creasca TVA-ul desii cu siguranta era un dezastru.
Stiti insa ce ma bucura?..retoric si sarcastic desigur,e vb despre faptul ca acesti "guvernanti" nu au miscat un deget impotriva evaziunii,impotriva bugetelor ministerelor "cheie",impotriva suplimentarii bugetului presedentiei,auzeam azi la TV ca site-ul in curs de infiintare e-romania urmeaza sa coste 500 de milioane de euro..ceea ce este bine ca doamna Udrea ii da.Vad ca mai sunt unii pe aici care duc linia portocalie mai departe spunand ca "100% era mai rau cu altii"..cred ca bunul simt fara a dorii sa va jignesc ar trebuii sa va caracterizeze.Adica tot capra vecinului e mai raioasa nu?...Si ca sa nu murim de plictiseala zise azi madam Boagiu ca de fapt traim bine dar nu ne dam seama.Cam asta e tara in care traim,normalul nu mai e normal si sanatos sa fii sa nu fii nebun :P.Va doresc in incheiere acelora care infierati impotriva "comunistilor" sa va iasa pe nas binele,sa va curga mierea si laptele portocaliu la robinet si locuri de munca sigure!

rock5
06-05-10, 22:24
ba eu ma bucur f tare: asa merita poporul tembel si analfabet care pune botul la vrajeala cu comunistii si mogulii! culmea: vrajeala a fost aruncata de niste comunisti impreuna cu mogulul-mogulilor si comunistul-comunistilor... halal natiune! ne meritam soarta cu varf si indesat! nu ca ar fi fost cu mult mai bine daca iesea goana dar chiar in halul asta... adica ce ne spune presedintele? pai: platiti voi prostilor pt ca noi suntem hoti si incompetenti! si asta fara perdea... cum s-ar zice in popor: UE, fraierilor!!!

PERFECT SPUS!
SI eu am la servici unii care indura orice, si spun doar ca ALTII NU FACEAU MARE BRANZA, dar de unde naiba stiu ei ce sunt mama OMIDA?

Mai jos cateva ganduri care concluzioneaza multe din ce ati scris:
LECTURARE PLACUTA!

Alexandru Tocilescu (regizor)” Scrisoare către ţara mea”

Nu-mi iubesc ţara. Trebuie să fie aşa, din moment ce nu-mi vine decit să vorbesc urit despre ea. Să-i spun vorbe grele in fiecare oră, in fiecare dimineaţă, cind intirzii cit pot de mult intilnirea cu oamenii, locurile, serviciile, televiziunea, piinea, mirosurile, maşinile, culorile, limba ei. Am obosit de ţara asta. Am obosit de ţara in care cei care conduc mă cred prost şi-mi spun “omul simplu, de pe stradă”, omul căruia se simt datori să-i explice cum stau treburile, intr-un limbaj gingav, analfabet, ca acel folosit de adulţii inculţi, pentru a răspunde gingurelilor unui bebeluş. Am obosit de ţara in care nimic nu este ceea ce pare: un site colorat cu multe promisiuni al unei grădiniţe privat e doar un paravan in spatele căruia se află o clădire care-i adăposteşte pe preşcolari de ploaie cit timp părinţii se află la serviciu (altfel, educatoarele işi roagă colegele de breaslă mai norocoase, de la alte grădiniţe, să fure plastilină şi creioane). Avocatul care-mi promite că va ciştiga procesul n-are niciodată chitanţier pentru banii pe care-i dau şi nici argumente in instanţă. Nici şefa firmei de recrutare nu-mi dă chitanţă pe banii primiţi, pe care i-am dat soţului ei, venit la intilnire in trening, intr-ostaţie de autobuz. Atunci s-a desfăşurat şi ultima secvenţă de colaborare, fiindcă plata taxei n-a fost urmată de nici o invitaţie la un interviu. Editura la cares-a angajat prietena mea, editură foarte renumită, scoate cărţi de filozofie de pensionar trist, de jucător de table fără noroc, şi literatură erotică, pe lingă care graffiti-urile din WC-urile şi gările publice sint suave declaraţii de amor. Iar patronul te felicită dacă ai reuşit să-i promovezi cărţile doar printre cei sau, mai bine zis, cele cu care incă nu s-a culcat. Că aşa, ar fi putut s-o facă şi el… Profesoara de franceză a nepotului meu miroase a vodcă, profesorul de religie nu-l lasă să iasă in timpul orei să facă pipi, iar cea de fizică pleacă in Grecia din două in două săptămini (plus in vacanţele şcolare). Redacţia la care m-am angajat are două birouri pentru redactori – unul pentru făcut sex – şi un art director care ilustrează un articol despre cartea Golful francezului cu două fotografii: una cu o lagună şi cea de-a doua cu un francez. Anonim. Adică nu ştim dacă e francez, dar are bucle pudrate de secol XVIII şi zimbeşte timp spre obiectiv. Fotografie pe care a schimbat-o, la insistenţele mele, multe, năduşite, cu o imagine portocalie a unei corăbii in apus de soare. Pentru lagună n-am mai avut suflu. Şi nici pentru corabie. Redactorul-şef spune că-i genial ca e si art şi e şi director, că numai el poate să aplice, in Photoshop, ghiocei pe rochia vedetei şi numai el poate să ilustreze un reportaj despre copiii orfani cu un copil cu ursuleţ in braţe, şi clipul Nokia – cu miini inlănţuite. Din cauza lui, intreaga redacţie şi-a dat demisia. A rămas doar redactorul-şef. Isteric şi nefericit. Din cauza celor care au pregătit o conspiraţie impotriva lui. Am obosit de ţara care-mi spune că orice speranţă are rădăcini firave şi că orice opţiune sinceră, onestă se dovedeşte a fi cretină. Am obosit ca din patru in patru ani să aleg prost, impreună cu alte 22 de milioane de locuitori, de oricare parte a baricadei am fi. Am oboist să sper că cel care se numeşte şef de guvern sau preşedinte de ţară sau măcelar sau avocat sau cintăreţ chiar se pricepe la ceea ce diploma, votul, discursul spun că se pricepe. Am obosit de ţara care mă transformă in victimă sau complice. In victimă, fiindcă oricit de multe rele s-ar intimpla in ţara asta, oricit de multă corupţie ne-ar tăia răsuflarea cu duhoarea ei, statul, legile, funcţionărimea, judecătorii, DNA-ul, Guvernul, Parlamentul par cu toate că există intr-un universe diafan, paralel cu al nostru, din care aruncă, din cind in cind, o ocheadă către noi, să ne supravegheze. Să ne certe că n-avem răbdare să ajungă şi la noi bunăstarea. Să ne dojenească, cu glas de domnu’ Trandafir acrit, pentru iresponsabilitatea cu care le cerem imposibilul, in condiţiile unei moşteniri grele. Am obosit să fiu victima statului care mă fură la facturi, la impozite sau in justiţie, victima patronilor care mă pot exclude din organigramă din trei ţipete şi două semnături, victima poliţiştilor care mă roagă să nu reclam furtul din buzunare. Orice protest este inutil. Orice gest de solidaritate, orice iniţiativă care m-ar putea transforma in cetăţean sau concetăţean, in membru al unei comunităţi rezidenţiale sau al unei organizaţii se fisiie in faţa privirilor nepăsătoare, a replicilor de tipul “c’eşti copil” sau “mă laşi?!” sau a celor care transformă iniţiativa in afacere profitabilă pentru ei şi dezastruoasă pentru beneficiari. Iar renunţarea mă face complice cu cei care acceptă ca lucrurile să meargă prost, din neputinţă, din interes, din indiferenţă. Sint complice, prin tăcere, cu toţi impostorii, mincinoşii, neisprăviţii, hoţii, de care depind, intr-un fel sau altul, in bătăliile mele mărunte, de zi cu zi. Am obosit de ţara unui singur televizor, a unui singur program in care se amestecă, de-a valma, senzuale cu securişti nejudecaţi, brăilence cu analişti obosiţi, discuţii lălii despre salarii enorme, furt la factură, poliţişti beţi, judecători mituiţi, miniştri penali cu breaking news-uri impotriva cărora tot romanul moţăie: invirteli, băşcălii, ogici, ciumace, anchete de doi şi un sfert, morţi de trei parale, incesturi de patru stele. Am obosit să aud sau să citesc comentarii lungi, strivite de ură sau inmuiate de slugărnicie, ale jurnaliştilor obosiţi din presa romanească. Am obosit de vorbe grele de prostie, nesimţire, ipocrizie, inepţii, vorbe care nu mai interesează pe nimeni, vorbe caraghioase, care-i transformă pe toţi ciutacii, dumitreştii şi morarii in bufoni disperaţi ai orelor tirzii de televiziune. Am obosit să văd societatea civilă, care face curat in universităţi şi alegeri, inghesuită pe liste de alegeri europarlamentare ale unui partid majoritar. Am obosit să aud că singurul lucru pe care-l avem de opus alegerii fiicei preşedintelui in Parlamentul European este pluralul nefericit “succesuri”. Am obosit să văd susţinători sinceri ai preşedintelui, care vor salariu de jurnalist independent. Am obosit să văd jurnalişti independenţi care devin guvernatori interesaţi. Am oboist să-l aud pe ministrul Culturii ţinind-o langa cu explicaţiile despre pleaşcă şi iubire de preşedinte. Am obosit să văd reportaje cu oameni care mănincă din gunoaie, copii violaţi, preoţi care ţin liturghii erotice, puştile lui Michi Şpagă, termopanele lui Adrian Năstase, oameni care se imperechează cu oi, ţărani care tasează pămintul cu obuze incă detonabile, pensionare care se străduiesc să prindă două porţii de sarmale de 1 Decembrie, ţigănci care-şi arată popoul poliţiştilor, şoferi beţi, criminali filmaţi in circa de poliţie, inmormintări in direct, sicrie fotografiate cu mobilul, ştiri animate despre ficatul de 20 de kilograme al unui cintăreţ, oameni urcaţi pe cruci ca să vadă mai bine groapa, cozile isterice de Sfinta Paraschiva şi de Izvorul Tămăduirii, proteste pe marginea balconului sau a macaralei şi comentariile profesioniştilor care incep cu: “Ce efect poate să aibă violul asupra unei fetiţe de 12 ani?”. Mă obosesc profesioniştii televiziunilor, chiar şi fără comentarii. Fiindcă sint aceiaşi. Şi apar des. Foarte des. In ţara asta nu mai există un psiholog cumsecade, un professor eminent, un cintăreţ talentat, un analist respectabil, un preot cu har, un poet inzestrat: toţi devin vedete şi, in clipa imediat următoare, descoperă că au văzut idei. Despre orice altceva decit meseria pe care altfel ar fi putut s-o practice onest şi din care să aibă un venit regulat. Mă obosesc emisiunile care-mi promit că vor dezbate soluţiile anti-criză şi in care invitaţi şi moderatori ajung să vorbească despre beregate, prostănaci, caraghioşi, şobolani rozalii, lupta dintre fata preşedintelui şi intelectuali, despre insinuările cutărui senator, despre sforăitul din Parlament al nu ştiu cărui deputat, despre nepoate de senatoare care sint de fapt amante de miniştri. Am oboist să văd feţe lungi de jurnalişti care anunţă, cu acelaşi ton grav, de inceput de apocalipsă, şi că se măresc facturile, şi că s-a dus dracului rapiţa in Alexandria, şi că Mutu are tendonul rupt. Sau că nu-l mai are deloc. Am obosit să aud de mitică-de-la-ligă, naşu-sandu, meme-stoica, galactici, jucători-titraţi, distracţie-pe- cinste. Am obosit să ştiu că din atitea cazuri de malpraxis in medicină, un singur doctor a fost condamnat pentru viol. Mă oboseşte Mihaela Rădulescu, şi cei care o combat, şi cei care o apără. Mă oboseşte oricine comentează un film, o carte, un spectacol, mai departe de rude, prieteni sau părinţi, fără să poată arăta vreun act, o diplomă, care să-i confere acest drept. Am obosit să mă tot intreb cine este cel sau cea care apare pe prima pagină a tuturor ziarelor, fără să reuşesc să-mi amintesc vreo ispravă, bună, rea, dar in orice caz extra-ordinară, care să merite măcar efortul scanării fotografiei lor. Am obosit să văd că patroni de firme de salubrizare işi dau cu părerea despre expoziţii de artă, că pe Wikipedia Mircea Badea este actor roman, că Monica Tatoiu are răspuns pentru orice – de la incălzirea globală, la cum nu trebuie să renunţi la speranţa de a avea orgasm. Am obosit ca, la douăzeci de ani de la Revoluţie, să-i injur tot pe Iliescu, Năstase, Văcăroiu, Şerban Mihăilescu, Viorel Hrebenciuc, Talpeş, Mitrea, Vadim Tudor, Voiculescu, Adrian Păunescu etc. Am obosit, de fapt,să nu am incredere in nimic şi nimeni. Am obosit să scriu acest protest. Nu va folosi la nimic.M-am gindit, la un moment dat, să le cer oamenilor obosiţi ca şi mine să iasă in stradă. Dar am in faţa ochilor imaginile filmate la diferite proteste: pancarte şi lozinci analfabete, revendicări haotice şi isterice, feţe timpe in fundal care transmit salutări familiei, sindicalişti mingiiaţi pe frunte de opoziţie, trecători plictisiţi şi amintiri duioase despre concediile la mare din vremea fraţilor Petreuş şi a Daciilor in rate. Am obosit de ţara in care nu se intimplă nimic. De ţara care m-a făcut să privesc cu lehamite drepturi la care am tinjit ani mulţi şi grei in comunism. Mie, omului simplu de pe stradă, mi-e lehamite de dreptul meu de a vota. De dreptul de a fi informat. De dreptul de a protesta. De dreptul şi obligaţia de a-mi apăra ţara. De dreptul de a mă asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate şi in alte forme de asociere. De dreptul de a avea acces la tratamente corecte in spitale. De dreptul de a fi egal cu ceilalţi romani in faţa justiţiei. De aceea spun că nu-mi iubesc ţara. Mi-a mai rămas, totuşi, un singur drept: acela de a circula liber in străinătate. De a emigra. Poate c-a venit timpul să-l folosesc. Ştiu bine că nici acolo nu umblă ciinii cu covrigi in coadă. Sper doar ca acolo, intr-o limbă străină şi pe străzi curate, să am timp să mi se facă dor de ţara mea. ” Acest articol reprezintă intr-o formă concisă şi condensată exact lucrurile pe care le gandim toţi cei dezamăgiţi, declară invitatul Alexandru Tocilescu, care a mai adăugat că media romanescă e vinovată pentru genocid cultural.

JBTC
06-05-10, 23:25
am mai auzit niste tembeli care sustin ca e f bine: ca asa se vor obtine lichiditati, ca de ce sa sufere numai sectorul privat? eu vin si intreb: oare nu cumva, indirect, se loveste si-n sectorul privat? pai oare consumul nu va scadea, colectarea la buget pe salarii reduse nu va fi mai mica, tva incasat nu va fi mai putin, consum mai mic nu inseamna cumva firme care vor produce implicit mai putin? imi poate raspunde "finantistul" basescu la aceste intrebari? dar de ce nu au scazut cheltuielile cu achizitiile? alea facute de la firmele de partid... de ce nu introduc, macar temporar, o impozitare progresiva? de ce sa nu fim solidari dupa buzunar? pai daca unii s-au infruptat mai mult in vreme de crestere economica, oare nu cumva corect ar fi ca aceia sa puna osul mai mult in vreme de criza? ce vina au pensionarii ca boc e idiot? de ce trebuie pensionarii (care au cotizat o viata intreaga) sa plateasca incompetenta si hotia portocalie? pai daca mie imi taie 25% oare nu sunt indreptatit sa lucrez cu 25% mai putin? pt ca eu mi-am facut treaba f bine si le dadeam prognoze cu -8% crestere ec, cu 7% somaj samd... prognoze cu care s-au sters la cur... ce vina am eu ca ei sunt incompetenti? de ce basescu are buget cu 40% mai mare in an de recesiune puternica? de ce ne mint cu previziuni de +0,7% cand de fapt toata piata financiar-bancara vorbeste de inca -5-7% si de somaj 10-11%?... cine poate raspunde la aceste intrebari? de ce nu se investeste masiv intr-o tara in care toata infrastructura e dezastru? de ce nu se atrag fonduri europene (pt ca nu pot fi manarite oare?)?/// de ce? de ce? pt ca-i doare-n cur de noi toti fie ca facem parte din cei 5 mil care i-au votat sau din cealalta tabara, fie ca facem parte din cei care au stat acasa...

zmeura
06-05-10, 23:37
100% Boc nu a facut nimic.:band:
TVA-ul colectat va scadea putin,sper ca au calculat asta aia de la FMI (ca la ai nostri vad ca pana ieri le dadeau numai cu plus).
Altfel da,va scadea putin consumul si foarte mult serviciile deci sectorul privat va fi afectat ca ajungea si la ei ceva din imprumutl FMI pompat la buget.Fara alte masuri care sa ajute economia sa creasca pana in toamna suntem terminati,urmeaza si cresterea TVA sau impozit.La cate a facut guvernul asta pana acum ...... pana in toamna un fleac,ne-a ciuruit.
Sa traiti bine!

PS:Nu pot sa ma bucur cand ii scade salariul unui profesor,unui doctor,unui politist si mai ales a unui pensionar vai de el,dar ma bucur cand ii vad ingrijorati pe handicapatii care credeau povestile cu "pixelul albastru".Aia intradevar merita.

JBTC
06-05-10, 23:43
traiasca pixelul albastru!

costin1980
06-05-10, 23:48
Da curios ca niciun PDL-ist tomnatic nu mai e tare in gura...Ca in toamna aveau argumente cat cuprinde,vb aia,nu ne tine lustratia de foame??..eu zic ca da,ne e bine,suntem anti-comunisti,anti-moguli,anti-oricine nu e portocaliu DAR avem caracter,pana la capat cu marinarul.Si pot intelege pana si asta dar cand mai vezi pe cate unu care inca mai crede in povesti cu "zane si marinari" mi se face greata!
Despre ce vb?..despre competenta portocalie? Sa fim seriosi,va mai amintiti miliardele luate de la FMI,UE si Banca Mondiala?..Unde sunt?..simplu,in afisele electorale (indirect prin licitatii) in acoperirea deficitului si mai ales parte din ei in Bancile Comerciale. Ca de aia nicio banca nu da bani pe credite,au un client gras si prost,Statul Roman.A vazut cineva vreun sfant in infrastructura (caz in care poate mai misca ceva in tara asta)?.Nu e cazul sa-i jignim considerand ca avem vreo sans.Intrebarea serioasa e cat mai rezistam si Doamne fereste sa nu ajungem ca Grecia IN STRADA!

horatyu
07-05-10, 00:40
nu inteleg de ce mai ia salar boc-breloc ..!!!!

daca nu are curaj sa apara in fata romanilor sa anunte asemenea aberatii

apare basescu la televizor ca sa para mai impozant ca pe piticul nesimtit nu il mai crede nimeni

daca romanii ii mai lasa pe astia in functie isi merita soarta

cum spunea un coleg mai jos :

Rusine domnule patriciu ...se vede pixelul albastru

hai romani dormiti ca somnul natiunii naste monstrii

asta e, nu meritam altceva

JBTC
07-05-10, 09:04
Da curios ca niciun PDL-ist tomnatic nu mai e tare in gura...Ca in toamna aveau argumente cat cuprinde,vb aia,nu ne tine lustratia de foame??..eu zic ca da,ne e bine,suntem anti-comunisti,anti-moguli,anti-oricine nu e portocaliu DAR avem caracter,pana la capat cu marinarul.Si pot intelege pana si asta dar cand mai vezi pe cate unu care inca mai crede in povesti cu "zane si marinari" mi se face greata!
Despre ce vb?..despre competenta portocalie? Sa fim seriosi,va mai amintiti miliardele luate de la FMI,UE si Banca Mondiala?..Unde sunt?..simplu,in afisele electorale (indirect prin licitatii) in acoperirea deficitului si mai ales parte din ei in Bancile Comerciale. Ca de aia nicio banca nu da bani pe credite,au un client gras si prost,Statul Roman.A vazut cineva vreun sfant in infrastructura (caz in care poate mai misca ceva in tara asta)?.Nu e cazul sa-i jignim considerand ca avem vreo sans.Intrebarea serioasa e cat mai rezistam si Doamne fereste sa nu ajungem ca Grecia IN STRADA!

pai in fata a ceea ce devine tot mai evident (romania este in faliment! au apelat la aceasta masura pt ca cdalalta nu aducea lichiditati imediat ci in cateva luni so... e groasa rau!) nu o mai pot da de gard... vad si ei realitatea si aleg tacerea. nu e rusions sa gresesti (si eu am gresit in 2004 cand am pus stampila pe marinar) dar e de neacceptat sa persisti in greseala...

zmeura
07-05-10, 09:22
Si ca sa incheiem cu "pixelul albastru":

....pentru a ne putea incadra intr-un deficit bugetar de 6,7 - 6,8% din PIB....
Deci reducerile astea ne ajuta sa atingem acel deficit,nu ne duce catre un deficit mic nici pe departe.Daca voi credeti ca pana in tomana-iarna acest deficit nu va fi din nou depasit inseamna ca vedeti doar portocale in fata.Cum era?Boc 100% o da de gard cu economia,asa cum a facut si pana acum.Masurile de mai sus nu sunt pentru relansare economica,sunt doar reduceri de cheltuieli.Economia nu va creste deloc cu acele masuri,din contra va scadea asa cum am scris noi mai sus.
Parerea mea: faceti-va planurile de viitor cu gandul la TVA 24% si/sau impozit de 20% pe salarii.

---------- Post added at 08:22 ---------- Previous post was at 08:17 ----------

Aaaaaa,nu cred:

Şeitan, ministrul Muncii, nu avea habar de reducerea pensiilor inainte de anunţul preşedintelui: “Rămane să ne lămurim maine ce a vrut să spună preşedintele”
Hai mo!A luat Basescu aceste hotarari de unul singur,fara sa discute cu guvernul?Eu am vazut un pixel albastru cand au transmis astia in direct.Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu!
Eu zic ca Basescu nu e aproape dictator,nici pe departe.

zozo1
07-05-10, 09:23
@JBTC: de unde stii ca Romania este in faliment? Te-ai uitat in buget? In datele de la INS? Sau doar ai auzit asta pe Antene?

Scaderea salariilor la bugetari si a pensiilor este una dintre alternative... mediul privat s-a restructurat la sange doar bugetarii inca mai fac greve sa ceara al 13-lea salariu & stuff. La ei chiar nu exista stresul zilei de maine... eu daca nu-mi convine salariul imi schimb serviciul, ei fac o greva...

zmeura
07-05-10, 09:28
Mai citeste odata ce am scris eu mai sus legat de deficitul bugetar si gandeste-te cam ce deficit era fara reducerile astea.Stiu ca e un pixel albastru acolo,dar totusi.:)
E ce a declarat primul ministru.Sau e ministru muncii?Ba nu,e presedinte.Parca.

zozo1
07-05-10, 09:35
Si tot apropos de bugetari: poate sa-mi explice si mie cineva de ce daca vreau sa platesc impozitele la administratia financiara stau la 3 cozi?
1) decizia de impunere
2) coada unde iti da o foaie cu care mergi la csierie
3) casierie.

Daca vreau sa platesc factura la Vodafone stau la o coada(sau deschid internet banking-ul).

Asta este diferenta intre privat si buget.

zmeura
07-05-10, 10:11
Corect,asta o stiam si noi.Poate ii trimiti lui Boc o scrisoare sa rezolve si asta pe langa muuulte altele.Nu ne intreba pe noi ca nu suntem la butoane,intreaba-i pe cei pe care i-ai votat si ei se ocupa de numirea tuturor din familiile lor pe posturi grase ca sa te trateze pe tine cu sictir cand iti platesti umil darile.
Sa traiti bine!

zozo1
07-05-10, 10:58
Hai sa fim corecti si sa nu uitam de cumnatul lui Geoana, soacra lui Geoana, nepoata Noricai, Daniela Motreanu (sotia deputatului si trezorierului PNL Dan Motreanu), Iuliana Scutaru (sotia deputatului PNL George Scutaru), Laura Atanasiu (sotia vicepresedintelui PNL Teodor Atanasiu) si Elena Chitoiu (sotia cenzorului PNL Daniel Chitoiu, presedinte al Fiscului), toti angajati in aparatul de stat.

Sincer, sunt toti o apa si un pamant... deci sa zici doar de unii nu reflecta obiectivitatea.

Normal ca nu pot sa uiti de EBA, Sida & toata gasca... dar nu poti sa zici doar de unii.

zmeura
07-05-10, 11:27
De care unii frate?Despre cine vrei sa vorbesc,despre Simona Senzual?Ce,ea e la putere si ma minte de ani de zile ca pe noi nu ne va afecta criza,ca vor mari pensiile si salariile,ca am scapat de criza economica si alte baliverne turnate incontinuu?Stiu ca in 20 de ani prtidele nu au facut ce trebuia,dar azi suntem in criza economica si cei care sunt ACUM la putere nu au facut nimic si nici nu vor face pentru ca sunt incompetenti.
Apropo,care e treaba cu "antenele"?Aia sunt de vina,iar?Macar aia nu au mintit,din contra,au spus adevarul.Eu nu am dat vina pe OTV sau Taraf,eu dau vina pe oamenii care au mers ca oile la vot si ne-au pus niste capuse pe cap,cele mai groaznice capuse din ultimii 20 ani.
Ce vrei sa iti spun,ca era mai bine cu orice alt partid sau presedinte?Pai mai rau nu se putea,asa ca era mai bine si cu o maimuta in locul lui Boc,de exemplu.Si nu e gluma,macar maimuta nu mintea 1 an si jumatate incontinuu.
Voi inca ii dati inainte cu Geoana,Iliescu,comunistii,rusii,mineriada,etc.Mai campania electorala s-a terminat,au castigat portocalii acum 5 luni si au totul la picioare de 1 an si jumatate,la treaba ca se darama tara!

zozo1
07-05-10, 11:32
De vreme ce spui ca antenele sunt singurele care spun adevarul mai bine nu mai prelungesc polemica.

horatyu
07-05-10, 11:57
zozo1 tu nu vrei sa vezi in ce tara traim? cum isi permite presedintele sa anunte aceste masuri? nu el primul ministru , dar isi permite pentru ca el conduce guvernu boc e pus doar ca afis acolo si atunci scoate pe gura asemenea aberatii ;problema nu e in salarii si pensii pentru ca adunate dau 9 % din PIB ,deci nu salarile rezolva problema , problema mare si risipa se face in alta parte , dar cum sa sacrifice clientela politica ....doar ei au luptat sa ajunga la putere portocalii , nu spun ca psd-ul facea din rahat bici , dar astia parca sunt nebuni ...este criza si ei isi aloca tot felul de fonduri aiurea unde nu e nevoie pt relansarea economiei , masurile astea sunt doar asa ca sa mai luam niste bani de la FNI , dar mai bine nu mai luam nici un ban mergem in prapastie , ii dam la o parte pe popey si ai lui si incepem sa construim pe bune Romania , ca daca nu ajungem de doua ori fata de ce e in Grecia nu stiu sa guverneze pe scurtsa ne lase , sa lase pe altii la putere

zozo1
07-05-10, 12:05
horatyu, esti in eroare... salariile si pensiile insumate depasesc 62% din bugetul de stat(nu stiu exact cat reprezinta din PIB, dar mult mai mult decat 9%).

Pesedintele in conformitate cu constitutia Romaniei are rol de mediator(in cazul asta participa la discutiile intre guvern si FMI) si ca atare poate sa dea populatiei informatii despre cursul discutiilor.

Si vezi ca banii nu ii luam de la FNI... ii luam o parte de la FMI si o parte de la CE. Si nu uita ca artizanul FNI in campanie era in tabara antibase.

proteus
07-05-10, 12:26
Zozo, bugetari nu inseamna doar cativa functionari care freaca menta degeaba. Bugetari sunt si medicii, profesorii, politistii, pompierii etc. Si asa erau domeniile astea - sanatate, educatie, siguranta publica etc. - la pamant, acum o sa la "rezolve" definitiv.

Cat despre pensionari, ei chiar nu au nici o vina. Ei nu primesc bani pe ochi frumosi. Au contribuit o viata intreaga la fondul de pensii - era obligatoriu, nu putea oricum alege sa nu platesti sau sa platesti in alta parte decat la fondul de stat. Iar acum raman si cu banii luati, si muritori de foame. Doar pentru ca sunt batrani si nu pot face la fel de mult scandal ca noi, astia tineri, nu inseamna ca e corect sa furam de la ei ca sa rezolvam problemele create tot de generatia noastra.

zozo1
07-05-10, 12:59
Bugetari sunt si medicii, profesorii, politistii, pompierii

Medicii carora trebuie sa le dau spaga sunt bugetari? Incredbil.

Profesorii care bat copiii in clasa sau care ii cheama pe parintii copiilor la munci agricole in propria gradina sunt bugetari? Nu stiam.

Politistii care nu l-au gasit pe cel care mi-a spart masina(desi aveau amprentele) sau cei care iau spaga ca sa nu trimita dosarele mai departe sunt bugetari?

Pentru pompieri si pensionari am tot respectul... dar economia bugetara trebuie facuta.

In alta ordine de idei si eu si toti cei de mai sus avem aceeasi scoala, diferenta este ca mie cand nu-mi mai convine jobul imi dau demisia. Sunt curios cati bugetari o sa-si dea demisia dupa afrontul asta.

staric
07-05-10, 13:33
ai mai uitat sa spui::)

De tinichigii si mecanici avem nevoie. Noi facem filosofi, si aia neintegrabili in campul muncii

BRAVO BASE !!!

Einstein
07-05-10, 13:42
Adversarilor lui Base:

Nu vi se pare normal ca presedintele sa se implice in problemele actuale?
Pentru voi e normal ca un bugetar cu o diploma luata pe spaga sa ia de 5 ori mai mult salariu decat un angajat la privat cu aceeasi diploma luata pe bune?
Vi se pare normal ca un pensionar nomenclaturis pe timpul impuscatului sa ia pensie de 3 ori salariul unui muncitor "la saiba" astazi?
Eu as vrea sa nu mai vad salarii la bugetari mai mari de 3.000 de lei si pensii mai mari de 2.000 lei. Ca privat platesc impozite la stat si nu imi convine ca atunci cand am nevoie de stat in rezolvarea unei probleme creata de stat, sa fiu plimbat de 10 bugetari de la un birou la altul numai ca ei trebuie sa isi ia un salariu cand problema o poate rezolva numai unul dintre ei!
Am aflat la cine se referea Isarescu ieri, cand acuza guvernul de minciuna: era vorba de liberali care in 2007-2008 au umflat cifrele ca sa aiba ce cheltui in campania electorala!
In loc sa vina cu solutii concrete de scoatere a tarii din criza, psd-istii si liberalii vor alegeri? De ce sa ii alegem? Au distrus tara asta in 15 ani. Nimeni nu ne mai baga in seama, iar cei interesati vor sa ne vand ce nu cumpara altii! Suntem doar piata de desfacere....
Ar fi multe de spus, dar nu are ros sa mai ne batem capul. Vom vedea cat de buna si daca se va pune in practica solutia anuntata ieri!
S-auzim de bine!

staric
07-05-10, 13:43
...
In alta ordine de idei si eu si toti cei de mai sus avem aceeasi scoala, diferenta este ca mie cand nu-mi mai convine jobul imi dau demisia. Sunt curios cati bugetari o sa-si dea demisia dupa afrontul asta.

... ei nu-si dau demisia ... ei pleaca:

"Peste 1.000 de medici au plecat să lucreze in străinătate, se arată intr-un raport al Colegiului Medicilor din Romania. Clujul, cu 88 de medici plecaţi, se află pe locul al patrulea in top, după Bucureşti (494), Iaşi (256) şi Timiş (131). Franţa, Germania şi Marea Britanie sunt ţările de destinaţie favorite ale medicilor romani. "

...si asta e doar un exemplu ...

franta
07-05-10, 13:46
Nu mai am ce sa zic dupa ce am citit parerea lui zozo,probabil isi ia toate informatiile de lab1 tv.
Un student care a terminat istoria intra in invatamant cu un salar de 10 milioane si mai face naveta intr-o comuna si acum ii mai scade salaru cu 25 la suta cum se va descurca, nu isi poate skimba domeniu de activitatea asa usor doar daca se duce tonetar , angajat la sala de jocuri sau capsunar

Eu ma intreb ce o sa se intample cu cei care au rate la banci cum vor putea plati aceste rate , probabil li se vor lua casele , bancile vor pierde likiditati si cu siguranta alte credite nu se vor mai da . Asa se face economia sa functioneze?

staric
07-05-10, 13:47
...
Politistii care nu l-au gasit pe cel care mi-a spart masina(desi aveau amprentele) sau cei care iau spaga ca sa nu trimita dosarele mai departe sunt bugetari?

... si acuma dupa ce le scad salariile cu 25% sa vezi ce rapid o sa se miste...

BRAVO BASE !!! ( nu e o gluma) ... ai buni sustinatori...si f**ti, si cu banii luati ... dar cu portretul tau in frunte ...

zozo1
07-05-10, 13:50
Oare din astia 1000 sunt si din cei care au dat spaga ca sa ocupe un post?

Oare sunt printre ei si asistentele de la spitalul de copii care au ars un copil cu subtante de dezinfectare? Sunt printre ei si doctori de la sptitalul CF care au imbolnavit nu stiu cate pacinete pentru ca nu au dezinfectat aparatura folosita?

franta
07-05-10, 13:55
si cu ce era sa dezinfecteze daca nu au dezinfectant

staric
07-05-10, 13:58
@zozo1

...ai dreptate ... la zid cu ei !!!!

“Fără mine, ţara aceasta ar fi distrusă…pentru că nu ştiţi să recunoaşteţi imediat inamicul” *

...crezi ca asta a spus Basescu? te inseli amarnic sunt cuvintele lu'tatuca STALIN despre medici !!! dar gandirea e aceiasi ...

* “Situaţia in MGB şi sabotajul din randul muncitorilor medicali”. 4 decembrie 1952

zozo1
07-05-10, 14:01
@staric: ai dreptate... daca ne fu.ea Nastase sau Tariceanu parca era mai bine, ca sunt mai aratosi.

@franta: de unde sti ca nu era dezinfectant? eu stiam ca doar a fost neglijenta in serviciu.

Tare asta cu "lab1 tv". E mai simplu sa te iei de nume decat sa observi ca antenele te manipuleaza. By the way pana sa se inchida BBC Romania de acolo ma informam... dar ce stiau aia... niste amatori, nu se compara cu antenele.

staric
07-05-10, 14:10
off ... greaua mostenire ... trezitiva!!! sunteti in 2010 !!!

zozo1
07-05-10, 14:10
@franta: ce face un profesor de istorie cu 1000 de RON?

Cristian Tabara a terminat teologia si este realizator TV.
CTP a terminat informatica si este jurnalist.
Multi absolventi de ASE sunt importanti oameni de afaceri.

Ce fraieri... nu cred ca au stiut ca au optiunile tale: tonetar , angajat la sala de jocuri sau capsunar.

Plus ca nu au stiut ca e o rusine sa iti schimbi meseria. Si "fraierii" astia cred ca mai pun si pasiune in ceea ce fac... eu zic ca astia ar trebui impuscati.

me1960
07-05-10, 14:14
Analiza realista ... ? sau ....

'' Lenea, criza si populismul stangist '' ......

continuarea

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7226481-lenea-criza-populismul-stangist.htm

zozo1
07-05-10, 14:22
@franta: nu isi poate skimba domeniu de activitatea asa usor

Un absolvent de istorie ar scrie "schimba", nu "skimba", daca a fost pe la scoala.

Eu sunt absolvent de informatica, si ma gandesc acum daca ar trebui sa cer un spor: sistemele de operare studiate nu se mai folosesc azi, bazele de date studiate nu mai exista, limbajul de programare de pe care imi castig painea nu l-am invatat in scoala.

In prostia mea am pus mana si am citit tot ce se putea pe masura ce aparea cate o carte fara sa imi dau seama ca imi "skimb" meseria.

staric
07-05-10, 14:23
...
Plus ca nu au stiut ca e o rusine sa iti schimbi meseria...

OOOO...da...si eu asi vrea sa-mi schimb meseria ... de exemplu din sofer in consilier consilier personal la Cancelaria Guvernului ... :)

zozo1
07-05-10, 14:25
@staric, sunt 100% convins ca tu ai prins ironia.

proteus
07-05-10, 15:39
Nu vi se pare normal ca presedintele sa se implice in problemele actuale?

Sa se implice, daca:
1. Stie ce face.
2. Respecta constitutia, inclusiv principiul separarii puterilor in stat.

Din pacate, din punctul meu de vedere, Basescu nu indeplineste aceste criterii. Nu se pricepe la economie si finante - vezi gafele gen "exista bani pentru marirea cu 50% a salariilor profesorilor", "Romania nu va fi afectata de criza", "Romania nu are nevoie de imprumut de la FMI" etc. Iar la punctul 2, ce sa mai zic...

e normal ca un bugetar cu o diploma luata pe spaga sa ia de 5 ori mai mult salariu decat un angajat la privat cu aceeasi diploma luata pe bune? Vi se pare normal ca un pensionar nomenclaturis pe timpul impuscatului sa ia pensie de 3 ori salariul unui muncitor "la saiba" astazi?

Nu, nu e normal. Dar tocmai aceste probleme NU vor fi rezolvate de masurile anuntate de Basescu. Intre un pensionar "normal" cu 7-8 mil. pensie si unul nomenclaturist cu 20 mil. pensie, cine crezi ca o va duce mai rau cand vor scade pensiile cu 15%? Care din cei doi nu isi va mai permite medicamentele? Si sunt convins ca multe dintre "pensiile nesimtite" vor avea in continuare regim special si vor fi scutite de reduceri, caz in care pensiile celorlalti vor trebui reduse cu mai mult de 15%.

Ca privat platesc impozite la stat si nu imi convine ca atunci cand am nevoie de stat in rezolvarea unei probleme creata de stat, sa fiu plimbat de 10 bugetari de la un birou la altul numai ca ei trebuie sa isi ia un salariu

Ai dreptate. Dar astfel de situatii trebuie rezolvate structural si punctual, nu prin reduceri de buget generice, fara tinta. Cand se va ajunge la concedieri gen "sa plece 20% din functionari", cine va pleca: functionarul care chiar face treaba (raritate) sau ala care te plimba pe drumuri, dar are pile bune, ca stie cum merge sistemul?

In loc sa vina cu solutii concrete de scoatere a tarii din criza, psd-istii si liberalii vor alegeri? De ce sa ii alegem? Au distrus tara asta in 15 ani.

De aici incepe alegerea personala. Si, din pacate, de ani de zile suntem in situatia ingrata de a incerca sa alegem raul cel mai mic. De exemplu, sa alegem intre un viol in grup rapid si energic sau o tortura chinezeasca lunga si sustinuta.

zozo1
07-05-10, 15:45
@proteus
Din pacate pentru noi in mare masura ai dreptate.

Un singur amendament:

Dar astfel de situatii trebuie rezolvate structural si punctual, nu prin reduceri de buget generice, fara tinta. Cand se va ajunge la concedieri gen "sa plece 20% din functionari", cine va pleca: functionarul care chiar face treaba (raritate) sau ala care te plimba pe drumuri, dar are pile bune, ca stie cum merge sistemul?Oamenii astia au avut tot timpul sa se restructureze punctual, doar ca sindicatele i-au manevrat intr-o directie defavorabila lor. Si astfel, cred ca deja devine favorabila o restructurare cu 20% in masa daca singuri nu se pot restructura... si sincer imi pare rau pentru ca ai dreptate, vor zbura cei care pun osu'

Iar la primul punct "Respecta constitutia, inclusiv principiul separarii puterilor in stat", curtea constitutionala care este singura in masura sa se pronunte nu a zis niciodata ca nu le respecta.

franta
07-05-10, 15:46
Nu eu eram absolventu de istorie despre care am vb , eu am terminat electrotehnica, si stiu cum se scrie ''schimba'' corect din punct de vedere gramatical.
Nu toata lumea are posibilitatea de a pleca din tara sa afaca aceiasi meserie pt care s-a pregatit (pt ca in tara ca inginer la angajare la Eon platesc 9 milioane ) , nu cred ca un profesor de istorie poate preda istorie in alata tara.
Eu sant de parere ca daca te-ai pregatit cu o facultate pt o cariera e bine sa incerci sa lucrezi in acel domeniu, dar cand statu roman iti scade salariu prin legea unica de salarizare si dupa care mai scade 25 la suta intradevar iti cauti altceva de facut.
si de aia ajung unii tampiti profesori, care bat copii prin scoli , pt ca cei buni si au cauatat altceva de facut, si asta e vina statului
Da tu ai dreptate , e bine asa cum e in Romania,.
Sa traiasca SuperBase

ZOZO1 mai am o intrbare: care e genul de muzica preferat?

zozo1
07-05-10, 16:09
@franta sunt totusi si ingineri care au salarii de invidiat. Ce te deosebeste de ei?

Ca programator poti sa castigi intre 500 si 2500 EUR pe luna(in Romania), diferenta o face pasiunea, cunostintele, experienta, implicarea, abilitatile de negociere.

Daca te crezi prea valoros pentru un salariu de 9 milioane stai acasa si peste un an o sa-ti faca angajatorii propuneri de 8.

costin1980
07-05-10, 17:28
Mai baieti portocalii..mai fratilor,da sunteti senzationali.:P
Chiar nu pot sa nu zambesc la ce spun Basistii;mai baieti,voi pe unde a-ti umblat in ultimii 6 ani?..ca vad ca descoperiti problemele tarii deodata ca Baselu in campanie...ma uimesc citind cum Zozo manipuleaza discutia ducando intr-o alta zona,cum ca bugetarii (mama lor cand te gandesti ca tot unii dintre ei ne-a dat certificate de nastere la copii si ne-a oficiat la starea civila) sunt problema societatii,ca dau spaga sa intre pe functii,ca sunt niste incompetenti..da ma repet; ALO,IN ULTIMII 6 ANI a fost cineva la guvernarea Basescu??.Domne,eu zic sa ii dam afara pe toti,sa marim leafa ministrilor,sa ii dam lu` madam Udrea sansa sa faca ce contracte vrea ea pe sute de milioane,miliarde de euro (apropo,contractele semnate de ea intra automat la secretizare),eu zic sa ii mai dam inca 40% lui Baselu sa isi puna panselute in curtea Cotroceniului,astia care am votat impotriva sa-l recunoastem pe "rege" drept propovaduitorul bunastarii,sa ne cerem iertare ca suntem neascultatori.Va amintiti cine in 2008 dorea marirea pensiilor cu 40%???..da vb aceeia tot acelasi ins spunea "daca exista vointa se poate,asa ca aprob marirea pensiilor"..
Nu va suparati dar faptul ca inca comentati,aveti tupeu,in noiembrie "iesisem" din criza,acum suntem in faliment,in noiembrie il pupati pe conducatorul iubit iar acum ii tineti trena si cand tara asta e la apa.
Eu va spun cu regret,un conducator mai prost,o calamitate mai puternica si un regim mai hidos ca asta nu a avut tara asta nici in vremea lui Ceausescu.
In concluzie,vb unei PDL-iste "remarcante" ciocu mic,pdl-ii sa puna osul la treaba,lasati analizele ca astea le stiti de 6 ani de guvernare,acum fapte si lasati gargara,roata s-a inventat de mult,numai voi inca va mai minunati de ea.

---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:20 ----------

Aaa,sa nu uit,teme pentru pdl-i,va garantez ca pana in 24 octombrie avem TVA de 22% (minim) si Cota Unica de minim 18%..asta ca sa aveti timp sa reflectati la a doua bomba nucleara marca Basescu...Traiasca pixelul si chinuri crunte mogulilor!!! :P

zmeura
07-05-10, 19:28
Aceleasi discutii despre moguli,comunisti si altele.Nu privim problema direct,ne afundam in discutii aiurea despre cum a batut o profesoara un copil,de parca toti profesorii fac asa si acum ar trebui sa desfintam scolile.La fel cu doctorii spagari,hai sa inchidem naibii spitalele ca nu se mai poate,astia ne mananca banii de la buget si nu le mai ramane nimic de furat la gasca portocalie.
In campania electorala intrebam:

Tot nu stiu cine conduce tara asta,ce va fi anul viitor,cat va fi TVA (pentru ca seful papagalului de la guvern spunea ca va creste),cati oameni de la bugetari vor fi dati afara,cat va creste sau scade euro,cata datorie externa avem,cata datorie avem de platit anul viitor,cat ne vom mai imprumuta anul viitor,cand se vor lua masuri anti criza,etc.

http://sateliti.info/showpost.php?p=106557&postcount=230
Mi se raspundea cu Patriciu,Voiculescu,etc.

Cred ca pana la urma ar fi bine sa iasa iar Basescu,sa aiba timp toti oamenii sa se lamureasca in legatura cu el.In urmatorii 2 ani va fi foarte greu in tara asta,ne-au bagat astia in datorii pana in gat si nu au de gand sa faca nimic pentru economie.....
Cred ca tara asta trebuie sa dea bine cu fundul de pamant ca sa se trezeasca,poate asa se vor curata si partidele celelalte.Am mai spus: o sa ajungem in situatia in care oamenii o sa le sparga capul celor de la putere,poate asa nu se vor mai inghesui sa guverneze fara sa mai faca si treaba.

http://sateliti.info/showpost.php?p=107040&postcount=302
Neeea,cica eram nebun ca ma uit la moguli si aia debiteaza scenarii apocaliptice.De parca eu nu am minte sa gandesc cu capul meu.
La fel e si acum,orice intrebi ei iti povestesc despre comunisti,mineriade,moguli,Decebal si Traian,Adam si Eva (bai,aia a furat un mar,deci din cauza ei suntem acum in criza economica,nu pentru ca Boc e total paralel si habar nu are ce cauta acolo) cand noi murim de foame acum.Hai sa ne ocupam de legea educatiei sa mutam clasa a noua la gimnazial,nu avem bani pentru asa ceva,dar ce conteaza?Ba mai bine sa vorbim despre modificarea Constitutiei,lasa-i naibii pe astia cu criza lor.Ce criza?Noi nu ne luptam cu criza,noi doar furam.

PS:Ma bucur ca nu au umblat la TVA.Inca.Nu cred ca sunt in stare sa reduca cheltuielile bugetare,sunt incapabili.

---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 16:57 ----------

Nu ati reusit sa ascultati de adevaratele valori ale acestei tari:
http://www.youtube.com/watch?v=BJU-WwcBiOA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=o5xKY3VCczM&feature=related
Intotdeauna romanii stau gura-casca la circari,hahaitori,smecheri si nesimititi,acestia sunt idolii,reperele si valorile la care se reporteaza ei.Trist.

horatyu
07-05-10, 20:07
Oare din astia 1000 sunt si din cei care au dat spaga ca sa ocupe un post?

Oare sunt printre ei si asistentele de la spitalul de copii care au ars un copil cu subtante de dezinfectare? Sunt printre ei si doctori de la sptitalul CF care au imbolnavit nu stiu cate pacinete pentru ca nu au dezinfectat aparatura folosita?

mergi omule in alta tara

si tu si base al tau aveti ce aveti cu profesorii
dupa tine ne descurcam si cu google
la ce ne mai trebuie profesori
sa-i nimicim de mici sa nu se mai inmulteasca

tu crezi ca medicii iau spaga de placere ?

vor sa aibe un confort

de ce base al tau (ca probabil l-ai votat cu 2 maini ) nu ii face doctorului un salariu de presedinte de banca? pentru ca merita cu adevarat un medic care face ce stie sa nu mai sufere omul

acum vad ca si base si ai lui lucreaza la asta ( vladescu zicea odata ca pensionarii cu pensie mica o trebuie sa paraseasca sistemul=sa moara) adica le da cat mai putini bani ca sa mearga in alta lume ca asta e tot mai nasoala

daca tot esti asa de pro base explica un pic incapatanarea lui de al pune pe boc-breloc a 4-a oara in capul guvernului !!!

este rau intentionat , nu vrea binele Romaniei , daca tinea la romanii care l-au votat le punea prim ministru un specialist in economie care poate nu face erorile piticului nesimtit

probabil aversitatile tale vin strafundurile gandirii

lasa-ne frate cu astfel de gandire simplista

priveste in profunzime

explica putin la ce ajuta scaderea salariului?

ca nu o sa mai fie consum atat si atunci nici bani la bugetul de stat nu mai vin , deci e beton o astfel de masura

eu zic ca daca iesim din criza cu astfel de masura atunci sa nu mai dea deloc bani 6 luni ca sa iesim din criza :lol:

---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 18:54 ----------

probabil tu faci parte din elevii de azi :

http://i278.photobucket.com/albums/kk114/horatyu/offtopicuri/28479_108498412526806_1000009994342.jpg

zozo1
07-05-10, 20:17
@horatyu, pentru un moderator esti foarte infierbantat.

Daca nu te mai ajuta argumentele ma trimiti in alta tara? Vezi ca lumea discuta, dezbate... tu esti singurul cu pleaca in alta tara...

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Apropos, daca plec la bugetari cine le mai plateste salariul?

Si apropos de note, ce te face sa crezi ca fac parte dintre acei elevi?

horatyu
07-05-10, 20:37
ziceam asta ca foarte multi din afara l-au votat pe base , dar de intors nu se intorc :band:

si ziceam sa nu te simti frustrat :cheers:

tu nu vrei sa vezi padurea( rahatul in care ne aflam) din cauza copacilor( lumea lui base si acoliti lor care consuma bugetul statului cu tot felul de afaceri , dar sacrificati sunt pensionarii , profesorii , doctorii si nu in ultimul rand somerii si copii cu alocatile lor cu tot )

daca erai atent la ce am spus eu la inceputul acestui thread vedeai ca sunt mult mai drastic ...

eu chiar vreau sa dispara astfel de personaje din functile importante din tara asta si o lege a lustratiei este si in ziua de azi necesara

ca atunci base si boc nu mai erau in functii

staric
07-05-10, 20:42
Lumineaza-ma te rog si pe mine .. .cum platesti tu salariul la bugetari?

zozo1
07-05-10, 20:43
@horatyu, imi pare rau ca te simti in rahat. Eu sunt ok. :)

doktorofsat
07-05-10, 21:32
Nu inteleg de ce va mirati de incompetenta celor de la carma tarii!!!

Chiar credeti ca base si gasca s-a conduc tara?Ei o "conduc" doar la suprafata , lasati sa-si faca plinul de catre grupul bilderber.Evident cine imparte, parte-s face .Romania e condusa de afara de grupurile de interese care au facut din Romania o piata de desfacere(cum foarte bine a formulat Einstein) pt produsele lor de cea mai prosta calitate.Acestia evident se aliaza pe plan local cu oameni sililari lor, caci cine se aseamana se aduna!Normal ca ne dau cu placere imprumuturile caci tot la ei se intorc banii cu dobanda pe deasupra si astfel pot da de lucru la oamenii lor si isi pot vinde jegurile!Despre asta e vorba in linii mari , restul e poveste.Cine s-a opus acestor mecanisme a avut de suferit, vezi polonejii

Horatyu daca trimiti userii in alte tari, macar trimitei in afara uniunii europene si a sua.Formarea unui stat supranational cum vre a fi uniunea nu este deloc in favoarea omului de rand ci a elitei care conduce din umbra.
Apropo, e mai , sunt curios unde se intalnesc iara, anu trecut au fost la Atena.Sa va ganditi un pic oare de ce...

zmeura
07-05-10, 21:34
Momentan.Asteapta toamna cand ne vor creste si TVA-ul.:)

JBTC
07-05-10, 21:51
@JBTC: de unde stii ca Romania este in faliment? Te-ai uitat in buget? In datele de la INS? Sau doar ai auzit asta pe Antene?

Scaderea salariilor la bugetari si a pensiilor este una dintre alternative... mediul privat s-a restructurat la sange doar bugetarii inca mai fac greve sa ceara al 13-lea salariu & stuff. La ei chiar nu exista stresul zilei de maine... eu daca nu-mi convine salariul imi schimb serviciul, ei fac o greva...

prietene, du-gte si te controleaza! esti stupid! n-am ce dialog sa port cu tine pt ca n-ai pic de logica in gandire! de unde stiu? ce te freaca? uite de acolo de unde stiam la inceputul lui 2009 cum se va termina 2009... si-am avut dreptate... dar daca ai avea un neuron treaz ai putea trage chiar tu o concluzie logica! in rest: hai Ng NG NG!

pt sinpla ta informare: scaderea salariilor (indiferent din ce sector) duce la comprimarea consumului. pe cale de consecinta firmele reduc productia, profiturile sunt mai mici, angajatii din privat mai pleaca p-acasa, incasarile la buget mai mici, etc... si uite asa a lovit, de fapt, in cei ce mai munceau in tara asta... de ce nu zice dl president nimic de achizitiile facute prin firmele portocalii? intreb si eu asa... cum e cu eRomania (uite 500 mil diferenta la pensii)? ia raspunde mataluta. sau nu mai vezi din cauza faptului ca nu-ti poti scoate capul dintre bucile marinarului?

Atentie la limbaj ... doar schimb de idei !!!

zozo1
07-05-10, 21:51
Baieti, sunt diferente de opinii... probabil nicunul dintre noi nu va renunta la parerea lui asa ca mai bine o lasam moarta cu politica.

Sincer eu ma simt bine pe forumul asta si nu vreau sa ma cert cu nimeni din cauza politicii... asa ca scuze daca am fost prea dur in idei.

Anyway, este o vorba: vin ai nostrii, pleaca ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii.

JBTC
07-05-10, 22:03
Anyway, este o vorba: vin ai nostrii, pleaca ai nostrii, noi ramanem tot ca prostii.

bravos! intru totul de acord!
vezi ca poti fi si logic? ai grait un mare adevar!

zozo1
07-05-10, 22:05
Acum ideea e asa... eu va consider pe voi manipulati. Voi ma considerati pe mine manipulat (sau stupid si alte adjective).

Putem sa o lungim la infinit dar nu ajungem nicaieri.

staric
07-05-10, 22:17
si totusi e o lupta ... o lupta de idei ... si nu o manipulare

... si eu mai cred, ca se poate sa se discute politica fara a cobori la un nivel suburban

zmeura
07-05-10, 23:05
Eu nu cred ca e nimeni manipulat,doar aveti capul pe umeri.Depinde din ce punct de vedere privesti si ce valori morale ai.Atat.

horatyu
07-05-10, 23:55

exact ce spuneam
nu vrei sa fi fair play , deci esti orb la realitatea in care traim , la fel erau si comunisti pe vremea lui nea nicu ( afara frig , in casa frig , deschid fereastra si mai frig si incep sa strig : Iti multumesc partid iubit ca ne-ai calit ), adica e totul roz , nu ducem lipsa de nimic , eu zic sa il mai alegi de vreo 3-4 ori pe popey ca tie iti merge bine

tu nu intelegi ca astia nu au facut nimic pt economie( a ba da...taxa forfetara care au dus la faliment pe multi -in franta cand a inceput criza s-a scos taxa forfetara , la noi cand a inceput criza s-a introdus, deci astia nici macar sa copieze pe altii nu pot si tu spui ca eu as fi incuiat si nu vad realitatea), majoritatea tarilor occidentale au iesit din criza pentru ca au "pompat" bani in economie , adica au avut masuri de intrajutorare a firmelor si astfel au reusit sa treaca de criza, la noi de acuma incepe criza pentru ca nu o sa ne revenim nici peste 10 ani dupa guvernarea mult "luminata"(laudata) de tine .
Spune te rog o masura buna luata de guvernul asta... asa ca sa nu zici ca nu sunt obiectiv

doktorofsat
08-05-10, 00:35
staric mi-ai adus aminte de 1 banc

la un divort judecatoru cere partilor sa vorbeasca fara a cobori la un nivel suburban

J: Vorbiti decent va rog

Injuraturi, amenintari , limbaj de station

J:Vorbiti civilizat va rog

Sotia: Si daca nu stim a vorbi altcumva?

J: O sa ejaculez toata sala!

proteus
08-05-10, 02:22
Spune te rog o masura buna luata de guvernul asta..

Ei, sa nu exageram acum. Nu sunt perfecti, din greseala le-o mai fi scapat si vreo masura buna :)

zmeura
08-05-10, 10:09
Problema e ca economia scade.Reducerile astea se fac pentru a reduce deficitul bugetar,adica sa nu mai plateasca statul salarii din imprumuturi.Asta nu e o masura care sa aiba efect ACUM in economie.Deci cei de la privat nu vor simti ceva legat de aceste masuri (in bine).
Problema e ca daca economia continua sa scada in toamna cand vor trage iar linie si vor vedea ca 2+2=4 dar ei cheltuie 5 vor umbla si la taxe.
Economia va scadea oricum,nu numai pentru ca asta e tendinta ei si nimeni nu se preocupa de asta,ci pentru ca odata scazute salariile bugetare scade consumul,deci privatul v-a fi afectat pana la urma dar in mod negativ.Cheltuielile astea facute din imprumut ajungeau pana la urma in consum,deci si privatul beneficia din aceste cheltuieli.
Intrebarea mea era:v-a dat Boc si gasca lui vreodata senzatia ca e in stare sa ia niste masuri ca macar sa numai scada economia?Nu am pretentii nici macar la o revenire,doar sa nu mai scada.
Ei bine asta stiam si inainte de alegerile prezidentiale,daca cineva ar fi vrut sa vada putea sa vada foarte usor ca PDL-istii nu au facut nimic.Asta din cauza de incompetenta.
Masurile astea de reducere sunt "bune",bine ca macar de data asta au ascultat de specialisti si nu au marit taxele.Totusi masurile astea trebuie puse in aplicare si asa ajungem la acelasi guvern Boc care s-a mai laudat cu reduceri de personal,fiecare ministru in parte a venit cu un anumit numar,dar ..... ca de obicei,multa gargara si nimic concret.Previziunea mea e ca nu vor reusi sa puna in practica aceste reduceri,cel putin nu in totalitate si ne va lua dracu.La toamna pe langa cresterea TVA vor mai face si reduceri de personal la stat.Asta va insemna cu adevarat ingroparea economiei.

Acum imi vor raspunde unii ceva legat de Patriciu,Vantu sau Voiculescu.Sigur pentru portocalii nu conteaza ce am scris eu mai sus,important e sa luptam cu comunistii,mineriadele,soacra lui Geoana,nevasta lui Crin Antonescu,etc.Probabil asa in ochii lor Boc e mai competent si va face treaba.Ei bine nu,pentru ca nu a facut nimic si nici nu va face nimic.Indiferent de cat de securist e Voiculescu,de cat de jmecher a fost Patriciu si altele Boc ramane acelasi incompetent care ne-a bagat deja si ne va baga in rahat pana la gat.

PS:Am gresit cand am zis ca Boc nu a facut nimic,ba a facut dar exact ce nu trebuia.

dic_star79
08-05-10, 11:02
Daca vor intradevar sa faca niste reduceri sa inceapa cu ce au in ograda proprie, autoturismele de zeci de mii de euro, conv telefonice la fel, palatul parlamentului
si muulte altele....nu sa taie de la amarati de pensionari...

zmeura
08-05-10, 12:10
Inca una si va las:

Ce se intamplă in momentul de faţă, cu toate măsurile, dacă se vor aplica, se face rost de 2 miliarde de euro. La anul trebuie să plătim 6 miliarde la FMI. Ne speriem la maximum, in mod justificat. Cum vom face rost de 6 miliarde, asta este problema

Din păcate, nefăcandu-se acest lucru in 2009, aceleaşi ajustări costă astăzi de 2-3 ori mai mult, din cauza faptului că la nota de plată a ajustărilor se adaugă şi nota de plată a imprumutului luat tocmai pentru că nu le-a făcut la timp
Deci daca nu gandim si aplicam bine (mi-e frica cand ma gandesc ca asta trebuie sa faca guvernul Boc) ce avem de facut anul asta si la anul e vai de noi.Poate ar trebui pus un guvern cu adevarat competent macar acum in ceasul al 12-lea.

outcast
09-05-10, 20:08
@zmeura
am citit topicul cu atentie....si vazind asta:
http://www.realitatea.net/patriciu--in-elvetia--stau-18-miliarde-de-euro-proveniti-din-romania--vezi-video_712744.html

nu pot sa ma abtin sa nu postez....deci alternativa la basescu vrea si ce mai are statul roman de vindut plus o amnistie a tuturor care au jefuit romania din 1990 pina azi.frumos nu?
ce fac banii din om.......exact ca redbull..iti da aripi:)...nu?

in ziua care cei ca costache patriciu,voiculescu si nu ii mai insir aici pe toti, vor avea bratari inoxidabile si ani grei de ispasit atunci Romania va fi un stat demn ,european.
pina atunci jaful,saracia vor fi la putere....

ps. zmeura sa stii
cauza crizei economice de pe terra nu este basescu.si romania este pe terra.ca sa il parafrazez pe jiji fecali:ma-ntelegi nu?

in rest numa de bine tuturor!

doktorofsat
09-05-10, 20:10
vezi ca e 12 fara 5, houli sshit:lol:

neutrin
09-05-10, 22:17
Nu vă mai agitaţi. Romania are deja viitorul prestabilit. Uitaţi-vă la Endgame: Blueprint for global enslavement, Fahrenheit 9/11, Zeitgeist 1 şi 2 şi sunt sigur că doktorofsat vă mai poate recomanda şi alte surse de informare altele decit cele ce ni se servesc intr-un stream continuu de bullshit la TV.
Am făcut un experiment: de la ultimele alegeri nu am mai urmărit deloc politica. Acum cind nimeresc pe vreo ştire de la vreo televiziune autohtonă, imi dau seama ce mult se spune despre nimic important. Văd acum mult mai clar ceea ce e de văzut.

zmeura
09-05-10, 23:00
Nu ma mai intereseaza demult "lupta impotriva coruptiei" pentru ca ea nu a existat niciodata si nici nu o sa existe prea curand.Ne pierdem timpul cu liste legate de asa zisi mafioti,asta e treaba justitiei nu a lui Bassescu si a televiziunilor.
Eu am explicat clar mai sus ce ma doare: conducerea asta de acum a tarii care e total incompetenta.O sa ne ia dracu si noi o sa stam gura casa la poeziile cu "la tepe","lupta impotriva coruptiei",etc.

outcast
09-05-10, 23:07
pai ar trebui sa te intereseze...de aici pleaca TOTUL...poate sa vina presedinte cine vrei tu...NU se va schimba nimic..

in ziua in care judecatorii isi vor face treaba corect atunci se poate vorbi despre cum va fi in romania.....daca e competent sau nu guvernu..etc

zmeura
09-05-10, 23:23
Bine,eu unul nu o mai iau de la capat.Sapalati-va pe cap cu Basescu si Boc.
Sa traiti bine!:clap:

PS: Eu as vrea o lege ca sa va bage taxe si sa va reduca salarii numai voua care l-ati votat.:)

doktorofsat
09-05-10, 23:37
Marii creditori fac tot posibilul acum sa-si salveze uniunea.Au realizat ca leaganul civilizatiei europene poate sa echivaleze cu sicriul euro!

Oricum am zis azi ca e 12 fara 5 , pib-ul spaniei si portugaliei au scazut in mod serios si urmeaza si ei sa zguduie serios moneda euro

Macar in ultimele zile nemtii sefi la finante care sustineau ferm ca nu trebuie sa acorde fonduri grecilor au vazut ca ei sunt prea mici si mecanismele oculte lucreaza foarte bine si fara acordul lor.Sa nu uitati ca sunt multe banci grecesti in Romania deci grije mare unde va tineti banii,Romtelecomu e tot a lor si vor suge de aici banii sa-si acopere datoriile

Multi vorbesc vorbe de genul sa nu ajundjem la fel ca si grecii sau mai rau.Sa nu uitati ca in 1981 grecii au falsificat statisticile ca sa ajunga in uniune asa cum au facut si romanii.Tot ce se intampla acum la greci are ca urmare amanarea introducerii euro in Romania, Ungaria, Slovacia etc

Si in fond si la urma urmei de ce sa o adoptam?!Am face o greseala imensa cand uniunea are deja grave probleme .Asta depinde si de banca nationala si va au un link sa vedeti ca si ei sunt inevitabil ai membrii clubului de la Roma

http://www.clubofrome.ro/aboutus.html

acest club sta in spatele vaccinarilor criminale si a introducerii microcipurilor!In anii 70 clubul a declarat ca fie rata natalitatii trebuie scazuta , fie rata mortalitatii crescuta.Acum deja se simte ca se pun in aplicatiile planurile.

Intre timp am aflat ca bilderbergul din acest am va avea loc in Spania intre 3-6 iunie!
In zilele astea are loc intalnirea Comisiei Trilaterale (fratele geaman a bilderber) la Dublin

Membri bilderberg fac tambalaul apoi tot ei vin cu o rezolvare a problemelor.
Sarkozi la finele lui martie a zis ca ar trebui sa inventam o noua ordine monetara globala

http://www.youtube.com/watch?v=1TfbzkRQ3zg&feature=player_embedded

outcast
09-05-10, 23:49
Bine,eu unul nu o mai iau de la capat.Sapalati-va pe cap cu Basescu si Boc.
Sa traiti bine!:clap:

PS: Eu as vrea o lege ca sa va bage taxe si sa va reduca salarii numai voua care l-ati votat.:)

da ce ai zice de o lege de taxe,impozite,confiscari si puscarie pentru cei care au jefuit romania? .........,petrom,romtelecom,sidex,bcr,petromidia,rafo,alro,combinatul de apa grea,comtim,hotelurile de pe litoral,loteria nationala,zacamintele din platforma marina(jefuite de tariceanu cind inca nu erau ale romaniei??)....si lista e luuunga...

TOTI SUNT HOTI! DE LA PETRE ROMAN PINA LA ULTIMUL GUVERN LIBERAL..toti au JEFUIT TARA....

NU zic ca boc e bun dar pina acum nu stiu sa fi instrainat ceva,desi scursorile gen patriciu asteapta.buba guvernului boc e ca nici acum justitia nu functioneaza......

zmeura
10-05-10, 00:10
Mai fratele meu,Basescu e la putere.A numit sefii din justitie in ultimii 6 ani,a numit sefii de servicii secrete tot asa iar de 1 an si jumatate el conduce si guvernul si are majoritate in parlament.L-a oprit cineva sa ii bage in puscarie pe mafioti?L-a oprit cineva sa dea ce legi zici tu?Ce mai vrea ca sa faca si el treaba in tara asta,luna de pe cer?El a promis ca se va lupta cu coruptia,cu mogulii si altele si tot el a promis ca se vor mari salariile profesorilor,pensiile,ca nu ne va afecta criza economica,ca nu facem imprumut la FMI,ca am iesit din criza economica si multe-multe alte bazaconii pe care deja nu le mai suport.Voi sunteti copii mici?Nu vedeti ca asta a mintit non-stop si ca problema cea mai grava e ca nu a facut,nu face si nici nu va face nimic bun.
Sa ii bage la puscarie pe moguli.Hai sa vad.De fapt ce sa mai astept,nu vezi ca nu au patit nimic?Si nici nu vor pati.

outcast
10-05-10, 00:16
asta asa e...asta am spus si eu mai sus legat de boc si ai lui.....
dar legat de jaf,trebuie sa recunosti ca nu au facut nici 1% din ceea ce au facut restul.

techcenter
10-05-10, 06:45
serios? cine p**a mea s-a imprumutat cel mai cel in ultimii 20 de ani? mama sau base? cand tariceanu le spunea ca n-o sa aiba bani pentru majorarea de 50% a salariilor profesorilor, baselu l-a facut mincinos. acum iesi poc si spune ca din cauza liberalilor o ducem cum o ducemm, nu din cauza incompetentei lor. si unu' ca @outcast musca imediat. eu cred ca tocmai cei 99 la suta i-a facut marinelu, presedintele premier/guvern all-in one! remeber the time ? (vorba unui clasic care nu mai este in viata). nu vedem decat varful iceberg-ului. si ce va urma.. jale si suspin. multumim din inima (a se citi alt organ) mult-iubitului si partidului. sa vedeti cat o sa aveti de platit ca unii precum berceanu si/sau videanu sa faca p**a mare!!!!

god save our souls... :comp:

zmeura
10-05-10, 09:30
Stai usor sa nu degenereze discutia.
Stiu ca e enervant sa vezi ca mai sunt oameni care "o musca" chiar si acum,dar asta e.Ii mai lasam inca 4-5 luni pana catre iarna cand vom avea taxele marite,preturi mari la intretinere si daca mai urca si euro ....
Uite: Boc zice ca din banii economisiti va investi in drumuri,bla,bla,bla.Care bani frate?Taie din salarii pentru ca nu au banii aia.Asta baga minciuni in continuare,el face drumuri cu bani inexistenti.Si asa au inchis ochii aia de la FMI la deficitul deja depasit cu tot cu taieri de salarii,piticul asta ce naiba viseaza?Garantat lumea a crezut.
Legat de "lupta impotriva coruptiei" nu il vad condamnat pe Remes (ala cu caltabosii),pe Vantu,pe Patriciu,pe altii si altii care au fost plimbati cu catuse doar ca sa apara la TV.Circ televizat si datorii de 20 de miliarde doar ca sa fie iar Base presedinte,asta a fost singurul scop al imprumutului si multi acum afla.Acum la plata ca sa avem mandrete de presedinte si mandrete de ministri,noi sa ne batem cap in cap discutand despre pixelul albastru si flacara violet.:)

PS:Legat de jaf eu unul nu am vazut asa foame ca la astia nici la PSD-isti.Iar va dati cu parerea voi cei de dinafara,nu sunteti aici sa vedeti cum castiga licitatii doar firmele care trebuie si cum au fost schimbati toti sefii de la orice e de stat si avea salariu de peste 3000-4000 ron.Toti.S-a cam terminat cu furatul intreprinderilor de stat si toata lumea se intreba ce se va mai fura.Ei bine e simplu,furi pe imprumut si ii pui pe prosti sa plateasca.

horatyu
10-05-10, 09:59
da ce ai zice de o lege de taxe,impozite,confiscari si puscarie pentru cei care au jefuit romania? .........,petrom,romtelecom,sidex,bcr,petromidia,rafo,alro,combinatul de apa grea,comtim,hotelurile de pe litoral,loteria nationala,zacamintele din platforma marina(jefuite de tariceanu cind inca nu erau ale romaniei??)....si lista e luuunga...

TOTI SUNT HOTI! DE LA PETRE ROMAN PINA LA ULTIMUL GUVERN LIBERAL..toti au JEFUIT TARA....

NU zic ca boc e bun dar pina acum nu stiu sa fi instrainat ceva,desi scursorile gen patriciu asteapta.buba guvernului boc e ca nici acum justitia nu functioneaza......

imi aduc aminte de Aro Campulung care a disparut datorita unui ministru al industrilor parca (Musatescu) care a vandut o firma cu potential pe nimic, daca se facea un minim de investitii , la un ilustru necunoscut care a vandut tot la fier vechi si-a luat bani grei de acolo si apoi a disparut , nu a facut nici o investitie.

Acum ministru ala e mort , a murit de cancer parca , dar de raspuns in fata legii nu a raspuns...ca el sunt si ministri pdl ca si aia pnl , in concluzie toti sunt o apa si-un pamant si pana nu o sa functioneze justitia o sa fure ca in codru toti fara frica unei judecati.

Udrea si Ridzi sunt doua exemple de ministri care au furat pentru partid in mod organizat( si asta e ce a descoperit presa ca si in trecut si acum se face acelasi lucru cu banii statului)

In concluzie anul economic 2009 a fost sacrificat pt basescu si acum tragem ponoasele si vor sa scoata castanele din foc cu 25 % din salarile romanilor si 15 % din pensile romanilor.

Ne meritam soarta daca ii mai lasam pe incompetentii astia la putere sa ne minta incontinuu ca nu exista iesire din criza asta.

costin1980
10-05-10, 10:37
Eu cred ca ne enervam degeaba,parerea mea e ca unii tin "standardul" sus doar din mandrie,nu vor sa recunoasca cat de malign e acest sistem.Repet,sunt unii care dupa 6 ani de putere isi dau seama ca sunt probleme in societate,descoperim roata,ne plangem cu nesimtire de "greaua mostenire" dupa ce au facut ce le-a dorit sufletelul in tara asta 6 ani.Ne dam deodata seama ca bugetarii,parlamentarii,mogulii,comunistii sunt raul in tara asta si noroc ca avem un brav conducator care lupta si lupta..In ce stat democratic un presedinte isi permite sa fie atat de jucator incat a bagat tara in offside?... dar sa ne bucuram ca stie sa bea whisky,sa mulga oile si sa danseze cu nevasta-sa langa Bercea Mondialu,asta trebuie sa faca un presedinte! Nu se poate asa,macar decenta de a recunoaste ca mai prosti ca astia nu sunt altii,nici CDR-istii nu erau atat de prosti.Si apropo de CDR si pe vremea aia Base era ministru (el e bugetar de la "nastere" pana azi),apoi Primar General,apoi Presedinte pana acum..sa-mi spuna cineva si mie in afara de lupta anticomunista :P ce reusite notabile mai are?..sa nu discutam ca intr-o tara occidentala nici dracu nu-l primeste,cu rusii am reusit sa ne stricam,in tara e jale,sistemul actual are chipul si asemanarea lui..o sa ne ia dracu curand.
Vin unii (basistii) si sustin ca suntem un stat corupt.Da pe unde a-ti fost in ultimii 6 ani in care toata lumea a fost numita dupa bunul plac al marinarului in functii?...Si apropo de coruptie;decenta si ciocul mic si aici.Intai sa dea explicatii cu flota( sa nu sariti la mine,e ca si cazul cu mogulii,poveste veche) sa dea explicatii cu auto-insusirea casei din Mihaileanu,la fel si ficasa,fratesu...asa ca daca vreti dreptate incepeti cu ei.
Sa traim dupa cum am votat si vb lui Badea,sper sa ne chinuim pana la ultima suflare ca meritam!

zmeura
10-05-10, 10:51
http://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc&feature=player_embedded#!

---------- Post added at 09:51 ---------- Previous post was at 09:39 ----------

Asta e prea tare:
http://pesurse.ro/2010/5/9/pana-si-wikipedia--stie-ca-boc-e-degeaba.html
Nu pun pozele aici ca sunt "porno".:clap:
De urmarit http://ro.wikipedia.org/wiki/Partidul_Democrat

outcast
10-05-10, 10:58
serios? cine p**a mea s-a imprumutat cel mai cel in ultimii 20 de ani? mama sau base? cand tariceanu le spunea ca n-o sa aiba bani pentru majorarea de 50% a salariilor profesorilor, baselu l-a facut mincinos. acum iesi poc si spune ca din cauza liberalilor o ducem cum o ducemm, nu din cauza incompetentei lor. si unu' ca @outcast musca imediat. eu cred ca tocmai cei 99 la suta i-a facut marinelu, presedintele premier/guvern all-in one! remeber the time ? (vorba unui clasic care nu mai este in viata). nu vedem decat varful iceberg-ului. si ce va urma.. jale si suspin. multumim din inima (a se citi alt organ) mult-iubitului si partidului. sa vedeti cat o sa aveti de platit ca unii precum berceanu si/sau videanu sa faca p**a mare!!!!

god save our souls... :comp:

anul asta romania trebuie sa plateasca cca 10 miliarde datorie si dobinzi...in urma creditelor facute de tariceanu in 2008.,,an de glorie economica care nu necesita imprumuturi... informeaza-te dupa aia posteaza.

iti respect parerea oricare ar fi , dar nu insulta ca si eu stiu sa insult si inca bine...

horatyu
10-05-10, 11:08
outcast stai sa vezi cat trebuie sa dea Romania inapoi dupa perioada asta cu base si ai lui

e cea mai prosta perioada a Romaniei asta
nu s-a construit nimic , doar ne-am afundat in datorii

Ceausescu cand s-a imprumutat s-au facut zeci de mii de blocuri , fabrici , uzine ... economia mergea cum mergea....

astia numai au luat bani si nu se vede nimic dupa ei , doar laude si minciuni ...
NE MERITAM SOARTA DACA II ALEGEM IN CONTINUARE:band:

zozo1
10-05-10, 11:17
@horatyu: Pai si Basescu daca te-ar trimite la munca fortata la canal ar face ceva mai multe.

Daca ti-ar rationaliza mancarea iar s-ar face niste economii.

Daca curentul ar fi "cu program" nu ar trebui sa mai platesti asa multi bani la rusi.

Totusi, intr-un stat democratic nu se face asa ceva...

pacala68
10-05-10, 11:30
dar legat de jaf,trebuie sa recunosti ca nu au facut nici 1% din ceea ce au facut restul.

cred si io , cui iar fi trecut prin tartacuta sa zica : 95 mil iepuroi / Km autoband
de s-a speriat si-a fugit pina si contractantul :p

zmeura
10-05-10, 12:26
Asta cu "10 miliarde datorie si dobinzi..." mai trebuie si demonstrata ca asa Basescu a mai zis ca pe noi nu ne va afecta criza,ca am iesit din criza,ca sunt bani pentru marirea salariilor profesorilor,etc.Mi-e cam greu sa mai cred ceva ce zice asta.Poate cu un drum sa spuna daca a inclus cumva pe langa datoria publica si pe cea privata (ca se mai fac greseli intentionate) si cam ce datorii a avut tara asta in fiecare an,pe ultimi 5 ani,ca sa putem sa comparam si sa vedem daca e o datorie mare,mica sau normala.Sa spuna si cat a fost facuta in 2007,2008 si 2009 (a zis si de 2009 cu jumatate de gura).
La anul avem de platit 6 miliarde doar rata la FMI pentru imprumutul "electoral".Sa mai vorbim de imprumuturile facute la banci si pe piata de capital?Daca tot e expert in finante sa spuna de pe acum cat e totalul pentru la anul ca sa stim daca 10 miliarde e mult sau e doar inceputul.:)

horatyu
10-05-10, 13:03
@horatyu: Pai si Basescu daca te-ar trimite la munca fortata la canal ar face ceva mai multe.

Daca ti-ar rationaliza mancarea iar s-ar face niste economii.

Daca curentul ar fi &quot;cu program&quot; nu ar trebui sa mai platesti asa multi bani la rusi.

Totusi, intr-un stat democratic nu se face asa ceva...

nu ai inteles nimic nu am spus ca perioada ceusista a fost lapte si miere in toate punctele de vedere , dar s-a vazut ceva concret dupa aceasta perioada;:oops:da niste exemple asa marete din guvernarea boc-breloc dar fara programul prima casa, primul siloz.... care nu s-au implementat si le putem trece la esecuri rasunatoare pentru ca sunt incompetenti :band:perioada lui nea Nicu a avut destule lucruri de criticat , dar facand comparatie cu ce se intampla acum ... in 2-3 ani am facut imprumuturi mai ceva ca pe timpul lui nea Nicu si nu se vede nimic Este rusinos pentru ca ne fac acesti guvernati si politicieni sa ne para rau de perioada de trista amintire a lui Ceausescu.spunea cineva la televizor ca a fost prin Africa si acolo a dat doua paini unui om care avea multi copii si acesta a dat painea caprei pe care o avea in loc sa o dea copiilor !!!! pentru ca stia ca in felul asta capra mananca si o sa aiba si lapte la copii guvernarea basescu face exact invers ....banii de la FNI ii baga in buzunarele lor si in salarii si pensii in loc sa ii bage in economie sa porneasca ceva concret in tara asta de unde sa vina si bani la buget .

zozo1
10-05-10, 13:26
Programul prima casa de ce a fost un esec rasunator? Desi nu sunt forte tanar, cunosc 3 tineri care si-au luat casa cu programul asta.

Mai cunosc si o persona care si-a luat Logan cu rabla.

Pe de alta parte aspectul Romaniei s-a scimbat total(adu-ti aminte ce triste erau toate orasele), acum mai vezi cate o cladire de birouri, cate o vila(chiar si la tara). Dacia mioritica s-a schimbat cu masini mai aratoase(si mult mai sigure). Asta dupa revolutie(sa nu crezi ca ii laud doar pe ultimii).

O singura vizita in Bulgaria sau in Moldova si ai vedea unde am putea fi.

Sincer sunt costinet ca nu este o situatie idilica, dar sa nu uitam in ce bezna traiam pe vremea lui Nastase, sa nu-l uitam pe Constantinescu de care chiar poti spune ca nu a facut nimic, si sa nu uitam ca in ultima zi de mandat Tariceanu concesioneaza inca o parcela din Marea Neagra catre Sterling. Asta vreau sa subliniez... nu vreau sub nici o forma sa ma mai intorc la ei.

Pe de alta parte(chiar daca nu o ma crezi) in primul tur am votat cu Crin iar in turul 2 nu am votat(pt ca nu sunt de acord cu nepotismul care s-a instaurat in PDL). Dar daca ma pui sa aleg intre Geoana si Basescu, alegerea mea e clara.

horatyu
10-05-10, 13:43
programul prima casa e facut prost...pentru ca nu se aduc bani la bugetul statului

trebuia sa fie doar pentru case noi si atunci se stimula si incuraja si industria constructilor , asa se vand apartamente vechi de peste 30 de ani care la un cutremur nu stiu ce siguranta ofera si chiar si case de la 1900 tot cu acest program

si multe alte exemple pot continua dar nu are nici un rost pentru ca tu deja ii ai in brate pe PDL-sti si crezi ca ei sunt mantuitorii acestui neam

priveste inainte sa postezi cati din ei au facut ceva concret in tara asta , cati din ei si-au schimbat partidul si ai sa intelegi ce fel de oamenii sunt ===> oportunisti politici , care merg dupa cascaval , comisioane din privatizari manarite si cate si mai cate grozavii ca si pe vremea lui Nastase si nu ii intereseaza poporul acesta...

inca odata iti spun ca Basescu este un om rau intentionat ( s-a vazut acest lucru cand l-a pus tot pe Boc prim ministru )

zozo1
10-05-10, 13:54
Nu stiu daca scopul era sa aduca bani la buget, eu am inteles ca este un program social menit sa-i ajute pe niste tineri sa-si ia case.

Departe de mine sa-i cred mantuitorii neamului, doar ca alti au facut mai mult rau.

Nici mie nu-mi convine ca avem cel mai scump km de autostrada, ca se promoveaza produse gen EBA sau Syda, sunt convins ca daca ar avea de unde PDL-ul ar fura si mai mult... partea nasoala este ca deja PSD-ul a furat totul. Aaaa... nici mie nu-mi convine ca Ritzi a bagat mana pan' la cot in vistierie, ca Videanu a pus borduri la borduri... dar cum eu vad tot ce fac ei vezi si tu tot ce au facut cei dinainte.

Si sincer iti multumesc ca te-ai decis sa puratm discutia civilizat si nu mai apelezi la "adjective".

costin1980
10-05-10, 14:09
Stii ceva Zozo1!?..esti balcanic pana in maduva oaselor,fara suparare..pe tine te intereseaza ce au facut altii,capra vecinului si parul din ochii colegului? Tie iti pare ca astia misca ceva,au vre-o initiativa alta decat sa plateasca afisele lui Base din campanie (prin licitatii bine organizate desigur.).Mai scuteste-ne de ce faceau x si y,suntem in 2010 si judecam ce avem azi.Si apropo de PSD ca vb fara sa gandesti,pe vremea lor IMM-urile aveau o protectie mult mai mare,plateam 3% din profit ca IMM,existau programe de stimulare,aveam crestere economica sanatoasa,atrageam investitii asa ca nu vb fara sa stii.Aaaa ca furau da ii lua dracu e real,furau dar tot dupa logica ta sa stii ca pe vremea aia mai furam si noi astia mai mici,acum fura gasca de la Cotroceni! :P

zozo1
10-05-10, 14:16
Am inteles.. deci problema este ca nu putem sa furam si noi astia mai mici.

Nasol, eu zic sa facem o greva. Strigam tare "Vrem si noi sa furam! Hotilor, ne-ati furat si furatul!".

costin1980
10-05-10, 14:28
Ai gasit rezolvarea,vedeti ce baieti destepti indoctrineaza PDL-ii? :))
Nu stiu in ce domeniu lucrezi tu dar eu iti spun foarte clar ca e jale cand vine 25,pe langa salarii,am impozitele si ma satur ca luna de luna sa scot bani din piatra seaca,sute de milioane iar eu sa am de incasat de la bugetari,implicit guvern si pe ei sa-i doara la basca si mie sa-mi blocheze conturile.Nu e normal ca un "guvern" sa permita marirea taxelor locale cu 40% in ani de criza fara sa reduca cheltuielile acolo unde sunt exagerate in primul rand,nu este ormal sa platim TVA la facturi pe care urmeaza sa le incasam in 2-3-4 luni.Nu este normal ca sectorul privat sa fie sufocat,sa fim nevoiti sa dam afara sau in somaj oameni in loc sa creeze programe de stimulare a creerii fortei de munca si implicit a consumului..Sunt multe de discutat...

zozo1
10-05-10, 14:36
Costin, si eu am avut un IMM, si eu ma duceam inainte de 25 la coada la trezorerie si cotizam de ma gaseau dracii.

Nu am avut niciodata de incasat bani de la stat... dar facturi neachitate am avut si atunci, am si acum(mai nou sunt PFA).

Totusi vad si ce se intampla in lumea asta, adica nu e vina lu' Boc ca e criza pe tot globul.

LE: By the way, cand am inchis micro, am asteptat o luna de zile pt ca magistratii de la curtea de pe langa reg. com. erau in protest. Nu trebuie sa-ti mai spun ca in perioada asta eu plateam impozitul forfetar, iar ei desi erau in protest primeau salarii.

horatyu
10-05-10, 14:53
in Romania nu trebuia sa existe criza pentru ca avem de lucru grozav de mult

criza a aparut in zonele super dezvoltate

la noi e criza pentru ca suntem condusi de incompetenti si ce e mai rau ca au si majoritatea in parlament si probabil doar o revolta populara ii mai da jos

acei independenti pe care ii foloseste base pentru majoritate sunt nascuti morti ca viitor politic , cine o sa ii mai aleaga pentru ca acum au partid politic ?
nici un partid politic nu initeaza o lege anti traseism politic ...pentru ca toti vor sa beneficieze de acest lucru sau sa cumpere pe cate unul , sa il santajeze pe altu...etc

Stii care e diferenta intre PSD si PDL ?

PSD-ul fura de nu mai putea dar mai si facea ceva pentru tara
PDL-ul doar fura ca de facut pentru tara nu prea pot sau nu stiu sa faca , pentru ca masurile lor sunt frectie la un picior de lemn si foarte ineficiente pentru economia tarii , parca vor cu tot dinadinsul sa isi dea cu stangu in dreptu

asta e mergem inainte cu ei si poate o sa se aleaga prafu de ei ca si de taranisti in care si-au pus sperantele romanii ca vor scapa de " comunistii cu fata umana" =FSN+FDSN+PDSR+PSD+PDL

zozo1
10-05-10, 15:01
Horatyu, miercuri si joi sunt in Sibiu.

Lasa un nr de telefon pe PM(si promit la o bere sa te las sa-mi explici mai multe despre ai tai). Daca ai timp... si daca nu ai, poate lasi totusi un nr(ajung pt prima data in Sibiu si poate am nevoie de vreun sfat).

PS: promit sa vin fara sapca portocalie :)

zmeura
10-05-10, 15:06
"Aia erau mai rai" nu e adevarat.
Vad ca legat de ce e de facut nu zice nimeni nimic,trebuie ajutata economia si nu vine nimeni cu solutii."Nimeni" adica din cei care trebuie sa faca,au puterea si s-au luptat sa ajunga acolo.Noi stam sa ne pierdem in aceleasi discutii sterile cu amintiri din copilarie.Tot asa putem discuta din nou saptamani intregi despre "pixelul albastru",dar la toamna tot va creste TVA-ul.
Daca nu schimbam guvernul asta de rahat la anul vom exfolia pielea de pe organul sexual.:clap:

zozo1
10-05-10, 15:12
zmeura, prima masura ar fi stoparea jafului. Din pacate nu stiu cine ar putea face asta.

Libera initiativa tine de noi, nu cred ca exista in nici o tara pe glob resurse pentru sprijinirea ei in momentul actual, si sunt curios cati dintre proaspetii someri o sa inceapa o afacere.

zmeura
10-05-10, 15:15
Pai cum cine?Ala pe care l-am votat si eu in 2004 care a zis ca ii duce la tepe,ca o sa faca si o sa dreaga,ca o sa creasca pensiile si salariile,ca nu o sa ne afecteze criza economica,etc.Ala,ca cica e cel mai tare!Acum cine nu il lasa?
Cum era?"I-am ciuruit".

Eu nu mai am nici o initiativa,votul meu nu a contat impotriva la atitia fraieri.

zozo1
10-05-10, 15:16
Tu vrei sa auzi din gura mea ca era doar demagogie? :)

zmeura
10-05-10, 15:21
Da.Vreau sa aud ca recunosti ca ti-ai luat teapa,ca ai muscat-o si impreuna cu alti 2,5 milioane v-ati bulucit la vot.Ca voi chiar ati crezut ca lupta cu mogulii,coruptii si cu cei care fac afaceri cu statul.Ca voi chiar ati crezut ca Boc e competent si o sa creasca economia anul asta in urma "masurilor anticriza" inexistente.
Si mai vreau sa fi de acord ca acest guvern mai mult incurca decat ajuta.Sa il schimbe naibii tot ala pe care l-ati votat voi si sa puna oameni competenti,nu pe Boc,Udrea,Videanu,Berceanu si Vladescu.Oameni care sa faca treaba si sa faca curat de sus pana jos.

zozo1
10-05-10, 15:25
Vrei prea multe zmeura :)

Asa cum ziceam si mai sus, mereu la momentul votului am fost dezamagit de ceva asa ca in ultimii ani de la mine nu au luat nici un vot. Asta nu inseamna totusi ca nu-i consider cea mai buna optiune.

pacala68
10-05-10, 15:34
.....prima masura ar fi stoparea jafului. ......
pai cei 95 mil cocostirci / Km de autostrada ce-o fi fost
aaa .... da , ai dreptate , jaf era daca in a de criza investitia era facuta de un pesedist sau penelist
asa , facuta de berceanu e masura anticriza

o porcarie de autostrada care uneste citadelele economice nicaieri cu niciunde este contrapondere la Constanta_Bucuresti .Daca esti terorizat de giste in pruncie , o sa vezi A2 ca drumu' prin care merg mitici la mare si nu ca legind primele 2 ,,puteri " economice .

outcast
10-05-10, 15:53
Da.Vreau sa aud ca recunosti ca ti-ai luat teapa,ca ai muscat-o si impreuna cu alti 2,5 milioane v-ati bulucit la vot.Ca voi chiar ati crezut ca lupta cu mogulii,coruptii si cu cei care fac afaceri cu statul.Ca voi chiar ati crezut ca Boc e competent si o sa creasca economia anul asta in urma "masurilor anticriza" inexistente.
Si mai vreau sa fi de acord ca acest guvern mai mult incurca decat ajuta.Sa il schimbe naibii tot ala pe care l-ati votat voi si sa puna oameni competenti,nu pe Boc,Udrea,Videanu,Berceanu si Vladescu.Oameni care sa faca treaba si sa faca curat de sus pana jos.

pai daca cei care au votat cu base sunt fraieri ,,daca ar fi cistigat crin aka patriciu cum ar fi cei care l-au votat pe crin?
nu vreau sa insult ........pe nimeni..

parerea mea este ca base era cea mai buna optiune din cei 3...ca mine sunt multi(timpul va demonstra daca e corect) si daca tu ai votat pe hotii de la pnl e dreptul tau.. asta nu-mi da dreptul sa te fac fraier......

ps. eu nu am votat...Niciodata!

zmeura
10-05-10, 16:02
Daca au stat gura casca si s-au bulucit la vot ascultand niste minciuni cam cum ar trebui sa le spun?Au fost fraieriti,asta e adevarul.
Pe mine poti sa ma faci oricum,doar sa fie adevarat.:)
Eu nu am cum sa vad daca am fost prostit.Ce ai tu personal cu Patriciu si Crin Antonescu nu are importanta nici pentru mine si nici pentru ceilalti.Dupa cum vezi astia nu sunt la butoane pe banii mei,in momentul asta.Daca sunt nenorociti,hoti,mafioti sa fie judecati si condamnati.
Eu am treaba cu cei care ma conduc acum,asa cum am avut cu toti cei care au condus tara asta si aici includ si PNL cand erau la putere,nu cred ca m-ai vazut pe mine sa ii laud,nici acum nu o fac,doar ca parerea mea era ca ei erau raul cel mai mic.Dar nici asta nu mai are importanta acum ci de ce mai avem inca in functie un guvern incompetent?
Sa pune tot PDL un guvern,dar sa fie altul si cu oameni care sa faca treaba.

outcast
10-05-10, 17:19
nu am nimic personal cu pnl sau patriciu,nici cu base pentru ca spre deosebire de tine pe mine nu ma conduce basa sau boc.......insa cu pnl recte costache patriciu ,tariceanu au jefuit romania fara scrupule...ambii,,,au vindut si zacamintele Romaniei..nici o tara din lume nu afacut asta......asta eu nu pot sa accept...zacamintele Romaniei nu au apartinut fam patriciu sau tariceanu.....pentru mine ambii merita glont.
tie nu iti pasa e problema ta...
hoti sunt toti pentru ca sunt romani si nu elvetieni...dar astia doi au dat o alta dimensiune jafului national....

zmeura
10-05-10, 18:24
Parca asta am mai auzit-o undeva.In campania electorala?Daca sunt dovezi de ce nu sunt trimisi in judecata?

Peneleii i-au crescut pensia lui maica-mea,restul e can-can.La mine 1+1=2 si 2-1=1.
Nu stau sa fac o ura crancena pe bogati,ca asa e in democratie,cica sunt si bogati si nu trebuie arsi pe rug decat daca ai dovezi ca au facut ceva rau.Daca era altfel ramaneam in comunism.
Hai sa votam handicapati la putere ca de partea cealalta cica e unul bogat.Buna gandire.

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 16:56 ----------

Propun ca toti cei pe care Patriciu i-a sponsorizat sa fie scosi din politica,inclusic Crin Antonescu.Deci lista e deschisa:

http://www.inpolitics.ro/Uploads/Articles/basescu%20patriciu.jpg

outcast
10-05-10, 18:34
bravo zmeura imi place cum gindesti....ma bucur din inima pentru romania..pentru preturile la maincare si la combustibil care se practica in romania..toti cei care gindesc ca tine le meritati!! sincer..
ar mai trebui sa dea dumnezeu un cutremur de vreo 5 grade pe scara richter urmat de niste inundatii record....asa poate se mai curata natiunea romana.

nici eu nu urasc bogatii....ci doar hotii...
da stiu,ai sa-mi spui ca patriciu a inventat windows dar nu ma pacalesti..ala e bill gates si e extrem de bogat si nu a jefuit resursele niciunui stat....

totul e can-can.

zmeura
10-05-10, 20:07
Tendinta constanta de a devia subiectul catre ...... nimic.:)

---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 18:26 ----------

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a spus, potrivit unor senatori membri ai Biroului Permanent al Senatului, că dacă măsurile propuse de Guvern nu vor da roade, atunci e necesar să fie mărite şi taxele... Şi el.. guvernatorul BNR nu e sigur că aceste măsuri vor da roade.
Din scrisoarea de intentie:

In cazul in care aceste acţiuni nu sunt implementate pană in iunie 2010 sau nu conduc la consolidarea anticipată, vor fi implementate acţiuni suplimentare de majorare a veniturilor, inclusiv măsuri de majorare a cotelor de impunere, pentru a se elimina orice diferenţă bugetară anticipată.
Se pare ca nu prindem toamna fara taxe marite.Celelalte masuri necunoscute pana azi sigur le stiti deja,nici nu mai scriu despre ele.
Eu zic sa il arestam pe Patriciu iar,bineinteles ca tot numai asa de forma sa il filmeze televiziunile.Poate asa poporul nu se prinde de cat de tare e in rahat.:)

JBTC
10-05-10, 20:12
eu cred ca presa e de vina... de fapt situatia nu e asa de neagra... ar trebui inchise toate televiziunile si ziarele exceptand b1tv si evz! si chiar toti bloggerii ar trebui arestati... iar noi cei anti sa fim pusi la munca silnica pe viata la constructii de autostrazi si/sau, de ce nu, la constructia unui nou canal...

outcast
10-05-10, 21:11
pai e clar ca vor creste taxele,si e mai clar ca oricind ca se urmeaza sistemul american,romania nu va mai fi un stat social, va fi ca in state,nu ai bani nu intri in spital.....dar inainte de a se ajunge la asta mai trebuie sa se privatizeze posta ,gazul si celelalte lucruri ,putine dealtfel,pe care le mai controleaza statul....dar clar asta nu intereseaza pe nimeni,bogatii trebuie respectati nu-i asa?:)

si mie cind cineva imi spune ceva ce nu vreau sa aud spun ca are
Tendinta constanta de a devia subiectul catre ...... nimic:):)

ps.mugur isarescu e un subiect muuuult mai amplu.....

doktorofsat
10-05-10, 21:55
ai mare dreptate outcast ...

Ani de zile romanii au vrut sa fie/sa traiasca ca si americanii.
Deja ne indreptam cu pasi mari spre traiul american, din pacate!
Iata mai avem foarte putin si ajungem ca in democratie americana care e doar cu numele!Cu fiscul , cu zeci de mii de oameni care mor anual ca n-au bani de medicamente si de spitalizare, cu oameni vaccinati fortat sub amenintarea locului de munca sau a libertatii, cu politie speciala care iti perchezitioneaza casa la orice ora doreste, canale de televiziune si presa aservitate gruparilor oculte!Romanii au aruncat deja traditiile estice sanatoase si adopta necugetat traditiile americane care ridic in slavi excesele de orice fel, nepotismul fara de limite si gruparile oculte, violenta si ignoranta invatata de la o varsta frageda, indepartarea de biserica si religie, egocentrismul si fascinatia catre rau

ecokey
15-05-10, 12:16
iata o discutie interesanta in acest domeniu :
http://www.serbanhuidu.ro/2010/moarte-oamenilor-inteprinzatori-sau-sa-se-dea-cate-una-sa-ajunga-la-toata-lumea/

Cititi si comentariile ca sunt interesante.

Adaug si eu ceva.
Sa lasam putin deoparte conducerea tarii. Asa e , nu se procedeaza corect. Dar daca s-ar proceda corect, va asigur ca mult mai multa lume ar muri de foame decat in urma acestor reduceri de salarii si pensii.
De ce ?
Pentru ca multi romani asteapta sa le cada din cer. Sa dea o spaga ca sa intre pe un post de bugetar, si apoi sa o "frece la rece" cat e ziua de lunga.

Corect ar fi : sa se faca curatenie printre institutiile statului, acolo unde se cheltuie mai mult pe salariile angajatilor decat trebuie.
Exemplu concret : stiu pe cineva angajat la protectia copilului. Departamentul resurse umane. In acest departament sunt 8 anjajati care nu fac altceva decat sa faca viramante pe card de 2 ori pe luna la asistentii maternali, fac cate o angajare si mai dau cate o adeverinta.
Au aproximativ 350 asistenti maternali.

Ca si o comparatie , la firma privata unde lucrez eu sunt 550 angajati si avem o singura persoana la resurse umane. Deci se poate.

Ce credeti ca vor face cei 7 angajati daca vor fi disponibilizati ? VOR MURI DE FOAME pentru ca ei nu stiu ce inseamna sa muncesti cu adevarat. ei stiu ca la servici mergi sa bei cafeaua si sa stai la povesti cu colegii.

La mine la servici se cauta intotdeauna personal pentru angajare. Au venit muulti care au lucrat inainte la stat. Au rezistat numai o zi aici si au plecat :
Cica e ca la nebuni aici, nu se merita, mai bine stau acasa, in somaj .
Si in continuare nu se gaseste personal pentru angajare. Toti vor servici lejer, si bine platit.

Deci astia sunt romanii. Iar solutia propusa de actuala conducere e cea mai buna solutie posibila pentru aceste lepre care fug de munca ca de dracu.

Te duci la orice institutie a statului : zeci, sute, mii de oameni angajati acolo care nu fac nimic toata ziua, si cand le ceri o hartie te plimba prin sapte birouri si te trateaza cu dispret de parca nu ar fi platiti din banii nostri. Acesti oameni ar muri de foame daca ar fi dati afara dn biroul lor caldut si linistit.

Deci : solutia luata acum este cea mai buna solutie pentru acesti oameni.
Asa ca , sa nu ii mai aud ca se plang ca au salarii mici. Nu le convine sa plece sa se angajeze la o firma privata. Sa vada ce insemana sa muncesti cu adevarat pentru banii primiti.

Din cauza acestor oameni e greu in romania. Din cauza lor sufera si restul bugetarilor care intradevar ar trebui platiti mai bine : profesori, medici, pompieri, politie, pensionari.

Deci , ce a-ti fi vrut sa faca Base si Boc? sa faca reforma adevrata ? Eu zic ca da. Dar inca o data, multi ar muri de foame pentru ca nu se vor putea adapta.

In legatura cu titlul topicului : Cu placere. si ziceti multumesc ca e asa si nu cum ar trebui sa fie.

zmeura
15-05-10, 14:22
Pai deocamdata multumesc,nu uita ca topicul a pornit de la cresterea TVA.Daca crestea ala sa vezi cum nu mai multumea nimeni.
Pote un pic de atentie la pensionari?Nu zic de bugetari (cu toate ca si acolo sunt poate cazuri grave) dar pensionarii nu mai gasesc nici medicamente compensate si li se taie si subventia la intretinere.Deci multumesc cu jumatate de gura.

dan2000
15-05-10, 22:29
eu unu nu ma astept la nimic bun, suntem tara pe care o reprezinta becali vadim si elena basescu...

outcast
17-05-10, 21:20
eu unu nu ma astept la nimic bun, suntem tara pe care o reprezinta becali vadim si elena basescu...

mai adauga:

patriciu,voiculescu,ctp,mircea badea,irina loghin,dragomir de la liga,norica nicolai,fenechiu,nastase,vanghele,hrebenciuc,pivniceru,rosca stanescu,prigoana,drp,zdreamta ala care era parintele constitutiei si la la luat dracu...si muuuuuulti altii.............
tragi linie si ,
romania egal zero barat.non valoarea si hotii primeaza.
v-am spus ca totul incepe de la justitie...nu ai justitie nu ai NIMIC.

doktorofsat
17-05-10, 21:26
nu ai justitie nu ai NIMICasa ieste, dar si ei trec prin scoala.o tara la locu ei trebuie sa aiva un sist educational bun, nu bazat pe spaga si pile cum o are Romania.Normal ca asa toti se invata de mici ca nu tre sa faci nimica concret daca ai pile & lova

outcast
17-05-10, 22:38
scoala si coruptia nu au nimic in comun...judecatorii sunt cancerul romaniei...daca ei ar judeca corect,nu am avea nici patriciu,nici videanu,nici nastase...si pot contina asa pina dimineata.....

yky
19-05-10, 13:19
AMINTIRI...
NOI
cei nascuti la inceputul anilor 50, 60 si cei nascuti in anii 70, vedem
acum in anul 2010 cum casa
parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat
atunci cand au
cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele
noastre in jur de 50 de
ani. Avem amintiri despre primii pasi pe luna,
despre razboaie
sangeroase, avem cultura generala, pentru ca asta
insemna ceva o data.

Suntem ultima generatie care
a jucat
"De-a v-ati ascunselea" , "Castel", "Ratele
si vanatorii",
"Tara, tara, vrem ostasi",
"De-a prinselea","Sticluta cu
otrava", "Pac Pac", "Hotii si
vardistii", ultimii care
au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii
care au
folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut
petreceri video
(inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile
inchisi in casa),
primii care am vazut desene animate color, primii care am
renuntat la casete
audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de
blugi de la turci,
iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de
gasca.

Noi nu am dat examene de Capacitate,
nu am dat teste grile
la admitere.

Noi am fost ultimii "Soimi ai
Patriei" si
ultimii "Pioneri".

La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in
engleza...Si am cantat MULTI
ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose
Place , Twin Peaks ,
Dallas .. si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu
avea inca televizor.

Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia
asteptam sa vina si la
noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu
apa.Intre timp, ne
consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele
bidoane umplute cu apa
de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii.
Si uite un motiv bun
sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo,
si Michael Jackson,
si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de
manele, singurele melodii
de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia
pasii, dar toti dansam!

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat
de Led Zeppelin, Deep Purple,
Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50
Cent si Britney
Spears. Am citit "Licurici",
"Pif", Ciresarii, si am
baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar
cand au aparut primele
sucuri "de la TEC " fara sa ne fie teama ca
"au prea multe
E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla
de suc fara teama de
virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit
internetul. Noi nu ne
dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam
dolby surround system,
taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam
Nintendo sau Playstation ci
jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le
cumparam si le uitam
pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam "Fantanita",
sau "Flori, fete
sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau
orice ne dadea un
pretext sa "pupam pe gura" pe cine
"iubeam"..

Noi suntem cei care inca au mai "cerut
prietenia", care inca
roseam la cuvantul "sex", care dadeam cu banul
care sa intre in farmacie
sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa
si sa le aruncam in
capul colegilor, care am completat mii de oracole,
sperand ca persoana
iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti
place?" ca ne place de
el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca
noi am mers cu
bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut
scaune speciale in
masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau
din greseala pe jos,
nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de
copii, nu ne-am
spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate
pisicile din
cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam,
parintii nostri nu
au "child proof the house", ne-au trimis sa
cumparam bere si vin de
la alimentara, si cate un pachet de tigari de la
tutungerie.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie , noi am fost
martorii a trei
schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancurile cu
Bula, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporana noua.
Noi am fost
primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi
suntem cei care mai
tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus".

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de
"first-timers" ... Dar suntem si generatia care vede limpede cum ne pierdem tara, iar dusmanul este din interior si nu de afara... Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceausescu si prima de dupa Revolutie. Noi am pierdut de doua ori, si atunci, si acum.
Azi, suntem la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea????
Atat: sa ne opunem manelizarii programate a Romaniei!
Voi cei din generatiile 50- 60 - 70 alaturati-va noua si trimiteti la toata lumea acest mesaj!

Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti
de-al nostru ! Numai in acest caz, te rugam sa trimiti mai departe! Poate invatam sa ne-apreciem si sa nu ne mai vindem pe nimic !

dan2000
19-05-10, 14:01
@yky superb postul, dar ma pune pe ganduri...parca il vad pe bunicu cum povestea cat de normale erau lucrurile pe timpul sau si ce "degeneratie" de handicapati eram noi cei tineri...

zmeura
19-05-10, 14:46
Am cazut pe ganduri la unele,dar m-am trezit brusc la asta:

Noi am fost
primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV
Nu prea inteleg ce treaba are Esca si ce mare amintire e asta.Pentru mine Esca reprezinta doar partea aia din Romanie cu violuri si crime.

doktorofsat
19-05-10, 15:24
Oricum se potriveste si pt cei nascuti in anii 80 asa cum sunt ieu:D

Twin Peaks era grozav tare si subiect de discutie la scoala.Televiziunea maghiara a inceput sa difuzeze mai rapid serialul ,iar cei care urmareau acolo se dadeau grozavi stiind inainte ce se va intampla:clap:Cine nu tine minte de Beverly Hills 90210 si apoi de Sunset Beach, Colombo si Derrick (urmarit prima data la televiziunea maghiara apoi la nemti) cu Cartoon Networkul adevarat si Super Channel etc

Cine isi mai aduce aminte de aici de celebrele abtibilduri Turbo cu masini?!Ce de colectii faceam si schimburi cu dubluri!

jocuri tetris intr-adevar erau grozave .ce de concurenta era la cine are 100 in 1; 500 in 1 ;999 in 1! Avea un coleg un tetris negru care cand il pornea zicea "Apolo" de ne fura la toti privirile:D

Ce sa mai discutam de casetele audio , walkmenuri si casetofoane!Casetofoanele International ce raspandite erau, casete Raks ,..casete pe care s-o copiat melodii de zeci de ori .Mergeam in pauza mare cu caseta noua la un tip care tragea cu decku care mai bune melodii iar la finele orelor ,ne duceam cu mai multi colegi dupa caseta gata facuta.Ar fi multe de povestit

dan2000
19-05-10, 16:05
de clonele de spectrum ...cobra, hc..cip.

zmeura
19-05-10, 16:12
Poate cei din ziua de azi isi vor aduce aminte de clonele de IPhone.Pentru ei vor fi amintiri la fel de frumoase.:)

zozo1
19-05-10, 16:33
si noi o sa ne amintim clonele de dreambox :)