PDA

View Full Version : Ce faci cand esti "Online"?

XVanish
02-04-10, 00:39
Eu personal sunt satul pana peste cap de activitatea mea "online"... mai ales ca in ultimii ani a devenit tot mai monotona. De ce spun asta? Pentru ca inafara de faptul ca am cateva forumuri pe care activez si faptul ca mai povestesc pe messenger/skype sau citesc un tutorial, ma documentez, etc nu mai fac nimic online... bineinteles exceptie partea ce tine de munca mea... care in mare parte tot online e... site-uri, servere, etc.

Voi ce faceti online? Inafara de faptul ca intrati pe un forum, doua, trei, zece, vorbiti pe mess sau pe skype, poate mai cititi un ziar online, sau ascultati un radio, cititi un tutorial, va documentati despre ceva... ce ALTCEVA mai faceti?

Nu sunteti satui de acelasi lucru zi de zi? Eu da! So... caut ceva nou... sa vedem ce iese... spune-ti-va cat mai multi parerea despre aceste lucruri, despre viata online, si haideti sa vedem ce alte "chestii", ocupatii sau interese gasim... INAFARA de a sta pe un forum, a citi un tutorial, a juca un joc online, a vorbi pe mess si chestii de astea pe care le face toata lumea zi de zi!

:gathering: Sa va vad...

innesat91
02-04-10, 01:37
viata on-line pentru mine se limiteaza la yahoo, msn, facebook, ceva stiri citite, download, si cateva forumuri pe care mai postez cateodata.

sincer, si eu m-am plictisit de aceleasi lucruri...dar stau si ma gandesc: Daca nu exista internetul, oare ce faceam la ora asta?Raspuns: DORMEAM

Sau ce ar face la ora asta un om care nu are internet?

zmeura
02-04-10, 08:57
Pai nu prea ar mai fi ceva de facut inafara de cele expuse.Ani de zile mi-am pierdut timpul pe jocuri si apoi am trecut incet-incet la messenger,forumuri,descarcari de filme.Acum nu ma mai joc aproape deloc,doar "atarn" aiurea pe net.Probabil peste cativa ani vom trece la altceva si vom uita de astea,nu stiu la ce dar lumea e in schimbare tot timpul.
Ce sa cauti nou?Nu stiu,depinde de tine si de ce iti place,daca nu ai gasit inca mai cauta,daca tot nu gasesti opreste PC-ul si cauta in alta parte,in viata reala.:)

horatyu
02-04-10, 10:29
cel mai mult timp cred ca ii ajut pe altii la tot felu de configurari si alte cele

in rest caut filme . softuri sau informatii
citesc mailuri

prea putin messenger

cateodata ma uit online la filme

internetul ne face sa devenim monotoni ...

inainte de internet mergeam pe muntii patriei ...jucam fotbal , deci clar eram mult mai activ fizic

vladcarama
02-04-10, 14:16
Cițiva ani la rand stăteam pe torrente, descărcam jocuri, filme SD, apoi filme HD, acum 3D, lăsam computerul in priză săptămani intregi ca să-mi crească rația, in ultima jumătate de an nu mă mai interesează torrentul, rația, doar uneori cand mă roagă cineva să-i găsesc ceva deosebit. In rest forumul acesta, alte forumuri, messenger, softuri. In ultimul timp ce ține de 3D, Univers, stele, cer senin etc...

laleauaneagra
02-04-10, 15:13
ce sa zic nu fac nimic in plus fata de voi,aaaa poate sex pe internet:)glumesc,dar pot sa va spun cum eram inainte de a descoperi internetu,mai odihnit,mai relaxat si cu mintea mai limpede:)

cipryDXfeed
02-04-10, 15:55
Sincer cand intru pe net in afara de messenger , acest forum minunat si un pic youtube altceva nu prea navighez.:)

florini
02-04-10, 17:28
Adevarul este ca petrecem prea mult timp in fata calculatorului, din obligatie (de serviciu) sau nu. Uitam sa ne bucuram de viata, de noi , de cei apropiati. A venit primavara ai ar trebui sa petrecem mai mult timp in natura, in aer liber prin parcuri (fara wireless-uri cu noi). Parca eram mai linistiti acum 10-15 ani fara Google si Messenger...Parerea mea!!!!
Va doresc un Paste Fericit!

Diablo1
02-04-10, 19:33
Eu l-as compara precum fumatul
In afara de obigatiile de servici si eu la fel informatii si suport mai ales cu teamwiever intotdeauna e ceva nou din cänd in cänd muzica online sau ii mai ascult pe träznitii de la Unguru, Bulan
Mai evadez cänd si cum la o partida de pescuit la sfärsit de saptamäna 2-3 zile dar si acolo imi iau un laptop cu mine :)
Tot asa am zis ca ma las de fumat !!!!

doktorofsat
02-04-10, 19:50
Adevaru e ca fiecare face ce poate .Nu judec!

shadowman
03-04-10, 18:22
Respecte!
Pai...facem fiecare ce stim ca daca ar fi dupa putut...nu stiu ce ar fi....?!
In afara de faptul ca ma mai enervez cateodata online,ca mai caut una sau alta,da....si fetite...ca aproape toti de altfel...ma mai scobesc si in nas.Dar asta mai rar.:DCand am macar o mana libera....:)
Adevarul e ca nimic numai e,cum era.Un fotbal,un tenis cu piciorul,un badminton,o iesire prin paduri...ce vremuri.
Acum,hop pe Google,pe Yahoo,sa ne citim mail-urile.Am uitat de noi,am uitat de cei de langa noi,am uitat cum e cel mai bine...LIBER!
Am ajuns sclavi online,sclavii celor care ne-au inrobit....cu consimtamantul nostru.
Nimeni insa nu ne obliga,insa putem renunta.Daca vrem,insa nu cred ca vrem.
@Diablo1-tii minte recalama ai cu ADIDAS Torsion?De prin `90?
"Daca vrei poti!"
Ia incearca sa te lasi de fumat cu adevarat sa vezi ca poti...si eu am fumat si acum sincer mi-e scarba de tigari.Numai fumez de ....in August 4 ani!Si inca nu am murit de dorul lor.:D
Bafta!

zmeura
03-04-10, 21:43
Adevarul e ca iarna stau mai mult pe net,cum se face cald o mai raresc.Nu prea mai iau filme decat cand imi aduc aminte,iau mai multe pe care nu le stiu si le tin 2-3 luni pana le vad.De lasat e mai greu ca nu mai suntem chiar asa tineri sa iesim tot timpul la fotbal,lapte gros (de asta mi-e dor ca nu il mai poti juca la maturitate),etc dar mai ales de umblatul aiurea ca in tinerete,cu cortul la munte si prin statiuni,fara nimic in buzunare,cu trenuri fara bilet si altele.Pana la urma e si normal sa nu mai facem miscare,nu ne mai ajuta fizicul si multi dintre noi prind greutate.Apoi a intervenit serviciul si la multi se adauga familia,nu mai ai timp si prietenii cu care umblai nu au nici ei timp.De multe ori cand ai timp poti sa tragi cu tunul ca nu dai nici cum de prietenii tai care sunt la randul lor ocupati.PC-ul e acolo disponibil tot timpul,indiferent de ora si program.
Eu de fumat m-am lasat acum 6 ani,daca vrei cu adevarat poti,daca te obliga altii sau nu vrei cu adevarat nu reusesti.

mateda
06-04-10, 16:56
daca te obliga altii ... nu reusesti.
Pe mine a reusit "sa ma lase" de fumat un infarct ...

laleauaneagra
06-04-10, 20:25
oooo imi pare rau,asta chiar nu e bine,sa ai grija in viitor

armandino
06-04-10, 20:41
acu ceva ani stateam pe mirc ... acu zac pe mess :)
acu ceva timp descarcam de pe net muzica ... acu o ascult online la radio :)
acu ceva timp cautam tutoriale despre servere / dns/ ftp ... acu le configurez :)
acu ceva timp plateam bani pe hosting ... acu primesc bani :)

80% din timpu pe net se rezuma la configurare de echipamente net ( sw , voip , servere , ), download la muzica noua , ceva filme , 2 forumuri de sat / 1 de radio / 2 de shopping si cam ata !

franta
06-04-10, 22:45
Eu imi ocup timpu pe net cu forumurile de satelite si cu messanger. Din cand in cand mai intru pe un forum studentesc din iasi, asa din nostalgie.
La un moment dat ma gadeam sa ma ocup second life sa vad cu ce se manaca, dar m-am linistit cand miam dat seama ca-s insurat :)

badeaghio
07-04-10, 10:31
nu a jucat nieni de aici MU Online?

in ~ultimii ani intru asa: site-uri medicale, verific feed-urile (asta o fac si de pe tel), caut reviste noi, invat germana si rusa pe net(asta de cateva luni).

messenger: maxim 5 minute/saptamana

GEXE
07-04-10, 14:36
Cand nu sunt on-line in zilele libere alerg bicicleta prin padure cam 2 ore de 3-4 ori pe saptamana. :)

proteus
07-04-10, 19:45
Citit documentatii, un pic de messenger, RSP Forum, stiri, un pic de job-hunting ocazional, cam asta e.

Cand nu sunt online... de fapt, cand nu sunt online? Doar cand imi moare si bateria de la telefon, ca de cand cu internetul mobil sunt conectat cam tot timpul.

Dar a fi online nu mai inseamna pentru mine sa-mi fie atentia legata de un ecran non-stop. Da, pot fi accesat oricand prin telefon, mail, mess etc. Dar eu decid daca vreau sa raspund sau nu. Am invatat in ultimii ani sa apreciez tot mai mult o plimbare prin munti, vizitatul unui orasel pitoresc sau, de curand, o partida de joaca cu ala micu'

Viata e off-line. "Online" e doar unul din instrumentele cu care incercam sa ne facem viata mai comoda si mai placuta.

XVanish
08-04-10, 19:19
nu a jucat nieni de aici MU Online?

Inca mai sunt HGM pe MuDex. Am jucat ani buni de cand a aparut iar de cativa ani doar ma ocup de el... manie curata, dependenta pentru nestiutori. :death:

/scuze de offtopic...

Interesante activitati aveti... mai astept sa vad ce mai zice lumea insa se pare ca per ansamblu nu prea suntem diferiti... suntem ca niste robotei...

alex500s
08-04-10, 22:14
.. suntem ca niste robotei...

exact....am devenit dependenti de internet si ne-am puturosit..:)

cam aceleasi activitati si la mine...:D

Flash2003
09-04-10, 00:29
Toata stima ptr.posturile din acest topic.Este foarte adevarat tot ceeace se spune ,dar ,cititi cu atentie si trageti concluzia.....daca toata lumea din Romania ar sti intra "onlline",n-am mai fi doar 20-30% din romani,care sa nu inghitim toate balivernele debitate de "mai marii nostrii",indiferent daca sunt in campanie sau nu.Am mai trece si prin filtrul gandirii ,starea de lucruri si am opta poate spre mai bine.Oricum decat nivelul de "manele" mai bine nivelul de "online" cu toate dezavantajele expuse in topic.

XVanish
13-04-10, 02:05
Doar atat? Activitati oarecum monotone, putin diferite de la persoana la persoana dar in final avand cam aceleasi rezultate...

Nu are nimeni ceva pozitiv de spus in acest sens? Idei, sugestii sau stiu eu... ceva ce sa aduca o schimbare... oricat de mica ar fi aceasta, dar sa vad ca exista o schimbare... o noua abordare a activitatilor online, o noua... idee... ceva revolutionar, fie si fictiv, imaginar dar macar sa vad un interes, o speranta spre ceva... o licarire in ochii cuiva... chiar nimic? O mai ducem inca juma' de viata tot asa? Pe forumuri, pe site-uri, stiri, glume, jocuri, s.a.m.d. dar care pana la urma, inafara de imbogatirea cunostintelor, n-au absolut nici un rezultat? Cel putin nu din punctul meu de vedere...

Nimic nou? Ma gandeam ca totusi din atatia mii de membrii va aparea ceva nou, ceva interesant care sa-mi atraga, atat mie cat si voua, atentia...

Va incurajez si pe restul sa va expuneti modul de viata online... poate de undeva sare si acel ceva care va aduce putina schimbare...

resofty
13-04-10, 09:49
Ce fac eu cand sunt online?
- intru pe forum sateliti.info, si inca cateva forumuri de sateliti.(pierd foarte multa vreme pe ele, stau aproape cat sunt online si pe forumul acesta)
- yahoo messenger
- cateodata darkorbit
- caut intotdeauna softuri noi, le testez si toate rahaturile astea mici
- il frec pe zildan la nervi :) (E2 RSP Stuff)
- in rest fac multe chestii offline, teste de aplicatii, am servere de intretinut, bla bla bla....

Lucrul acesta il fac in jur de 12-16 ore pe zi.Evident alte mijmasuri care le mai fac care nu le pot spune pe aici :))).

sorin8m
13-04-10, 17:16
Ce fac eu cand sunt online?
- muncesc la serviciu :)
- intru pe forumuri, printre ele se numara si acesta
- stau pe messenger si altele de genul acesta (nui musai sa ma bombardati pe toate ajunge yahoo mesenger :) )
- Ajut omani, ei ma ajuta pe mine
- vorbesc la telefon
- ma uit la TV
- testez receptoare, si alte chestii (nu are rost sa le enumar pe toate)
- e normal e sa ma duc din cand in cand la baie :))
- si multe altele care acuma numi trec prin minte ...................

mirel
13-04-10, 23:02
Daca ar fii sa incep cu iceputul, adica anii 93-95... "online" insemna pentru mine : un click shi o tzigara pentru a incarca pagina respectiva (tzinind cont de viteza primului meu modem de 9600baud), shi sincer sa fiu...la inceput citeam foarte mult!
Multzi poate cunosc acea schimbare brusca de la "intunericul" de informatzii , la impactul cu internetul, massmedia shi toate cele din vest la vremea aceea. Atunci stateam cu placere online, mai ales cind am gasit un chat (webchat) pe care am intilnit prima oara romani pe internet! Erau din canada, cu unul dintre ei mai tzin shi acum legatura!
Apoi am inceput prin 95-97 sa practic VoIP! Pretzul unui minut cu Romania era in jur de 4 DM Primul program de voip folosit: asta! (http://mirel.home.ro/voip.rar)... cam in perioada aceea am inceput sa stau din ce in ce mai mult in fatza PC-ului.
Oricum...vad ca o dau in offtopic...:offtopic:... deci ma opresc din "depanare"

Ceea ce consider eu destul de important la "statu' online", este faptul ca imi fac PRIETENI!
chiar daca la inceput sint doar "simple cunoshtintze online" sau amici, denumitzii cum vretzi voi... dar eu am cunoscut o multzime de oameni, dar shi altfel de specimene!!! (unii chiar cu blana :lol: )... shi din aceasta multzime de oameni, unii mi-au devenit chiar buni prieteni, cu unii m-am intilnit doar odata sau de doua ori la o bere, in tzara sau peste hotare, dar tzinem legatura...cu altzii: concedii, vizite s.a.m.d....

Deci, parerea mea e ca la o virsta, "statul pe net" devine o pasiune asemanatoare cu

umblatul aiurea ca in tinerete,cu cortul la munte si prin statiuni,fara nimic in buzunare,cu trenuri fara bilet si altele

Bine'ntzeles ca citim, ajutam, ne messenger-im cu totzii, astea-s chestii comparabile cu datu la pedale cind vrei sa mergi cu bicicleta.... dar sa nu uitam esentzialul:
Devenim prieteni!

XVanish
17-04-10, 01:18
Ma bucur sa vad ca sunteti destui care mai faceti si cate ceva pe langa sau in timpul cat sunteti online... ma refer la hobby-uri, placeri, etc... asta e bine, insa din pacate, pentru mine, e tot cam aceeasi poveste... nu vad nimic interesant in sensul de a descoperi o activitate noua, ceva necunoscut si atragator...

Toti facem acelasi lucru, fiecare in felul nostru si dupa placerile individuale, insa linia de plutire, daca pot sa spun asa, e cam aceeasi la toti... practic ne dam pe net... ne facem prieteni... ne documentam... mai dam un joc, ceva... si cam atat...

Stau cateodata si ma intreb... sau ma intreaba lumea... ce cauti de fapt prin topicul ala? Si stau si ma gandesc... si ma intreb si eu... si iar ma gandesc... si ajung la concluzia clara si sincera ca nu stiu... dar caut ceva... o schimbare, oricat de mica ar fi ea... dar nu apare de nicaieri... si daca e sa gandesc negativ, cum cu totii tindem sa o facem in zilele astea cu greutati... parca vad ca o sa mai caut mult si bine...

Nu stiu de unde as vrea sa vina acea schimbare... poate de pe un site... poate dintr-un mail... poate de pe un forum sau blog... chiar nu stiu... dar caut, sunt tot timpul cu ochii deschisi dupa acel ceva... ce as putea sa-mi doresc mai mult de la acest "online"...? Ceva nou, ceva interesant, ceva... dar ce?

Astea sunt cateva din intrebarile pe care mi le pun din cand in cand, si poate o sa ziceti unii ca o iau razna, dar nu, sunt cu picioarele pe pamant... inca! Poate ca vreau o schimbare... poate am curajul sa o cer... nu stiu... poate stiti voi?