Log in

View Full Version : Esti pasionat de astronomie?

XVanish
23-03-10, 14:24
Cu acest poll vreau sa vad cati membrii RSP avem pasionati oarecum de astronomie: sateliti orbitali, planete, meteoriti, obiecte, stele, nebule, semnale ce se reflecta din acestea si din spatiu si alte cele... precum si echipamente de vizualizare a acestora: telescoape, binocluri, lentile, eyepieces, trepiede si suporti, harti si cam tot ce tine de asta... tehnici si metode, tutoriale, s.a.m.d.

In urma voturilor voastre, la care va rog sa fiti sinceri si sa nu sariti toti pe "DA" ci doar cei cu adevarat pasionati, o sa deschidem (sau nu) o sectiune dedicata acestui domeniu.

badeaghio
23-03-10, 14:53
NU, dar mi-ar placea sa fiu...
mi-ar placea sa fiu interesat? nu suna prea "sigur"

dic_star79
23-03-10, 15:03
Eu unul sunt interesat si urmaresc cu foarte mare interes orice emisiune despre Terra si despre Infinitul Univers....lipsa de capital ma opreste doar la a viziona la TV si nu a pune in practica...

horatyu
23-03-10, 15:34
Da
cu siguranta este cel mai frumos si fascinant domeniu

nimeni nu poate ramane insensibil cand priveste cerul

cine e pasionat de receptia Tv prin Satelit cred ca e putin virusat si de maretia CERULUI

gyozo75
23-03-10, 16:12
sincer,NU.:rau:

bonou2
23-03-10, 16:51
nu ma intereseaza imi ajung sateliti r-tv,receptii r-tv terestre,emisie-receptie in banda civila CB,motociclism etc.

shadowman
23-03-10, 17:03
Respecte!
Da,sunt pasionat.Fara discutie.E un domeniu in care niciodata nu te plictisesti,si nu ajungi niciodata la final.
Sunt un admirator al emisiunilor dedicate astronomiei.
Bafta!

rzbvro
23-03-10, 17:33
Am votat DA deci sunt pentru o sectiune (cat de mica nu conteaza) despre astronomie... poate asa revin si eu in forta cu acest hobby

dic_star79
23-03-10, 18:38
Cine cunoaste cat de cat maretia infinitului, noi in universul infinit suntem un mic fir de praf...in galaxia noastra Calea Lactee...

http://www.youtube.com/watch?v=xg7tG5IFf-o

vladcarama
23-03-10, 20:02
Da, cerul este un mister, poate e cea mai mare enigmă a noastră, a omenirii, ce urmează a fi descoperită in următoarele miliarde de ani... Dar sunt un parnasian, "de aceea renunţ cu desăvarşire la cunoaşterea absolutului...".

Ar trebui o secţiune dedicată astronomiei, astrologiei, cosmogoniei, cosmologiei, investigării cerului, doar acolo se află şi pasiunea noastra comună - SATELITI...

paduraru
23-03-10, 20:09
DA,incerc sa urmaresc cat mai multe documentare despre tot ce inseamna univers,asta in limita timpului disponibil.

yky
23-03-10, 21:04
Da!
frumos hobby,.....dar scump, uneltele sunt foarte scumpe in schimb satisfactiile sunt pe masura. Sa vezi cu proprii ochi inelele lui saturn sau turbulenta de pe jupiter echivaleaza cu receptionarea unui DX cu o antena...mica si prapadita. I-ar "la o adica" orice antena de satelit se poate transforma destul de usor in radiotelescop (trebuie modificata doar montura) si schimbat LNB-ul.:clap:

gessle
23-03-10, 21:21
DA,fara dubiu ca sunt f pasionat de astronomie,astrofizica!!!:clap::drinks:O parte teoretico-tehnica si una practica!

franta
23-03-10, 23:29
eu am votat ca as fi interesat de acest domeniu.
sant sigur ca acest topic ar fi f interesant din punctu meu de vedere, macar pt imbogatirea culturii generale

innesat91
24-03-10, 02:11
eu am votat Da, deoarece urmaresc cu placere documentarele despre astronomie...mereu descoperi cate ceva nou, si te ajuta sa intelegi mediul in care traiesti...din pacate ma rezum doar la vizionare...

sorin8m
24-03-10, 10:31
Eu am votat:
NU, dar as fi interesat.

Adica cand eram la liceu ma pasionat si aveam un vecin cu care studiam stelele cu documentati din reviste si ziare ([pe vremea aia nu era internetul ca si acuma).

Dupa ce am plecat la facultate am abandonat, si actualmente chiar ca nu am timp de multe altele de care as avea nevoie :(

XVanish
24-03-10, 14:11
Bun, se pare ca sunteti cativa paionati de astronomie si destui care ar fi curiosi si ar vrea sa stie mai multe despre acest domeniu... in consecinta voi crea sectiunea, care probabil se va chema ASTRONOMIE.

Ma astept ca voi cei care aveti cat de cat cunostinte in domeniu sa deschideti subiecte interesante si de ce nu sa publicati tutoriale despre tot ce considerati necesar pufanilor.
De asemenea nu ma supar daca dezbateti subiecte peste nivelul unui incepator... mai invatam si noi cate una alta.