View Full Version : Modem usb RDS
Ok, dupa ce cu greu am reusit sa-l prind, acum nu vrea sa se conecteze la internet si-mi da ceva cu 619.
Stie cineva cum se poate rezolva?
Nu ma puneti sa sun la ei, am sunat si....
Windows 7 pe laptop, modem mf110
Legat de win 7; in timp ce tastez vad ca-mi sare cursorul in urma. De ce face asta? Mi s-a mai plans cineva ca pateste la fel. Nu-mi dau inca seama daca ating ceva din greseala.
dic_star79
22-03-10, 18:12
Era un post pe undeva cum se face....dar nu il gasesc..posibil sa fie la sectiunea telefoane...
@snow vezi daca te ajuta chestia asta
http://dan-blog.ro/setari-activare-digi-net-mobil-rds.html
Mc, le-am pus si vine si el cu ele. Nu stiu ce are.
si eu am avut probleme cu respectivul modem... am observat urmatoarele:
Nu merge bagat direct in USB2 fara un prelungitor cat de mic... deci, incearca cu un mic prelugitor si vezi cum se comporta
Incearca sa-l bagi direct intr-un USB1.1 fara prelungitor si daca nu merge foloseste prelungitorul USB
Nu stiu nici eu care este faza cu prelungitorul dar a luat-o imediat ce am folosit asa ceva... nu e vorba de semnal sau modem ci mai degraba de o tensiune care deranjeaza sim-ul
Spun asta pentru ca l-am testat cu cartele 3G Zapp & Orange 3G si merge in USB2 fara prelungitor... cand bag sim-ul de digi 3G nu mai vrea pe USB2 decat cu prelungitor iar pe USB 1.1 merge fara prelungitor dar cateodata se deconecteaza din senin
Am incercat. Nu vrea. Deja imi vine sa-l arunc pe geam. Am sesizare facuta la ei si pana acum nimic.
Naspa... incearca eventual sa-l instalezi fara cartela in el
Iti va spune ca nu e sim... bagi sim-ul si vezi daca merge
Nici asa nu vrea. Culmea e ca pot trimite sms. Dehhh, alt serviciu marca rcs-rds
Nu cumva o fii vorba si de niste "activari" de pe la ei ( rcs )
Din moment ce scrii ca poti trimite sms-uri , deci ceva functioneaza
Eu am incercat tot ce-am citit, inclusiv sa sun la ei. Mai mult de atat nu stiu ce-as putea face. Reclamatie la opc si rezilierea contractului.
Inainte de a face reclamatii , mai incearca si o ultima solutie : schimba-l cu altul
Si la mine facea nazuri si am rezolvat asa:
-Se instaleaza softul ce e implicit pe stick
-se baga stickul si se constata ca nu merge
-se dezinstaleaza softul din add/rem programs
-se restarteaza calc
-se instaleaza din nou softul
-se restarteaza
-se baga stickul inca odata si ar trebui sa mearga
Deci ideea e sa instaleazi softul de 2 sau mai multe ori si restart cum prinzi ocazia.
PS: Si mai e o chestie nus cat e de valabila dar io unu am facut-o si pe asta, ca asa zicea in contract: Sa bagi simul intr-un digitel sau telefon 3g inainte de conectare
Hai ca incerc acum si revin.
---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:24 ----------
Bagat in tel, sunat, trimis mesaj totul ok. Injurat de mai multe ori, bagat in stick, instalat-dezinstalat-restart-pus prelungitor de usb-rugat frumos- injurat din nou fara repetitie vreo 5 minute. Concluzia: nu merge!
Pus pe alt pc cu win xp, tot nu merge.
Acum sunt in faza in care caut ciocanul. Macar sa-mi descarc nervii daca netul nu merge.:)
E clar ca are ceva stick-ul... dute si schimba-l si nu te mai ruga de el ca oricum iti face in ciuda. :D
Eu am luat ieri unul de 7.2 mega, tot MF110, si a mers din prima... atat pe Win XP cat si pe Win 7, USB 2.0.
Nu il distruge... il decodezi cu 15-20RON si bagi o cartela de Zapp 3G -cel mai rapid internet mobil din Romania la ora actuala (am constant peste 1.2Mbps dar de multe ori navighez cu 2-3Mbps, fata de 0.6-0.8Mbps la digi.net mobil sau 1Mbps la Orange)
Daca ai un sim prepay orange, chiar si fara credit, poti testa gratuit timp de 7 zile netul lor... trebuie doar activata o optiune
Aceeasi eroare la cineva cu stick de la Orange (Eroare 619).S-a dus la Orange si a aflat ca de fapt nu avea 3 luni gratis ci 2,era taiat.Nu primise nici factura si nu stia.Nu mai zic ca si noi ne-am dat cu capul de pereti ca persoana era convinsa ca mai are inca o luna gratis,testat pe 3 PC-uri cu instalari si dezinstalari inutile.Totusi in telefon intra robotul si spunea un mesaj automat legat de deconectare,bla,bla,bla iar sms nu am testat.
Asa ca e foarte probabil ca problema sa fie tot la ei.
Ok, dupa ce-am schimbat cartela si modemul a venit si solutia de la baiatul de la service. Daca citeste ii multumesc.
Cartela nu era activata pentru internet. Am inteles ca exista un lot de cateva sute de cartele, care n-au fost activate. Rezolvarea sunati la ei si cereti sa va activeze cartela pentru serviciul de internet. Daca o domnisoara draguta la voce o sa va spuna ca-i activata, rugati-o frumos sa verifice totusi. Dupa activare reconectati modemulul.
Weekend placut!
Mda... imi pare rau pentru tine... din pacate comoditatea isi spune cuvantul in astfel de situatii... iar de multe ori daca insisti sa verifice se mai si supara... de parca as invata-o eu cum sa-si faca meseria... Sa stii ca am patit si eu asa, tot la RDS dar cu alt departament... de cand au centralizat suportul tehnic la Bucuresti - Call center sau ce o fi e jale... zici ca fetele alea sunt picate din cer sau sunt puse acolo sa te abureasca si sa scape de tine, nu sa-ti rezolve problema.
Mai bine lasau ca inainte pe zone/judete ca macar de sunai la suport erau 1-2 baieti care stiau ce au de facut si te rezolvau repede.