PDA

View Full Version : Masina de cumparat pentru o familie

sorin8m
01-03-10, 12:51
Va salut pe toti, iata vin si eu cu o intrebare pentru voi, si astept sugestii

Vreau sami cumpar o masina noua sau second ramane de vazut. Dispun de 5000Euro si o masina (dacie) veche pe care o pot da in programul rabla.
Ce masina miati recomanda sa iau.

Multumesc anticipat.

P.S. Stau in timisoara, judetul timis.

pacala68
01-03-10, 13:01
25 - 50 Km zilnic prin RO
Ai mataringa mai lunga de 14 cm :p
Atunci Logan

wambertos
01-03-10, 13:04
Adica sa inteleg ca aia cu mataringa sub 14 cm, cumpara masini barosane ca sa compenseze? :D
Logan-ul e o masina frumoasa mey. Daca cumpara vesticii, noi de ce nu am cumpara?

pacala68
01-03-10, 13:12
viceversa , o ai mica iei Bugatti
daca nu conteaza ( + 60 ani ) iei Mertzan
daca ai manele cu Fernando iei BMW

acum vreo 2 ani a nins in Marsilia si singurele masini care au circulat intr-o localitate la vre-o 40 Km au fost 2 Logan cu soferi romani

zildan
01-03-10, 13:16
1. Skoda Octavia Tour (din pacate SH la banii astia)
2. Logan

Daca nu "le ai " cu tehnica ia un Logan nou.

Snow
01-03-10, 13:23
Stiu ca era si o oferta la Opel Astra Classic undeva la 8450. Cam in banii astia poti sa-ti mai iei Logan sau Symbol.

zappa
01-03-10, 14:30
Eu as merge pe un vw golf sh (versiunea combi). Mai ales ca esti aproape de granita si ai putea sa o cumperi direct din Germania.

shadowman
01-03-10, 15:25
Respecte!
In primul rand trebuie sa alegi cati bani ai.
Apoi sa o iei dupa o sfatuire cu nevasta sa nu ai parte de discutii de genul...":'vezi tu ai luat-o,daca luai din aia nu se intampla asa...acum descurca-te"cu alte cuvinte sa ti se sparga in cap faruriile...:D
Indiferent ca iei noua sau second hand,o sa ai costuri de intretinere.
Daca iei noua costuri mai mari in perioada de garantie,se stie ca aceleasi produse le au si iei insa la preturi mult mai mari.Esti obligat sa mergi la reprezentante daca vrei sa beneficiezi de garantie.
Sigur si cu second ai costuri insa nu esti legat de service-uri,le poti face tu,daca te pricepi,sau la un service cu preturi mai mici.
Apoi daca nu te pricepi la masini sa iei pe cineva de incredere,ma rog cat de cat de incredere,sa te ajute sa o verifice,caroserie,aspect,intretinere...
Daca e second hand.
Ca si recomandare m-as duce pe nou,normal.Insa sa stii ca nu tot timpul ce e vechi nu e bun.
Ca si marci ar fi: Ford,Opel,Skoda,Toyota,Dacia,Audi,Mercedes,
La Renault sunt cam scumpe piesele.Insa nu e o masina de"refuzat"
La urma urmei tu decizi ce si cum...Tu vei fi cel care o sa umble cu ea,asta daca nu ti-o"confisca"nevasta :D,tu vei fi cel care te vei bucura de ea si tot tu vei fi cel care vei scoate banii pentru ea.
Din partea mea succes cu alegerea pe care o faci si sa conduci cu grija,mai ales ca e plin de cretini pe sosele si ca esti dintr-o zona de tranzit.
Bafta!

horatyu
01-03-10, 23:17
Confortul unei masini second din germania e superioara loganului , desi e mai veche cu 5-10 ani

deci poti lua second orice masina germana care sa nu fie mai veche de 9 ani in conditile in care guvernul pune taxa( impozit in viitor pe euro---> noxe )

daca ti neaparat la una noua loganul se incadreaza in banii aia , dar cum poti cumpara niste cupoane de alea de rabla si dai 3 +5000 euro poti lua Sandero ca pare mai moderna si te incadrezi in bani .

Chiar imi spunea cineva ca un ford focus din 2003-6 ar fi ok pentru ca e mare , incapatoare pt toata familia ...si cum e second pe la 4000 o iei, dar trebuie sa cauti si sa mai si negociezi.
Oricum daca mai stai putin vreo doua , trei luni cred ca se mai ieftinesc pentru ca vine criza peste noi si mai mult.

bilyirita
02-03-10, 09:33
Eu as merge tot pe un golf combi (diesel, 6 trepte), in banii astia. Am un prieten care il are de vreun an si e foarte multumit

paduraru
02-03-10, 20:15
Si eu tot pe Golf IV as merge,1,9 TDI ,la banii astea iti ei fulloption si nu se compara cu loganul nici in 1000 de ani,si daca tot veni vorba de logan a venit un prieten la mine cu un logan ca avea probleme cu o macara,masina avea in jur de 70.000 km si cand am dat fata de portiera jos tabla din interior era ruginita,nu era bine vopsita fata de portiera prin interior si a inceput sa rugineasca si de atunci sa nu aud de logan.
Noroc si spor la cumparat!

superzeama
02-03-10, 21:20
Cea mai ieftina Dacia Logan cu instalatie de GPL.Cred ca este cea mai convenabila ca pret de cumparare si exploatare.

sorin8m
03-03-10, 10:41
Are cineva peugeot 307SW, sa dea cu parerea. Mi se pare draguta masina

zappa
03-03-10, 11:03
Nu te lua dupa cat de draguta e. Uita-te mai bine sa vezi ce marca se vinde cel mai bine (pe a u t o v i t vw e pe primul loc, apoi opel ). Intereseaza-te de piese de schimb, de service, confort si fiabilitate. Evreul are o vorba; nu cumpara ce nu poti vinde.

horatyu
03-03-10, 12:13
trebuie sa faci un test drive sa vezi cum se comporta in curbe si pe drum sa vezi cum merge

oricum tu decizi , noi iti dam sfaturi doar

e o intreaga loterie cu second hand desi sunt mult mai ok in interior si la motoare ca un logan , numai ca nu sunt noi

un vw golf combi sau passat de prin 2003 -2006 e super ok pentru familie in jur de 5000-6000 euro

mondo
03-03-10, 20:28
Sorine,vrei sa-ti spun parerea mea? Uita de Peugeot si de Renault .
Eu zic sa-ti cumperi o masina noua chiar daca e Logan ( e masina noua si are garantie ) 3 ani stai linistit sau daca vrei una second hand alege una cu an de fabricatie cat mai bun ( dupa 2006 ).Gandeste-te ca daca masina este spre exemplu din 2003 ea are deja 7 ani,cat sa mai duca?...

livs
03-03-10, 21:15
Daca situatia financiara e temporara (si sper ca asa este) nu lua Logan nou.
Sigur ulterior vei vrea ceva mai bun, iar valoarea de revinzare este practic nula.
Pentru un Logan 1.5 dci 3 ani 30000 km am luat 5000 (10000 noua!).
Asa ca ori ceva de afara second (VW mai ales) ori chiar Logan second (diesel).

Un second nu va mai scadea mult, pretul e deja scazut.

Succes!

cristianio
03-03-10, 21:42
Eu la un golf din 2002 luat in urma cu 3 ani cu 8250 euro si acum la revanzare e 5000-5500.Deci pierd 3000 de euro.Costuri in exploatare modeste circa 2000: piese, revizii,schimbat distributie etc.Revizie 100 de euro cost.Peste astea taxe rca+ casco.masina are 260 000 de km reali.
Mai am un golf 2 din 1986, dar acesta are niste costuri de exploatare simbolice.In 4 ani totul este pe undeva pe la 1200 de euro.Revizia 150 lei.masina are 385 000 km reali.

zappa
03-03-10, 21:50
@cristianio - uiti un singur lucru; acum 3 ani masinile aveau alt pret. Acum au scazut mult de tot. Asa ca nu poti face o comparatie. Aceiasi masina pe care ai luat-o acum 3 ani ai putea sa o iei acum cu 6000 - 6500 euro.

techcenter
04-03-10, 00:45
uitati de renault (logan)! costurile de intretinere si service pe perioada imediat urmatoare achizitiei sunt mari. cum poate sa coste mai mult o revizie la logan decat la o mazda 3, presupunand aceleasi operatii si consumabile, ambele diesel? ceva nu-i in regula.

succesuri!

sorin8m
04-03-10, 12:12
Multumesc mult de sfaturi. La logan am renuntat din cauza ca vreau sa iau masina cu clima, si cea mai ieftina varianta este de la 8000euro in sus.

Am gasit ceva ce imi si place cum arata si merge bine,
un Opel Astra 1.7 CDTI din 02/2005

azi ma duc la test autorizat la reprezentanta cu el.

Va tin la curent. :)

sorin8m
05-03-10, 17:46
Buna la toata lumea. Multumesc tuturor pentru sfaturi si parari, sa stiti ca a contat.
Ieri am fost la reprezentanta autoopel din timisoara si am facut test autorizat (electronic si mecani) la Opel. A iesit bine la teste, in afara de cateva becuri arse si acumulator mai slabut, asa ca am si luato cu 5300 de euro.
Iata si un link sa vedeti ce am luat:
http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?id=127575509&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=19000&makeModelVariant1.modelId=5&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=55&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=73&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minPrice=5000&maxPrice=6001&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&categories=EstateCar&minCubicCapacity=1401&maxCubicCapacity=1800&minConstructionYear=2005&maxConstructionYear=2006&lang=ro&pageNumber=1

Multumesc tutuor inca odata, acuma de luni sai fac RAR-ul si sa o inscriu :)

zappa
05-03-10, 18:39
Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

mondo
05-03-10, 19:03
Bravo!Nu e o alegere rea.Sa o stapanesti sanatos.

paduraru
05-03-10, 20:09
Frumoasa,sa o stapanesti sanatos!

shadowman
05-03-10, 20:38
Respecte!
Sa o folositi sanatosi si fara evenimente!
Bafta!

cristianio
05-03-10, 20:50
Pentru linistea ta iti recomand sa faci o schimbare la toate consumabilele masini, inclusiv cureau de distributie.
Kilometri par reali, in germania se merge circa 45 000 de km pe an.
Turbina iar e un punct sensibil, dar trebuie condusa masina ca un diesel, pentru protectie.

sorin8m
06-03-10, 08:59
@cristianio
Da o sa fac acest lucru, dar mai intai sa trec RAR-ul, ssa platesc taxa de mediu si sa o inmatriculez. Dupa aceea o sai schimb ce ai zis tu, asta aveam oricum de gand sa fac.
In legatura cu kilometri nu sunt reali, la testul de la reprezentanta opel miau zis ca kilometri reali sun 196.000km, dar nu e grav ca e cu doar 40.000 fata de ce scrie. Deci nu e grav, astia sunt reali cu ce am vazut pe mobile.de la alte masini de generaria opelului ce am luat. Oricum masina arata bine merge bine, ala opel au zis ca electronic, mecanic si caroseria sun bune.

Multumesc.

cristianio
06-03-10, 11:26
Daca ai aflat kilometri e bine, ai luat o piatra de pe inima.Si la mine a fost la fel, aceasi km pe bord si in realitate 200 mi km.Pentru taxa de mediu platesteo si vezi daca nu poti sa o contesti in instanta, eu am plati atunci taxa de prima inmatriculare pe care am recuperat-o in instanta.
Daca pleci pe afara iti recomand casco si membru la acr (nu fac reclama), ca daca doamne fereste se intampla ceva ai platforma sau asistenta tehnica oriunde.Eu asa am facut, dar pana acum am avut nevoie o data cand am bagat benzina in diesel, in romania.
Cauta un servis modest care iti da garantie la schimbat distibutia, ca reprezentantele au niste tarife.....jenante.
In rest bucurate de masina, prin europa ca esti aproape de vest, nu uita ca e diesel si trebuie protejata turbina (pe cat se poate) si ca e diesel poti merge si 10-12 ore incontinuu, ca nu se intampla nimic, ba chiar ii place, se curata de funingine turbina catalizatorul.:dance:

Snow
06-03-10, 11:42
S-o stapanesti sanatos! Si eu mi-am luat la promotia din iarna un opel astra classic ( gusturile nu se discuta :D ). Uite cateva linkuri pentru documentare:

http://www.astraclub.ro/
http://www.astraforum.ro/forums/
http://www.clubopel.com/

horatyu
06-03-10, 13:36
Sorin eu zic ca poti negocia macar 1000 de euro pentru ca te-a inselat in privinta km-lor desi poate nu el e cauza , dar oricum merita sa mai scada pretul

Sa o stapanesti sanatos si sa ne arati si noua poze cu masina :D

cezarelqwe
07-03-10, 12:21
dak vrei masina de familie io zic kia ceed

zildan
09-03-10, 11:35
Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!

sorin8m
09-03-10, 11:45
Multumesc zildan.

Ieri am trecut la RAR azi ma duc sami dea cartea masini si sa platesc taxa, sa ma mai scapa statul de bani si dupa aceea alergatul la politie cu numere si talonul :)