View Full Version : Atentie la reziliere contract CLICKNET!
Mare atentie la incheierea perioadei de contract initial la clicknet. Romtelecom foloseste un abuz si o inselaciune: prelungirea contractului prin telefon. Veti fi sunati de un angajat(a) care va va lua mai intai cu textul "sunteti multumit de serviciile noastre...", apoi va anunta ca in curand va va expira contractul si va trebui reinoit pentru a beneficia in continuare de "minunatele" servicii...
Veti beneficia iar de 6 luni gratuite pentru contract pe 2 ani si acelasi tarif... (acum aceasta oferta e mai ieftina!) bla bla bla....
Daca ati zis DA, ati pus-o, pentru ca nu il mai puteti rezilia decat cu taxa si dureri de cap!
Ce parere aveti??? :(
Daca nu ai semnat un contract nu poate sa te obliga cu nimic...Asa poate sa te suna oricine!
dic_star79
24-02-10, 14:52
Numai daca iti dai acordul se poate prelungi abonamentul, altfel nu, stiu din propria experienta cu cei de la Romtelecom...
asa am patit eu:
a sunat aia , a raspuns mama mea ( desi titular al contractului e tatal meu) si nu stiu ce abureli a indrugat aia ... si ne-am trezit ca avem un abonament mai mare cu nu stiu ce minute in strainatate ...
cum ne-am trezit cu acest abonament? pai am vrut sa fac eu un abonament la net la click net si nu puteam beneficia de oferte ca tocmai acum o luna am luta minute in strainatate....bla bla bla si nervi si cereri peste cereri sa se anuleze acel abonament abuziv pentru 2 ani cica ...desi tatal meu nu a semnat nimic si nici macar el nu a vorbit la telefon.
ciudat mod oricum ...
cand a intrebat tatal meu cum se poate asa ceva...au raspuns cei de la bucuresti ca nu ei...ca au o firma care le face contrate prin telefon...si aia au gresit..., deci s-au spalat pe maini
Respecte!
Pai tot asa cum au prelungit ei contractul prin telefon....il reziliezi situ tot prin telefon....:)
Nu ai semnat nimic...stii cum se spune....vorba vine,vorba pleaca.
Normal ar fi chiar daca au prelungit asa contractul,prin telefon,ar trebui sa iti trimita prin posta contractul sa-l trimiti inapoi semnat,daca nu semnezi nu e valabil....cel aputin asa e legal si normal.
Parerea mea.
Bafta!
Eu am pus postul acesta ca avertisment ca sa stiti la ce sa va asteptati!
Ma aflu in plin proces de reziliere si realitatea e cea descrisa mai sus.
Noi zicem ca pe vorbe nu se poate, decat cu semnatura, dar ei zic ca se poate.
Urmeaza seria de reclamatii la Protectia Consumatorului si la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii si daca nu rezolv, la tribunal!
dic_star79
24-02-10, 16:40
Cei care au incheiat telefonic prelungirea contractului primesc prin posta o scrisoare prin care va dati acordul sau nu, daca va razganditi trebuie sa trimiteti scrisoarea in care precizati ca renuntati la contract... bla ...bla..
hai ca va zic eu cum se "negociaza cu rtc", sunati la ei si le spuneti ca renuntati, indiferent ce va promit renuntati, dupa care veti fi sunat de cineva care va va propune oferte convenabile.
Cazul meu:
Abo incheiat pe un an, in nov 2008, 6mb, 101lei/luna, in nov 2009(cu o luna inainte de terminarea contractului) sunat la ei am spus ca renunt la serviciile lor, au incercat diverse variante/promisiuni, nimic, azis ca nu mai vreau,
in cateva zile am fost sunat, si mi s-a propus acelasi internet(fara fix) de 6 mb, la 48,xx lei tot pe un an din care trei luni gratuit, deci , daca stii se poate.:)
p.s
nici pana azi nu am primit noul contract.:oops: o fi ceva la mijloc ?
sau, nemaifacand acele contracte ar fi modalitate de a numai plati ceva bani statului ?
dic_star79
24-02-10, 18:13
Nu ai primit nici scrisoarea prin care iti dai acordul ca ai incheiat contractul prin telefon? Eu asa am primit!
@dic_star79
nu am primit absolut nici-o hartie.
Am un prieten care are fix+net,dar numai pentru net e la ei.Vorbeste si face planuri cu un vecin ca trage de la el si impart netul,asa ca ii suna cu o luna inainte sa i se termine contractul ca vrea sa renunte.Incep aia cu propuneri si ii ofera 6 luni gratis sau abonamentul la jumatate.El alege abonamentul la jumatate din pret.Acum a aflat ca respectiva "a omis" sa-i spuna la telefon ca asta e doar in primul an,iar el practic e legat de ei inca 2 ani.
Care a rezolvat mizeria asta sa spuna ca poate il ajuta.Hartie nu a primit inca,a facut asta cam acum o luna.
PS: Update.L-am sunat si a rezolvat.I-a sunat ca a primit prima factura fara net si a banuit ca astia ii dau cu luni gratis nu cum a cerut el.Intre timp ii venise si noul contract asa ca i-a luat la intrebari si legat de al doilea an si a facut scandal ca renunta daca pretul la net e 6,5euro doar in primul an si nu asa cum i s-a spus la telefon.Aia isi cereau scuze ca au incurcat cu lunile gratis si ca de fapt chestia cu al doilea an tot la pret de jumatate au ei oferte pe zone,ca el e intr-o zona unde ii pot oferi si al doilea an la jumatate de pret,blablabla.Pana la urma i-au dat cum a inteles el prima data si cum de fapt a vrut, 6,5 euro pentru 24 luni,contractul tot pe 24 luni.Uff,greu cu astia.Asa faceau si cei de la Orange cu care m-am luptat eu.
Nu va mai agitati ! Intrati pe site-ul Clicknet si vedeti pretul abonamentelor . Asta v-i se propune si nimic mai mult .Contract pe 1 sau2 ani cu luni gratuite sau pe 2 ani cu tarif diferentiat intre anul 1 si 2 . Nu se face nici o oferta speciala , nimanui ! Eu am Click la 4 Mbit cu 9.5 Eu pe luna si daca-l prelungesc platesc 7.5 Eu si 3 luni abonament gratuit rezultind un pret mediu de 56,25% din abonamentul initial , respectiv 5,35 EU pe luna (fara TVA ) .Cred ca este o reducere semnificativa . Asi trece la RDS ,singura alternativa din zona , dar si astia sunt niste lab..i . Stau in zona de case si nici vorba de Fiberlink. Sa trec la Cablelink nu are rost , pret asemanator dar viteza mai mica .In plus n-am ce reprosa celor de la Clicknet . Sunt abonatul lor de 3 ani si exceptind prima luna pina m-au legat unde trebuie n-am avut nici o problema cu ei .
In concluzie , pentru mine dracul nu-i chiar asa negru !
PS Am tot discutat cu ei si au spus ca au termen de 2 ani ca sa generalizeze VDSL-ul in toata tara . Ar fi super ! Are fiica mea in Bucuresti , 9,9 Eu la 20 Mbit/sec si merge perfect . Plus perspectiva IPTV ( avind deocamdata inca contract pe Dolce ).
NUMAI BINE LA TOTI !
Problema rezolvata dupa cateva schimburi de scrisori, ultima cuprizand solicitarea sa imi prezinte dovada inregistrarii convorbirii prin care am prelungit contractul. Raspunsul lor a fost doar o factura de stornare a sumei pe care o pretindeau...
Deci aveti grija la contractele cu acesti "greci hoti"! :ninja:
Oricum informatia este pretioasa, si eu fiind abonat rtc, am sa fiu atent la acest aspect si multumiri tuturor care au expus aceasta problema.
Ce nu inteleg din aceasta poveste, totusi cum poti prelungi legal un contract fara acordul scris ( semnatura ) a clientului. Nu cred ca se poate legal face o asemenea magarie. Pana la urma scrisoarea aceea cu contractul trebuia sa ajunga la tine, poate problema e in alta directie, posta, cutii postale verificate de copii din scara...etc...