Log in

View Full Version : Rom?nia trece duminică la ora de iarnă

delta2k2
21-10-09, 16:44
Romania trece, in noaptea de sambătă spre duminică, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmand să devină ora 3.00, iar ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va deveni cea mai lungă din an.

CFR Călători anunţă că activitatea de transport feroviar trece la ora de iarnă, ora Europei Orientale, incepand de duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00, insă nu se modifică mersul trenurilor in vigoare pană la acea dată

Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară pană in noaptea de 24 - 25 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

In noaptea de sambătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00, ora oficială de vară, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate in circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri in staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona pană la ora de plecare din orarul in vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă pană la staţia finală işi vor continua mersul pană la capăt, potrivit CFR.

Avand in vedere că şi in ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face in aceeaşi zi de duminică, intre staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren in vigoare.

Potrivit astronomilor, ca regulă, ora oficială de vară este aplicată intre ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie.

Articol complet : AICI (http://www.mediafax.ro/social/ora-de-iarna-duminica-dam-ceasul-inapoi-cu-o-ora-5021113/)

.

delta2k2
25-10-09, 19:49
Cum e ? A uitat careva să dea ora inapoi ?

Oricum ... o oră de somn in plus.

.

badeaghio
25-10-09, 20:08
eu nu stiu cum fac dar in fiecare dimineata ma trezesc la 6.42-6.45. nu am nevoie de ceas de alarma :lol:

e bine venita schimbarea orei, dar de la servici nu se taie nici macar 1 ora

dic_star79
25-10-09, 22:01
Cum e ? A uitat careva să dea ora inapoi ?

Oricum ... o oră de somn in plus.

.

Eu nu am uitat, ca asta noapte am fost la munci....:D