Cu lnb-ul DMX741U C Ku LNBF se poate receptiona polaritatea circulara de pe Eutelsat W4-36E avind montata in ghid placuta de plastic confectionata de user{si nu cu cea originala}.Adica se poate receptiona in acelasi timp atit banda C{acum cu semnal potentat} cit si banda Ku,printre care si polaritatea circulara folosita de operatorii rusi ce folosesc acest satelit.Semnalul e bun spre foarte bun cu acest lnb si placuta in discutie pentru banda C!Originally Posted by doctorofsat
Probabil ca-i asa cum spui,dar as vrea sa stiu ce efecte are aceasta placuta pentru receptia polaritatilor liniare?Fara sa fi verificat eu insumi varianta placutei sugerate de tine,am impresia ca ea e un obstacol serios pentru o receptie buna a polaritatii liniare indiferent de transponder sau satelit.Daca e asa cum presupun,ma intreb daca e mai bine sa pui o placuta pentru polaritatea circulara pentru receptia unui singur satelit,chinuindu-te sa desfaci capacul lnb-ului ca sa o montezi in ghid,cu riscul de a strica etanseitatea lnb-ului fata de intemperii?In caz ca presupunerea mea e verificabila,oare n-ar fi mai bine sa luam un lnb dedicat pentru polaritatea circulara fara atita efort!?Probabil ca ideea din topic ajuta mai mult pe cei care nu gasesc un astfel de lnb original,sau n-au bani sa-l cumpere.Costa cam 70 roni.Originally Posted by doctorofsat
Poate ne dai detalii la ce-ai obtinut tu si valorile de semnal-calitate pe fiecare transponder scanat de pe acest satelit.

Reply With Quote

si inca bine .Men iti zic eu ca combourile astea C.Ku sunt pt americani .Si inca ceva ,nu cred ca poti pune acel combo prea luadat de tine pe o antena offset!Da o montezi pe offset de 120cm dar trebe neaparat inele scalare pt offset ,Deci nu ma asiguri tu cu nimica ...In prima postare scriai ca dau solutii pt saraci iar apoi vi sa te lauzi cu un combo care costa Nu 70lei cat e un lnb pt. pol circulare (tu ai scris)ci biztos de 3 sau 4 ori 70 lei.Deci cum ramane cu banii, costele?